*
 
AfterDawn.com Keskustelualueet

Samsung LCD-televisio sammuu ja käynnistyy itsestään

Tässä viestiketjussa on 6 viestiä.

#1
Minulla on huhtikuussa ostettu Samsung LE-37m86BCX, on tähän asti toiminut moitteetta, mutta muutama päivä sitten aamulla ihmettelin että miten televisio oli päällä kun aamulla heräsin. Ajattelin että se oli jäänyt vahingossa, vaikka epäilinkin että eihän sellaista valon kajastusta voi olla huomaamatta huoneesta lähtiessä.

Nyt sitten eilen pelailin X0:lla ja kesken live-pelin töllö yhtäkkiä sammui, ja kämpässä raikui keleet ja tanat jostain kumman syystä. Muutaman tunnin päästä tv-lähetystä katsoessa laitos sammui uudestaan. Virtanappia painamalla kyllä lähti heti käyntiin. Lisäksi tänä aamuna telkkari käynnistyi heti aamutuimaan ja äänenvoimakkuus oli niin saatanallisen suurella!

Mistä tämä sekoilu voisi johtua? Etsiskelin googelilla ja muutamia sammumistapauksia löytyi, ja viaksi oli ehdoteltu mm. huonoja juotoksia ym. Kotieläimiä ei ole, joten sekään ei voi olla syynä. Pitäisikö suoraan kiikuttaa telkkari takaisin liikkeeseen?

MSI P965 Neo-F | Core 2 Duo E6400 @ 2.8 GHz, Zalman CNPS9700Led | 2 Gb Kingston /667 MHz | Leadtek GF 8800GT OC ZL @721/1830/1072 MHz | Creative X-Fi XtremeMusic | Razer DeathAdder | Samsung 500Gb + Seagate 320 Gb + Maxtor 250 Gb | Antec TX1050b /SmartPower 2.0 500W | LG 22" | Windows 7 Ultimate
▼▼ Tässä viestiketjussa on 5 vastausta - vastaukset ovat mainoksen alapuolella ▼▼
AfterDawn Ilmoitus
#2
ensimmäisenä tuli mieleen seuraava : onko tv ajastettu sammumaan tietyn ajan kuluttua ? mutta tuokaan ei vielä selitä miksi se ilmeisesti on mennyt päälle itsestään .. ? tarkista nyt kuitenkin tuo ajastin-homma. itsellä on samoihin aikoihin ostettu Samsung LE40N87BCXFID. kun televisioni on sammuksissa, niin televisio pitää mielenkiintoista ääntä .... toisinaan äänestä päätellen se sammutetaan (vaikka se on jo sammuksissa) en ole kovinkaan harmistunut asiasta, sillä olen tietoinen tv:n 2 vuoden takuusta.
#3
Joo tarkistelin nuo ajastukset ja kaikki oli pois päältä. Outo että on useampanakin päivänä ollut todella pitkiäkin aikoja päällä yhtee menoon eikä sammumisia ole tapahtunut. Tänään ei ole sammunut esim. kertaakaan, vaikka on ollut päällä aamupäivästä alkaen.

Yksi mikä tuli mieleen saattais olla kaukosäätimen paristojen huono kunto, jos se alkaa sekoilla kun ei virta riitä..? :\ Alkup peristot vielä paikallaan, mut vaikuttaa hiukan silti kaukaa haetulta.

Saa taas nähdä ens yön aikaan, että kajahtaako! :) Pitää ilmotella mikäli oiret jatkuvat. Jospa se ois vaa jokin ohi menevä pöpö. Jos alkaa useammin yksikseen starttailemaan niin pitää varmaan huoltoon viedä..

MSI P965 Neo-F | Core 2 Duo E6400 @ 2.8 GHz, Zalman CNPS9700Led | 2 Gb Kingston /667 MHz | Leadtek GF 8800GT OC ZL @721/1830/1072 MHz | Creative X-Fi XtremeMusic | Razer DeathAdder | Samsung 500Gb + Seagate 320 Gb + Maxtor 250 Gb | Antec TX1050b /SmartPower 2.0 500W | LG 22" | Windows 7 Ultimate
#4
Ajattelin vastata tähän ketjuun, koska itselläni vika alkoi samanlaisilla oireilla.

Eli itselläni Samsung LE40N87BCXFID, jossa on ollut merkkiäänet käytössä.
Huomasin eräänä aamuna että televisio olikin päällä vaikka sen olin illalla sammuttanut.
Myöhemmin huomasin, että mikäli merkkiääntä ei kuulu, telkkari jää johonkin lepotilaan mistä se sitten käynnistyi satunnaisesti milloin mihinkin aikaan. Tämän jälkeen alkoi television käynnistyksessä kestämään, joka ilmeni siten, että telkkari naksui aikansa yrittäen käynnistyä pystymättä siihen jopa muutamaan minuuttiin.

Selvitin asiaa, ja youtubessa olikin video miehestä jolla sama ongelma, ja herra vaihtoi videossa kondensaattoreita uusiin, korjaten siten ongelman.

Itse en mikään ammattilainen ole, kolvikin vain satunnainen tuttavuus, mutta kyseisellä videolla operaatio näytti helpolta, joten uskaltauduin itsekin yrittämään.

Avatessani television huomasin että operaatio oli vieläkin simppelimpi tässä kyseisessä tv-mallissa, eikä vaihdettavia kondensaattoreita ollut kuin kaksi. (näki jo päällepäin selvästi pullistuneet kondensaattorit)
Nettikaupasta sitten vaan uusia tilalle, vaihdoin 10v kondensaattorit 25:iin, ja telkkari toimii taas hyvin.

Operaatio kesti noin vartin, eikä hommassa esiintynyt mitään hankaluuksia, joten jos jollain on sama ongelma, säästää melkoisesti tekemällä näin helpon homman itse jos uskallusta löytyy.
#5
Jos takuu on voimassa, tuskin kondensaattoreiden vaihtoon kannattaa ryhtyä.
#6
Kannattaa tsekata seuraavat jos ongelma jatkuu:
1. jättää TV päälle mut kake kokonaan pois huoneesta ettei TV voi saada signaalia lainkaan siitä, tällöin jos TV sammuu niin vika ei liity ainakaan kakeen.

2. onko TV:n läheisyydessä mahdollisesti esim. ilmalämpöpumpun kake? Tuo pumpun sisäyksikkö keskustelee pumpun kaken kanssa usein, tällöin siis kake lähettää signaalia joka voi vaikuttaa myös esim. TV:een... nimim. kokemusta on. :D
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 180 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.

Tilaa AfterDawnin viikoittainen uutiskirje.