1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

LA Digital DVB-C 2001

Viestiketju Keskustelua kaapeliverkon digibokseista -osiossa. Ketjun avasi Urpona 21.08.2008.

  1. Urpona

    Urpona Member

    Liittynyt:
    21.08.2008
    Viestejä:
    18
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Hobby Hallista tilaamani DVB-C 2001 digiboksi saapui tänään. Onko muilla kokemuksia kyseisestä laitteesta. Teksti-TV vaikuttaa aivan onnettomalta. Todella hidas, jos nyt suostuu toimimaan lainkaan. Onko se todella niin huono, vai onko digiboksini viallinen. Laite herjaa useasti kanavaa vaihtaessa kanavavirhettä ja välillä jää ääni pois. Tallennnus sen sijaan ulkopuoliselle kiintolevylle tuntuisi pelittävän hyvin.
     
  2.  
  3. stonefree

    stonefree Member

    Liittynyt:
    23.08.2008
    Viestejä:
    1
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Moro!
    Mulla herjas boxi samoin, palautin tehdasasetukset ja laitoin kieleksi englannin niin alkoi toimimaan teksti tv ja kaapelikortin häiriöt loppuivat.

    Eilen sitten EPG lakkasi toimimasta, lukee vain: no information.
    Kokeilin tehdasasetuksia ei auttanut yms... noh nyt näytti suomen kielisenäkin tunnistavan kaapelikortin ja teksti tv toimi.
    Boxi on ollut 3 viikkoa, pitänee ottaa huoltoon yhteys.

    Ykkösboxina mulla on Humax PVR-9500C.
    La-digitalin hankin tieokoneelle siirtoa varten, humaxissa kun tuo on niin hidas. (enkä ole alkanut boxia avaamaan kaapelointia varten)
     
  4. gueletao

    gueletao Member

    Liittynyt:
    24.08.2008
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Itsellä ongelma on, että en pysty tallentamaan ohjelmia Seagaten ulkoiselle kovalevylle, jossa tallennuskapasiteetti on 500 GB. Lisäksi liittäminen telkkariin onnistuu vain scartin avulla, vaikka televisiossani on HDMI-liitäntä. Ostin laitteen Hobby Hallista, eikä missään ollurt mainintaa esim ulkoisen kovalevyn enimmäiskapasiteetista. Onko jollakin tietoa, missä vika piilee?
     
  5. Urpona

    Urpona Member

    Liittynyt:
    21.08.2008
    Viestejä:
    18
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Onko se alustettu FAT muotoon. Kokeile alustaa se boksin omalla alustusohjelmalla. Omaa Seagaten kiintolevyä, joka NFTS muodossa en kyllä saanut alustetttua. Mielestäni 500GB kyllä muuten pitäisi toimia.
     
  6. gueletao

    gueletao Member

    Liittynyt:
    24.08.2008
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Joo tosiaan boksin alustus sen omalla ohjelmalla auttoi siihen, että tallennus toimii, joten kiitoksia vaan. Vieläkään en tosin ole onnistunut liittämään boksia HDMI-piuhalla televisioon (Samsung LE32S67). Tosi ärsyttävä juttu.
     
  7. virtanén

    virtanén Member

    Liittynyt:
    31.01.2004
    Viestejä:
    20
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tilasin itse kys, tuotteen ja mukana ei tullut minkäänlaisia ohjeita. Sain kyllä kanavat haettua ja pelin pelittämään muuten, mutta ei suostunut tunnistamaan usb-kovoani? Mitä ihmettä tässä tilenteessa voi tehdä? Alustan sen usb-kovon valmiiksi esim. tietokoneen avulla vai, josko se sitten tajuaisi sen olemassaolon? Kyseeessä nyt suoraan pakkauksesta nuokittu 1teran Lacie.
     
  8. gueletao

    gueletao Member

    Liittynyt:
    24.08.2008
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kokeile alustaa se boksin omalla ohjelmalla niin kuin viestissä aikaisemmin minullekkin neuvottiin. Yhdistitkö laitteen telsuun HDMI:llä vai scartilla? HDMI:llä ei itsellä onnannut.
     
  9. konverter

    konverter Regular member

    Liittynyt:
    20.08.2002
    Viestejä:
    655
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    En omista kyseistä boxia joten ei ole siitä käyttökokemuksia mutta yhdistä boxi ensin scart piuhalla HDMI:n sijasta ja sen jälkeen valitse boxin setup/vastaavasta valikosta ulostuloksi HDMI. Tätä ennen kytke HDMI johto televisioon. Ja kun boxi vaihtaa HDMI lähtöön niin ota se scartti pois töllöstä.

    Noin se tapahtuu joillain vanhemmilla boxilla. Ohje pätee myös vanhempiin skaalaaviin dvd soittimiin.
     
    Viimeksi muokattu: 11.09.2008
  10. virtanén

    virtanén Member

    Liittynyt:
    31.01.2004
    Viestejä:
    20
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11

    Niin. Siis se laite ei tunnista usb-kovoani (alussa pieni ntsf-osio, loput alustamatonta) eikä senkään jälkeen, kun alustin sen tietokoneella fat32:ksi. Nyt ympätessäni laitteen boksiin kiinni, koko boksi jumittuu eikä mikään toimi, niin että joudun ottamaan virrat pois. Toisen usb-kovalevyni tunnisti kyllä, mutta se on täynnä ja huomasin sellaisenkin ilmiön, että laitteella ei voi valita ilm. kansiota (osiosta puhumattakaan) mille tallennetaan?


    Okei, eli kysymys lopuksi: onko kukaan laitteen omistava saanut sitä pelaamaan kunnolla? Entä onko minkäänlaisia käyttöohjeita löytynyt?


    -----
    Edit: Lisäystä parin tunnin säätämisen jälkeen. Sain boksin tunnistamaan usb-kovon, kunhan ensin olin pienentänyt fat32-osion 200 gigaan. Laite ei tunnista siis kuin ensimmäisen osion- ei muita. Muistaisin jostain lukeneeni, että fat32-osion rajoitus olisi joku 200 gigaa- pitänee tarkistaa mikä on rajoitus, koska 1000 gigaa näyttää olevan liikaa. Boksi myös alusti automaattisesti fat32-muotoon, eli muut tiedostomuodot eivät tulle kysymykseen.

    No, tallennus onnistui hyvin, tekstitykset mukana myös. Tallennettujen ohjelmien (.ts- muotoa) katselu onnistui tietokoneella Kaffeine:lla, Kolmosen tekstitykset pelasivat oikein, mutta Yle Teeman tekstitykset puuttuivat ja niiden sijaan oli selostus. Oukei, onko tämä normaali toimintatapa Ylellä vai mitä ihmettä...? Lisänä mielenkiintoinen ominaisuus boksissa, etytä jos valitsee kaukosäätimen ^- painkikkeesta toistettavan tiedosoton, niin hakemisto menee sekaisin, eli esim. aiemmin tallennetut tiedostot hukkuvat, jos eivät ole samassa kansiossa, eli mikäli tiedostot eri kansioissa, niin usb-kovo pitää näköjään uudelleen käynnistää välillä, että boksi osaa taas lukea sitä oikein.

    Niin, kukaan saanu vehjettä pelaamaan oikein? :S
     
    Viimeksi muokattu: 12.09.2008

Jaa tämä sivu