1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Tietokoneen työpöydällä näkyy vain taustakuva.

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi nanna321 17.09.2008.

  1. nanna321

    nanna321 Regular member

    Liittynyt:
    24.08.2008
    Viestejä:
    115
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Tietokone tilttasi LimeWireltä ladatun videon avausyrityksen yhteydessä ja alkoi näyttää työpöydällä vain taustakuvan. Homma eteni siihen, että käynnistyspalkki ja työpöydän pikakuvakkeet tulivat näkyviin vilkkuvassa muodossa. Kone toimii välillä lähes normaalisti, mutta suurimmaksi osaksi erittäin kehnosti..

    Limewiren kautta latasin tyhmyyttäni codec-nimisen tiedoston. Suoritettuani tiedoston se katosi itsestään sieltä, minne sen tallensin. Siitä ei tullut pikakuvaketta työpöydälle tai mitään "uusia ohjelmia asennettu" -ilmoituksia käynnistyspalkkia avatessa. Se ei myöskään näy ohjauspaneelin lisää/poista sovelluksissa.

    Yrittäessäni avata viallista videota uudelleen (joka aiemmin käski ladata koneen sekoittavan “lisäosan” ja jonka sitten luulin hommatun “lisäosan” myötä toimivan), kone tilttasi. Lopetin sovellukset. Työpöydän ikonit sekä käynnistyspalkki katosivat. Sammutin koneen suoraan käynnistysnapista, kun ei muutenkaan voinut, ja toivoin sen toimivan kun käynnistän uudelleen. Kävi kuitenkin niin, että:

    Ei voinut tehdä muuta, kuin selailla tehtävienhallintaa sekä internetiä.

    Työpöydän ikonit ja käynnistyspalkki tulivat takaisin, kun avasin tehtävienhallinnan ja sen kautta omat tiedostot. Samalla ilmestyi tällainen ruutu:

    [​IMG]

    Tuo koko setti (työpöydän kuvakkeet ja käynnistä-palkki) välkkyy muutaman sekunnin välein samaan tahtiin. Jos aukaisen vaikka omat tiedostot, niin se katoaa välkkymisen yhteydessä ja se pitää avata uudestaan kun mahdollisuus tulee, eli kun käynnistä-palkki tulee hetkeksi näkyviin. (Mitään ei siis oikein kerkeä tekemään.) Esim. Netti-ikkunat, paint, LimeWire, tehtävienhallinta eikä ohjauspaneelin lisää/poista sovellus -toiminto katoa vilkkumisen takia onneksi minnekään.

    Tämän sotkun tullessa myös nettiyhteyden kanssa alkoi ilmetä ongelmia, kun kone menee koko ajan offline-tilaan, vaikka nettipiuhat on kiinni ja verkkoyhteyksissäkin lukee, että verkko on yhdistetty.

    Palautin järjestelmän, ei auttanut.

    En tiedä, onko tästä mitään hyötyä?

    [​IMG]

    Koneen käynnistäessä tulee myös tällaisia ikkunoita:

    [​IMG]

    [​IMG]¨

    [​IMG]

    Onkohan tästä enää muuta ulospääsyä, kuin Windowsin korjausasennus? Mulla on kyllä windows xp:n palautustyökalut cd ja uudelleenasennus dvd, mutta kannattaakohan tällasen amatöörin edes alkaa niiden kanssa millekkään?

    Toiselta koneelta oon yrittäny etsiä noita puuttuvia tiedostoja, muttei sen nimisiä voi edes käyttää haussa (ainakaan mun taidoilla).

    N. pari viikkoa sitten piti teettää mun koneelle korjausasennus ja maksoikin sen verran, ettei ole edes vara alkaa sitä uudestaan teettämään :D Siksipä oonkin yrittäny laittaa kaiken mahdollisen tiedon, jos joku haluaa auttaa.

    Tänk juu verimakkara jos jaksoit lukea tän viestin =)
     
    Viimeksi muokattu: 18.09.2008
  2.  
  3. goldenm

    goldenm Member

    Liittynyt:
    18.09.2005
    Viestejä:
    53
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    1) käynnistä vikasietotilaan jos onnistuu
    2) poista tuo windowsin käyttäjätili (Hp_omistaja) My Computer, right -click, properties, advanced, user profiles, delete... huom: menetät kaikki työpöytä asetukset ja my documentsin jutut...
    3) käynnistä uudelleen tuolla tunnuksella, tai jollain muulla tunnuksella

    toimii?

    Ennenkun meet poistamaan tuota, voit tietty koittaa jo valmiiks toisella windowsin käyttäjätunnuksella (niitä saa ohjuspaneelista lisää), josko tuo on käyttäjätilikohtainen vika.

    Suosittelen myös tekemään virus / haittaohjelma skannit tuon jälkeen...
     
  4. 79atanos

    79atanos Regular member

    Liittynyt:
    20.05.2008
    Viestejä:
    1,945
    Kiitokset:
    15
    Pisteet:
    48
    Voi itku, taitaa kyse olla jostain tälläisesta...

    Eli kyseessä on koneen saastuminen. Tee siis koneellesi virusskannaus, ja laita myös HjT-loki sille tarkoitetulle alueelle(tänne tai rekisteröidy Virustorjunta.nettiin ja lähetä hjt-loki sinne (vain jompikumpi vaihtoehdoista, ettei mene fiksaamiset keskenään ristiin).

    HjT:n yleis-ohjetta tänne Afterdawniin (soveltaen myös Vt.nettiin);

    Lataa Hijackthis (alla ohjeet) ja lähetä sen loki tähän linkkiin.

    Lataa tästä HJTInstall.exe

    *Tallenna HJTInstall.exe työpöydällesi.
    *Tuplaklikkaa HJTInstall.exe-kuvaketta työpöydälläsi.
    *Oletuksena se asentaa itsensä hakemistoon C:\Program Files\Trend Micro\HijackThis.
    *Klikkaa Install.
    *Asennusohjelma luo HijackThis-kuvakkeen työpöydälle.
    *Kun asennus on valmis, se käynnistää HijackThisin.
    *Klikkaa Do a system scan and save a logfile-painiketta. Ohjelma aloittaa skannauksen ja lokin pitäisi avautua Muistioon.
    *Klikkaa ensin "Muokkaa > Valitse kaikki" sitten "Muokkaa > Kopioi" kopioidaksesi koko lokin sisällön.
    *Mene tänne, luo uusi aihe ja liitä juuri kopioitu HijackThis loki sinne. Jää odottamaan fiksaajien vastausta.
    *ÄLÄ käytä Analyse This-nappulaa, sen löydöt ovat vaarallisia väärinymmärrettyinä.
    *ÄLÄ fixaa HijackThis-ohjelmalla vielä mitään. Suurin osa sen löydöistä ovat joko harmittomia tai jopa tarpeellisia.

    Ko. ohjelma skannaa mm. käynnissä olevat prosessit sekä joitakin muutoksia rekisterissä, ja näistä tiedoista fiksaajat pystyvät erottamaan virukset sekä niiden aiheuttamat vahingot yms. oleellista tietoa.

    Fiksaajat ajattavat tuon ensimmäisen login lukemisen jälkeen joitakin fiksaukseen tarkoitettuja ohjelmia koneellasi ja siinä välissä myös uusia HjT-skannauksia, joten älä poista mitään omatoimisesti ennen kuin saat siitä erikseen kehoituksen.

    Ja vaikka ongelmat vaikuttaisivatkin poistuneen, ei se tarkoita sitä että koneesi olisi vielä puhdas! Joten suorita kaikki fiksaajan antamat toimenpiteet loppuun asti ja odota, että saat ilmoituksen koneesi puhtaudesta!

    Mahdollisissa epäselvissä tilanteissa älä epäröi kysyä neuvoa, sinua varmasti autetaan.

    Tällä hetkellä täällä Afterissa fiksaukset hoitaa Hujo (toisinaan yaht), joten hjt-alueella on valitettavasti ruuhkaa. Vt.netissä on useita fiksareita ja toiminta muutenkin täysin valvottua.

    EDITTIÄ
    Nimeä hjt uusiksi, esim. Skanneri.exe
     
    Viimeksi muokattu: 18.09.2008
  5. nanna321

    nanna321 Regular member

    Liittynyt:
    24.08.2008
    Viestejä:
    115
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Kiitos lämpimästi neuvoista. Kone vain on niin perusteellisesti sekaisin ja tiltissä, ettei siinä pysty tekemään mitään. Ikkunat katoaa ja koko härveli jäätyy X| Mutta jos se välillä toimis vähänkään paremmin, voisin koittaa korjata.

    Sain onneksi tehtyä ohjeittesi mukaan nuo loki-hommat. Jospa se tästä..
     
    Viimeksi muokattu: 18.09.2008
  6. nanna321

    nanna321 Regular member

    Liittynyt:
    24.08.2008
    Viestejä:
    115
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Kiitos neuvoista, ei valitettavasti auttanut. Tein uuden käyttäjätilin, eikä siihen tullut mitään elonmerkkejä ja vieras-tili toimi muuten paremmin, muttei sillä voinut netissä googlettaa ja tännekkään ei päässyt kirjautumaan.
     

Jaa tämä sivu