AfterDawn logo

Shareaza-porukan seuraava P2P-ohjelma on Panthera

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
2 kommenttia

Suositun Shareaza-nimellä kulkevan P2P-ohjelman tekijät joutuivat ongelmiin ohjelman imagon kanssa viime vuoden lopulla, kun Shareaza.com-sivusto joutui huijareiden käsiin.

Shareaza-ohjelman kehittäjät eivät kuitenkaan lyöneet hanskoja tiskiin, vaan he aloittivat uuden P2P-ohjelman kehitystyön. Nyt tämän Project Panthera -nimellä tunnettavan ohjelman kehitys on lähestymässä ensimmäisen virallisen version julkaisua, jonka pitäisi tapahtua ensi viikon maanantaina.

TorrentFreak-sivuston haastateltava olleet ohjelman kehittäjät kertoivat, että uuden ohjelman kehitys piti aloittaa Shareaza-projektin kanssa ilmenneiden ongelmien takia. Project Pantherassa on tarkoitus toteuttaa niitä ominaisuuksia, joita monet Shareazan käyttäjät ovat toivoneet aikojen saatossa. Project Pantheran työstäminen alkoi tämän vuoden huhtikuussa ja Shareazan tapaan kyseessä on avoimen lähdekoodin ohjelma, joka ei luonnollisesti sisällä mainos- tai vakoiluohjelmia.


Panthera tukee Gnutella1-, Gnutella2-, BitTorrent- ja ed2k-P2P-verkkoja tiedostojen jakelussa, joten Pantheran avulla voi korvata kasan muita P2P-ohjelmia. Ohjelma osaa toistaa ladattuja mediatiedostoja integroidun SMPlayer-mediasoittimen avulla, joten ladattujen mediatiedostojen laatu ja oikeellisuus on helppo tarkistaa. Pantherasta on luvassa ainakin sekä Windows- että Linux-versiot ja halukkaat voivat tutustua ohjelman testiversioihin ennen ohjelman virallista julkaisua.

2 KOMMENTTIA

OneMember1/2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti TorrentFreak:

Shareaza is a very well known name in the P2P community - it’s been downloaded way in excess of 43 million times.


Nuo Bearshare ja iMesh ovat itselle tuttuja jostain kaukaa menneisyydestä, mutta tuo Shareaza on jostain syystä jäänyt ilman kummempaa huomiota.
Näköjään muut ovat sentään löytäneet sen.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti TorrentFreak:

Panthera has every feature Shareaza has and much more. Panthera includes decent BitTorrent support (libtorrent), skin support, proper Gnutella1 support, no use of the registry and a completely revamped media player.


Toivottavasti tämä Project Panthera on yhtä hyvä miltä se kuulostaa.

Bleeding2/2

Eniten kiinnostavasta asiasta ei löytynyt (ainakaan TF:sta) sanaakaan, nimittäin yksityisyydestä ja salauksista ym. Nämähän tuntuvat olevan päivän sana, ja varmasti monet käyttäjät arvostaisivat ohjelmaa, jossa olisi nämäkin suojausasiat hoidettu kunnolla. Voisi sitten sen foliohatun heittää välillä pois päästä.

Mielenkiintoiselta projektilta vaikuttaa, pitänee latailla tuo beta ja katsastaa, minkälainen ohjelma on oikeasti kyseessä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT