1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

L-sarjan Amilo kiukuttelee - ylikuumeneminen?

Viestiketju Kannettavat tietokoneet -osiossa. Ketjun avasi jsss 18.11.2008.

Viestiketjun tila:
Viestiketju on suljettu.
  1. jsss

    jsss Member

    Liittynyt:
    19.06.2008
    Viestejä:
    30
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Moi,

    omistan vähän päälle 2v vanhan FujitsuSiemens Amilo L1310G -läppärin, johon on tuuletin sekä kovo vaihdettu takuuseen alle puolen vuoden sisällä ostopäivästä. Tuossa vaiheessa kävi jo mielessä vaihtaa samantien laadukkaampaan laitteeseen, vaan enpä saanut aikaiseksi. Siitä eteenpäin kone on toiminut kutakuinkin moitteetta, kunnes..

    Sunnuntaina jätin koneen normaalisti auki kun läksin kaupungille, päällä tais olla mIRCin lisäks mese ja iTunes. Takas tullessani mIRC oli lyöny jonkun virheilmotuksen ja koko kone oli niin jumissa ettei sillä voinu tehdä mitään ko hiirikin hyppi perässä puolen minuutin viiveellä. Buuttauksen jälkeen nykiminen jatkui ja jatkui, suoritinkäyttö oli jatkuvasti 100% vaikkei mitään sovelluksia ollut auki. Muistin käyttö mielestäni normaali.

    Illan aikana buuttailin koneen ainakin viidesti - ei auttanut. Lopuksi avasin tuulettimen kotelon, puhdistin sieltä minimaaliset pölyt ja tarkistin ettei kotelossa oo mitään ylimäärästä. Sama homma jatku edelleen, tosin nyt kesti ehkä vähän kauemmin ennen kuin paha pätkiminen alkoi.

    Annoin koneen olla yön yli kiinni ja kun maanantaina päivällä laitoin päälle niin vaikuttaa taas normaalilta?
    Mikähän tuohon ois voinu olla syynä? Tuuletin pyörii mielestäni aivan normaalisti. Suoritinkäyttö on taas normaali, mutta eilen illalla alkoi musiikki taas lievästi nykiä kun kone oli ollut päällä kuutisen tuntia.

    Läppäri on ATK-pöydällä pienessä syvennyksessä, kuitenkin niin ettei tuulettimen poistoaukon vieressä ole heti mitään estettä. Koneen alla on korotustatit. Tällä hetkellä tuntuu toimivan suht normaalisti, mitään raskaita sovelluksia en tosin ole uskaltanut avata.

    Apuja, neuvoja, kommentteja..?

    Koneelta löytyy Everest, kunhan joku neuvoo mitä sillä pitäisi tehdä niin kerron kyllä tuloksia.

    Kiitos,

    Jussi
     
  2.  
Viestiketjun tila:
Viestiketju on suljettu.

Jaa tämä sivu