1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Satelliitit hukassa. Suuntausmittarista apua??

Viestiketju Muuta keskustelua kotiteatterista -osiossa. Ketjun avasi puikkiss 25.02.2004.

  1. puikkiss

    puikkiss Member

    Liittynyt:
    28.01.2004
    Viestejä:
    2
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tsöy! Tuli ostettua Hauppaugen Nexus-S kortti ja Multifocus lautanen. Ongelmana on lautasen suuntaus. Olen sihtaillu lautasella pitkin ja poikin etelä-länsi taivasta ilman tuloksia. Kortin mukana tullut ohjelmisto on asennettu kai ihan oikein. Signaalitasot ei ole kertaakaan nousseet, Level ja Quality tasaista harmaata viivaa. Kuinka tarkasti lautasen tulisi olla suunnattu että ohjelman mittari jotain edes ilmoittaisi?? Oliskohan mikropään ja kortin välille liitettävästä mittarista apua? Astran,Hotbirdin ja Siriuksen suuntaan täysin esteetön näkymä, Thorin suunnassa taitaa kerrostalon kulma estää vastaanoton. Suunnat olen katsonut kompassilla. Missäköhän kulmassa multifocuksen kuuluis olla täällä etelä-suomessa?
     
  2.  
  3. viasat

    viasat Member

    Liittynyt:
    19.02.2004
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Jep onhan mittarista apua mutta jos ton lautasen elevaatiokulma=pystykulma on metsässä saat kyllä sahata sivuttais suunnassa eikä mitään löydy.T:kokemusta on ja hermot meni.
     
  4. Rogy

    Rogy Member

    Liittynyt:
    21.01.2004
    Viestejä:
    31
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Itse en ole mikään alan "guru" mutta hieman on omakohtaisia kokemuksia tuosta suuntaustouhusta. Kyllä suuntaus käsipelissä onnistuu, mutta vähintään se vastaanottimen viritysruudun täytyy näkyä. Tarkkaa kulmaa en osaa kertoa mutta 300 kilsaa pohjoisemmassa THORin arvot on: suunta 210 astetta ja elevaatio 15 astetta. Sulla sitten varmaan pari astetta enemmän. Suuntaus on kyllä aika tarkaa puuha, myös mikropään kulma (polarisaatio mulla n.13) on otettava huomioon. Itselläni on puu juuri tuossa satelliitin suunnassa, mutta ei tunnu pahemmin haittaavan vastaanottoa 80 cm pelillä. SMWLink 3.0 proggiksella voi vähän arsimoidan niitä suuntia / kulmia tarkemmin.
     
  5. karle

    karle Regular member

    Liittynyt:
    10.06.2013
    Viestejä:
    172
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Hanki suuntausmittari, jossa piippaaja. Sen avulla homma hoituu ja hermot säilyy. Hinta jotain 30€.
     
  6. carnival

    carnival Member

    Liittynyt:
    02.12.2003
    Viestejä:
    56
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Toimiiko Nexus XP:ssä?

    Multifocus on metrinen peili jossa suuntaus on jo tarkempaa kuin 70/80cm tasseilla. Suunnattuna tietenkin tositehokas täällä mainituille satelliiteille digipuolella.

    Varmistu ilmansuunnista.
    Varmistu liitoksista. Mittaa yleismittarilla Nexuksen puoleisessa päästä kaapelista mikropäähän päin: toimivassa virityksessä koaksiaalin keskijohdon ja manttelin välissä on noin 10kOhmia.
    Välty luulemasta että kyllä se sieltä rakosesta näkyy. Se -saattaa- näkyä. Siirry metripari sivulle ja kokeile uudestaan.
    Peili on kokolailla pystyasennossa oikein asennettuna.
    Satelliittipiippari on hyvä apu ja ennen sen käyttöä kandee funtsia mitä sillä mittaa.
     

Jaa tämä sivu