1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Asus Eee Pc 901 / MSI Wind + muut miniläppärit

Viestiketju Kannettavat tietokoneet -osiossa. Ketjun avasi weski 18.07.2008.

  1. weski

    weski Regular member

    Liittynyt:
    06.06.2008
    Viestejä:
    212
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Oon jo jonku aikaa pähkäilly mielessä että mitenköhän noiden miniläppäreiden kanssa onnistuu virustorjuntaohjelmien asennus ym. kun ei laitteissa ole levyasemaa.:/ Voikohan niihin liittää ulkoisen cd/dvd-aseman usb:n kautta vai mikä ratkaisu ongelmaan on?

    Onko Linuxin käyttiksillä virusongelmaa ollenkaan? Kuten esimerkiksi Applen Mac OS:llä ei tietääkseni ole..

    Mitä muut olette mieltä noista miniläppäreistä? Kannattaako niihin panostaa, suht edullisilta kumminki vaikuttaa, esim Asuksen Eee Pc 900 joka luvataan julkaista Suomessa ensi viikolla maksaa vain 319 euroa. Pieni koko on myös mielestäni aika lailla plussaa, pöytäkoneen kaveriksi himottaisi hankkia Asus Eee Pc 901 kunhan se Suomessa tulee myyntiin. Matkoille mukaan ja olisihan siitä varmaan hyötyä alkavissa opinnoissakin.:)

    Millä käyttiksellä suosittelisitte tuollaisen miniläppärin hankkia? Linux vai Windows?
     
  2.  
  3. McMcMc

    McMcMc Regular member

    Liittynyt:
    29.05.2007
    Viestejä:
    124
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Kyllähän noihin saa ulkoisen cd/dvd-aseman, mutta hinta saattaa olla korkeampi kuin tavallisissa.

    Tällä hetkellä linuxin puolella ei ole suuremmin haittaa viruksista. Itsellä ei ole mitään torjuntaa ellei lasketa kerneliin integroitua palomuuria.

    Harkitsen myös miniläppärin ostoa, mutta Windowsia en laittaisi läppäriin. Onhan tuo Wind kivemman näköinen kuin eee pc. Omasta mielestä.:)

    Canonical on räätälöinyt miniläppäreitä silmälläpitäen kivan netbook remix-version ubuntusta. Siinä yksi vaihtoehto.
     
  4. harryy

    harryy Regular member

    Liittynyt:
    26.12.2005
    Viestejä:
    295
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    28
    Itse olen kanssa kovasti innostunut moisista pikkukannettavista. Tuota uutta Asuksen mallia odotan suuremman näytön takia, olisi kiva päästä vähän rasittamaan ja katsoa kuinka pikkunen pärjää. Käyttis on Linux melkeen pakosta. Mitä tekee Windows Xpllä ku mukana toimitettavassa linuxissa on jo kaikki periaatteessa mitä tarvii :)
     
  5. shnigi

    shnigi Active member

    Liittynyt:
    30.07.2005
    Viestejä:
    1,015
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Oon tässä nyt hitusen tutkiskellut tuota msi windiä ja harkinnut sen ostamista. Mieleen tuli kuitenkin pari kysymystä, että jos lähden koneella pelaamaan, auttaisiko muistin lisääminen 2gt, näyttishän käyttää tuota muistia myöskin. Voiko integroitua näyttistä kellottaa ? Entä toimiiko msi windin overclock nappula vai voiko prosessoria kellottaa, niin että saisi kaiken ylimääräisen puristettua tuosta purkista irti ? Kuitenkin niin että lämmöt pysyis kurissa.
     
  6. McMcMc

    McMcMc Regular member

    Liittynyt:
    29.05.2007
    Viestejä:
    124
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Totta kai tuo muistin lisääminen auttaa, mutta eihän tuo nyt mikään peliläppäri ole. Kyllä muutaman vuoden takaiset pelit kuitenkin pyörivät melko hyvin. integroitua ei tietääkseni pysty kellottamaan.

    Käsittääkseni MSI poisti windistä tuon ylikellotus toiminnon juuri tuon ylimääräisen lämmön tuottaman epävakauden takia.
     
  7. shnigi

    shnigi Active member

    Liittynyt:
    30.07.2005
    Viestejä:
    1,015
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Harmi olisi kyllä ollut varmasti ihan hyödyllinen ominaisuus. Nopeasti googlaamalla selvisi että kellotus on biossista poistettu, mutta windowsista käsin sen voisi tehdä. Mahtaisikohan tuo 1,6ghz nosto 1,9ghz tai jopa 2,1ghz mikä on toistaiseksi ennätys vakaana ja viileänä. Ja Miten merkittävä tuo 1gt-->2gt nosto olisi, jotain arviota paljon fps voisi kasvaa kellotuksilla ja muistin lisäämisellä, kaikki irti pikkupurkista. Eihän kone mikään peliläppäri ole, mutta 10", halpa ja kätevä matkoilla.
     
    Viimeksi muokattu: 19.08.2008

Jaa tämä sivu