1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

32LG5300 ja kuvan haamuilua, ei kai?

Viestiketju Televisiot -osiossa. Ketjun avasi joshi 07.12.2008.

  1. joshi

    joshi Regular member

    Liittynyt:
    18.12.2003
    Viestejä:
    107
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Okey dokey, eli tämmönen on homman nimi.

    Ostettiin tässä muutama päivä sitten LG:n 32" HD-ready -taulutelkka, joka sisältää DVB-C/T -virittimen. Pultattiin telkkari kiinni seinään ja katteltiin tv-lähetyksiä normaalisti ja kaikki näytti hyvältä. Sitten aloin liittämään noita kaikenmaaliman wanhoja konsoleita mitä on kerääntyny nurkkiin, ensimmäisenä originelli Xbox. Kokeilin vähän pelailla sillä ja pelithän näyttivät hyviltä (joskin grafiikat näyttää nyt vieläkin hirveämmiltä korkealla resolla pelatessa). Sitten päätin kokeilla paria DVD-leffaa konsolilla, ja uusin Transformerssi näytti tosi hyvältä. Sitten vuoroon tuli muutaman vuoden takaisia DVD'tä, kuten Donnie Darko, jossa huomasin todella ärsyttävän ongelman: kuva "haamuilee" toden teolla, varsinkin noiden tummempien sävyjen kohdalla. Tämä aiheuttaa sen että kuvanlaatu on vähän kuin katsoisi vanhoja VHS-filmejä, paitsi että.. noh, laatu on ehkä jopa hirvempää.

    Otin asiasta itse vähän selvää ja sain selville että kuvan haamuilu on ollut ongelmana varsinkin noiden ihan ensimmäisten LCD-telkkujen kohdalla, mutta nyt tekniikan parantuessa siitä on hyvin päästy eroon (vasteajat 8ms luokkaa). Vai onko?

    Joten, minä kun en todellakaan ole mikään video/tv/hifi-asioiden asiantuntija niin tahtoisin kysellä TEILTÄ että mistä tässä nyt oikein on kyse. Miten voi olla, että vuonna 2008 ostetussa televiossa voi vielä olla kuvan "häntimistä/haamuilua" nähtävissä? Mikä tämän aiheuttaa ja voiko siitä päästä eroon jotenkin? Mistä esimerkiksi johtuu sitten se että tätä häntimistä ei kuitenkaan tapahdu kokoajan (normaalin tv:n katselun ja edellä mainitun uuden DVD:n "Transformersin" aikana ei ole haamuilua)?
     
  2.  
  3. aba120

    aba120 Regular member

    Liittynyt:
    11.06.2013
    Viestejä:
    3,564
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46

Jaa tämä sivu