1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

digi vs. analog testi

Viestiketju Muuta keskustelua kotiteatterista -osiossa. Ketjun avasi PJP 27.02.2004.

  1. PJP

    PJP Member

    Liittynyt:
    27.02.2004
    Viestejä:
    1
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tarvii tehdä koulussa harjoitustyönä analogin digi-TV välinen subjektiivinen laatutesti eli koe henkilöiden tulisi verrata analogi ette digi lähetyksen laatua keskenään.
    Ongelman on et miten saada analoginen testimateriaali kaapattua. digitaalisen ja analogisen materiaalien olisi oltava sisällöltään vastaavaa ja esittävissä erikseen useille testihenkilöille. PC:n analogikortti ei oikeen kelpaa ku se pakkaa kuvan MPEG1:ksi. Entä saisikohan kuvaa kaapattua DVD:lle järkevään formaattiin?
    Jos on muita testiä koskevia ideoita niin oisin kiitollinen sillä testitulosten raportoinnin tulee olla useampi kymmen sivuinen..
     
  2.  
  3. pjh

    pjh Regular member

    Liittynyt:
    07.02.2003
    Viestejä:
    451
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Jos analogikuvaa kaappaa tai tallentaa DVD;lle on se silloin digitaalista. Eli samat "viat ja häröt" voivat esiintyä myös siinä. Ehdotan että hankit testiä varten jonkun erittäin hyvän VHS videon, esim noita SVHS videoita, jossa mm. aikaviivekorjain on vielä myynnissä. Kannattaa tutkia jos jostain sais vaikka vuokralle. Sitten tosi hyvästä antennisignaalista nauhoittelet nauhalle. Tietysti voit kaapata analogikuvaakin kunhan pitää pakkauksen ihan minimissään. Kyllähän softapakkauksella voi tallentaa vaikka ilman pakkausta jos koneessa riittää vääntö.

    Huomioithan että digi-TV;n kuvanlaatu vaihtelee dramaattisesti eri kanavilla ja eri hetkinä. Lopputulos varmasti on että katsoja kokee digisignaalin huonot ominaisuudet vahvempana kuin vastaavassa analogisessa. Pikselöityminen häiritsee helpommin kuin esim. analogikuvan kohina.
     
  4. pede

    pede Regular member

    Liittynyt:
    26.12.2002
    Viestejä:
    240
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    pikselöitymistähän harvemmin tulee, jollei

    - ohjelmaa lähetetä/ole digitalisoitu liian alhaisella bittivirralla
    -antennipuoli on rempallaan

    pc-korteilla tulee herkemmin pikeslöitymistä, koska ohjelmat ovat hieman kesken vielä ja nykimistä saatta esiitnyä, esim johtuen dvb-t virkistystaajudesta ja sen yhteensopimattomuudesta näyttölaitteen virkistystaajuuden kanssa (eli säätöä ja ymmärrystä tarvitaan vielä digitv pc-kortin käytössä)
     

Jaa tämä sivu