*
 
AfterDawn.com Keskustelualueet

Uudemman virtalähteen käynnistäminen ilman koteloa?

Tässä viestiketjussa on 6 viestiä.

#1
Kysyisin että miten tällaisen uudenlaisen pc:n virtalähteen saa käynnistettyä ilam että tarvitaan kotelo jossa on virtakatkaisin.
▼▼ Tässä viestiketjussa on 5 vastausta - vastaukset ovat mainoksen alapuolella ▼▼
AfterDawn Ilmoitus
#2
http://en.wikipedia.org/wiki/ATX
Tuosta näet powerin liittimet ja minkä värinen piuha missäkin on.
Uudemmissa powereissa 20 + 4 liitin jaolla, se 4 pinninen on ton kuvan 4 alinta ja 20 pinninen on loput. (Kuten kuvan yllä on lihavoituna sanottu)

On niitä kait 6 piinista liitintäkin powereissa tjms.

Anyway, vihreä Power_On oikosulkuun, vaikka paperiklemmarilla, mustaan Ground, niin poweri saa "emon" käskyn puskea kaikki jännitteet.
Ilman käskyä, oikosulkua, vain 2 pinniä antaa 5V jännitettä.

p.s. Piuhojen värit varmaan on muunlaisissa liitin jaoissa kertomassa mikä jännite siitä pitää tulla.

p.p.s
Tässä vähän teknisempi pdf tuohon koko ATX 2.2 systeemiin.
http://www.formfactors.org/developer%5Cspecs%5Catx2_2.pdf
Ja kun vilkaisen sitä, niin siellä on (8) PWR_ON nimisenä wikin harmaa Power good. Ja (16) wikin Power on nimellä PS_ON#
Tarkoittaako risuaita että on tärkein?
PS on varmaan power supply.
Joten varmaan on tuo pinni 16, joka herättää, nimi ristiriidasta huolimatta.
On se verta usein tullut tuo wikin sivusto neuvottua ja vihreä oikariin. Eikä ole ketjut jatkuneet, ettei pelitä sillä.
Ja toisekeseen, kun niissä pinneissä ei jännitettä näy, niin ei sieltä yhdellä oikarilla kipinät lentele, (kuin kahdesta punaisesta).
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.8.2008 @ 12:43

Osta paskaa, saat 2kk kaupan päälle.
- Zz Topelius -
#3
Vihreään ja mustaan johtoon voi myös kiinnittää vaikka Abiko-ryöstäjä-liittimet, jolla lisäkytkin on helppo asentaa ilman että virtalähteen johtoja tarvitsee kuoria tai juotella, vaikka virtaliitin olisi kiinni emossa.

Huomaa, että yleensä powerien speksataan toimivan oikein vain, jos niillä on hieman ns. kuormaa, eli joku laite (yleensä emolevy) kuormittaa virtalähdettä.

Jos laiteistossa on emolevy, helpoin tapa käynnistää kone on yhdistää EMOLLA ne pinnit, jotka normaalisti viedään kotelon virtakytkimelle. Silloin on turha mennä säätämään virtalähteen johtimia. Emon ohjekirja kertoo noiden paikan tarkemmin.
#4
Voihan sitä powerin johtoihin viritellä omia kytkimiään väliin, mutta mitä tarvetta niille on?

Kysymys oli niin lyhyt, että päättelin powerin kunnon mittauksen olevan kysessä? Ja silloin, jos poweri ei kuormittamattomana anna oikeita jänniteitä vaan alle, niin ei se emon kuormittaessa siitä mihinkään nouse.
Ja kun se liitin on emossa kiinni, niin niitä jänniteitä on aika vaikea mittailla. Jutosnypylät kun on emon toisella puolella.

Jos taas tarkoitus on testipenkkiin kasata emo, niin tietenkin jumpperilla se emon Power-Switch pinnit oikariin.

Ja jos on joku katkaisijaton kotelo tms. kyseessä, niin jostain romusta, cd-aseman äänipiuha äänikorttin tms., repii toisesta päästä piuhat paljaaksi ja vaikka juottaa katkaisijan. Tai pyöräyttää kierreliitoksen. Toisen pään tietenkin tökkää emon pinneihin. Ylimääräiset tyhjät reiät kyllä mahttuu jommalle kummalle puolelle.
Näin ei tarvi powerinjohtoja viritellä.

Osta paskaa, saat 2kk kaupan päälle.
- Zz Topelius -
#5
Kiitoksia ohjeista :)
#6
Lainaus:
Ja silloin, jos poweri ei kuormittamattomana anna oikeita jänniteitä vaan alle, niin ei se emon kuormittaessa siitä mihinkään nouse.

Yleensä powerit speksataan tietyllä kuormalla (alueella), eli ilman mitään kuormaa jännite voi valmistajan ilmoituksen mukaan olla mitä sattuu, liian suuri tai liian pieni, regulointi kun ei välttämättä toimi oikein.

Käytännössä, mitä itsekin olen ilman kuormaa aika montaa poweria mitannut, mittaustulos on aina ollut aika hyvin linjassa kuormitetun powerin jännitteiden kanssa.
Eli pelkän toimivuuden testaukseen kuormaa ei luultavasti tarvita eikä poweri luultavasti siihen hajoa.

Lainaus:
Ja kun se liitin on emossa kiinni, niin niitä jänniteitä on aika vaikea mittailla.

No, optisten asemien virtaliittimistä saa 5 ja 12 V helposti mitattua, kelt. ja pun. johto. Tai painamalla neula läpi johdon eristeestä, pääsee käsiksi muihinkin. Mutta oikeassa olet, tapauksen mukaan valitaan tietysti se helpoin vaihtoehto.
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 180 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.

Tilaa AfterDawnin viikoittainen uutiskirje.