*
 
AfterDawn.com Keskustelualueet

Kotiverkon teko XP ja Vista (langaton)

Tässä viestiketjussa on 13 viestiä.

#1
Huomenta, ostimme uuden läppärin taloon missä on Vista Home Premium ja vanha pöytäkoneemme pyörii XP professionalilla, molemmissa on WLAN. Otimme Huawein mokkulan kaapeli ongelman vuoksi ja se on ihan ok, mutta nyt tuli mieleen että haluaisin sen pöytäkoneeseen ja WLANIN avulla tehdä kotiverkko , siis saisin ison koneen sohvan taakse piiloon kiinni taulu telkkariin ja siinä olisi se mokkula ja netti, ja sitten kannettavalla WLANIA käyttäen pääsisi vanhan koneen läpi nettiin ja kiinni pöytäkoneeseen (musiikit ja leffat) neuvokaas nyt, ja onko edes mahdollista. tiedän että helpoin olisi vetää kaapeli siihen koneiden väliin, mutta en saanut lupaa(kotihallitukselta), joten pitää tehdä langaton kotiverkko, katsotaan miten käy. Otan neuvoja mielelläni vastaan. Kiitoksia jo etukäteen

Tietokoneet ei toimi napista...
▼▼ Tässä viestiketjussa on 12 vastausta - vastaukset ovat mainoksen alapuolella ▼▼
AfterDawn Ilmoitus
#2
Lainaus:
...tiedän että helpoin olisi vetää kaapeli siihen koneiden väliin, mutta en saanut lupaa (kotihallitukselta)...
Tuttu tunne :)

Mutta asiaan. Onko sinulla on käytössäsi laajakaista + jonkinlainen WLAN-modeemi? Vai onko tuo mokkula ainoa nettiyhteys?
#3
siis tuo mokkula on ainoa yhteys, toimii muuten hyvin ainakin yhdellä koneella, olen siis yllättynyt ja tyytyväinen, mutta tuon verkon kun viel saisi jollain tehtyä

Tietokoneet ei toimi napista...
#4
no terve taas, otan asian uudestaan esille ja tarvin apua edelleen , uusi kysymys kuuluu, onko mahdollista yhdistää pöytäkone xp ja kannettava vista, jos unohdetaan internet, siis molemmissa on wlan ja jos käytössä on zyxelin wlan modeemi, siis saako koneet yhteen vaikkei nettiä olisi käytössä langattomasti?

Tietokoneet ei toimi napista...
#5
Itse asiassa kotiverkon luomisesta löytyy jos jonkunlaista viestiketjun alkua Afterdawnista näemmä mutta en kyllä onnistunut löytämään kunnon ohjeita tähän asiaan.
Tässä olisi Hyödyllisen Päivitetyn Oppaan julkaisun paikka :)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17.8.2008 @ 15:01
#6
niin, koitin parina päivänä googlettaa hyviä ohjeita, mutta tuntuu niin hankalalta löytää oikeita ohjeita, ainoa mitä mietin niin tarviiko zyxelin wlan modeemi internet yhteyttä yhdistääkseen kaksi konetta langattomasti, vai osaako se yhdistää ne samalla lailla kun kytkis vaan kaapelin.. sain eilen eräältä saksalaiselta apua kun oli kyseessä outo ääni ingelma, annoin luvan kytkeytyä etänä teamviewerin kanssa ja se oli helppoa kun saatiin yhdessä tehtyä, että onnistuu jos jollain olisi kiinnostusta ja aikaa..

Tietokoneet ei toimi napista...
#8
Katoppa tämä

Edit Bluejack ehti ensin
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17.8.2008 @ 13:00
#9
luin tuon, mutta ei se auta mua tuossa langattomassa asiassa. siis nyt on koneiden välinen yhteys kunnossa mutta pelkällä kaapelilla toimien, miten sen saa langattomaksi, koneisa on siis wlan molemmissa
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28.8.2008 @ 20:22

Tietokoneet ei toimi napista...
#10
Jos molemmissa koneissa on langattomat verkkosovittimet eroa langalliseen ei ole kuin kanavassa (Channel),nimessä (SSID),wlan-suojauksessa. Toisen koneen ollessa kiinni modeemi/wlan reitittimessä tms. ,niin asetuksissa oletusyhdyskäytävä on sen laitteen ip-osoite.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.8.2008 @ 12:37
#11
eli voinko saada lähiverkon toimimaan pelkällä wlanilla, ilman että kumpikaan kone on kiinni modeemissa, ja modeemissa ei ole internet yhteyttä
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.9.2008 @ 19:35

Tietokoneet ei toimi napista...
#12
Kyllä voit. Ainoastaan IP:t vaihtuvat kummallakin koneella, joka sitä että softapalomuuriin pitää taas sallia toisen ip:n.
#13
onko jotain hyvää ohjetta kun tuntuu että on niin hankala sitä saada toimimaan,

Tietokoneet ei toimi napista...
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 180 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.

Tilaa AfterDawnin viikoittainen uutiskirje.