1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

AC3/DTS jumittaa VLC Playerilla

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi deTag 12.07.2008.

  1. deTag

    deTag Member

    Liittynyt:
    18.06.2004
    Viestejä:
    41
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Osaisiko joku neuvoa miten saisin ac3 ja dts-äänet kuulumaan kunnolla vlc media playerilla? Muilla soittimilla ääni kuuluu normaalisti dolby digitalina monikanavaisena, mutta vlc:llä ääni jää pariksi sekunniksi kerrallaan jumiin kuin cd-levy olisi jäänyt paikalleen. Se miksi haluan käyttää VLC:tä johtuu siitä että se on ainoa toisto-ohjelma minulla joka suostuu avaamaan myös muita ääniraitoja leffasta kuin oletusraidan ilman muita ongelmia. Esim. mpc ei edes tunnista muita ääniraitoja jostain syystä??

    Kone on Asuksen vuoden ikäinen läppäri, Vista Home Premium, tietääkseni SP1:stä ei ole vielä ladattu tähän. Äänikorttina toimii Creativen ulkoinen Sound Blaster Live 24bit ja ac3filter on asennettu. Yritän saada ääntä ulos .mkv-leffasta jossa on 2 ääniraitaa ja toinen niistä englanti.
     
  2.  
  3. badhomer

    badhomer Regular member

    Liittynyt:
    01.05.2007
    Viestejä:
    107
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Jos koneelle on asennettu Haali Media Splitter, niin eikö ääniraidan vaihtaminen onnistu oikealla alanurkassa (Windows kellon vierus) olevasta kuvakkeesta? Eli, laitat leffan pyörimään vaikka MPC:llä ja napautat hiiren oikeaa nappia sen Haali Media Splitter kuvakkeen kohdalla.
     
  4. deTag

    deTag Member

    Liittynyt:
    18.06.2004
    Viestejä:
    41
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kiitos vinkistä, sieltähän se ääniraidan valinta tapahtuukin näppärästi. Mutta nyt ilmeni uusi ongelma: kun vaihtaa ääniraitaa tai muuten vaan kelaa leffaa eteenpäin kuva alkaa jumittaa vietävästi eikä ääntä kuulu enää ollenkaan. Yritin korjata asiaa asentamalla ffdshown uudelleen ja resetoimalla ac3filterin, mutta ei auttanut. Kaikki namikat mitä vääntelin vlc:tä säätäessäni pitäisi olla väännetty takaisin. Ongelma ilmeni siis sen jälkeen kun yritin säätää vlc:tä pelittämään. Myöskään cccp ei toiminut kun sillä yritin.

    Apuja?
     
  5. badhomer

    badhomer Regular member

    Liittynyt:
    01.05.2007
    Viestejä:
    107
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Onko viimeisin versio VLC:stä (0.8.6i)? Oletko kokeillut muilla ohjelmilla toistaa esim. Media Playerillä? Onko sama vika?
    Onko leffat HD-matskua (1080i/p), eli riittääkö koneessa potkua edes pyörittämään niitä? Muuta en keksi kuin, että poista VLC, CCCP, ffdshow, AC-3 ja asenna uusin VLC + ffdshow pelkästään.
     
  6. 79atanos

    79atanos Regular member

    Liittynyt:
    20.05.2008
    Viestejä:
    1,945
    Kiitokset:
    15
    Pisteet:
    48
    Oliskohan kyse tästä... (teksti kopioitu tuolta)

    ---------------------------------------------------------------
    - Aikajanalla liikkuminen tapahtuu myös viivellä, ja hyppyjen yhteydessä ääni särisee hyvin epämiellyttävästi, tekstitykset laahaavat kilometrin perässä ja soitin rupeaa muutenkin takkuilemaan ikävästi, vaikka alla on sentään neliydinprossulla varustettu kone.
    ---------------------------------------------------------------

    EDIT

    Tälläisten pienten juttujen takia käytän itse mieluummin GOMPlayeria...
     
    Viimeksi muokattu: 13.07.2008
  7. deTag

    deTag Member

    Liittynyt:
    18.06.2004
    Viestejä:
    41
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Ongelma ei liity VLC:hen vaan MPC:hen. VLC:llä kuva toimii kelailuista ja ääniraidan vaihtamisesta huolimatta sulavasti, ääni vaan pätkii pahasti ja se on kuulemma sellainen vika jota ei oikein pysty edes korjaamaan muuten kuin soitinta vaihtamalla.

    MPC ja myös Subtitle workshop sekoaa, jos leffaa kelaa vaihtamalla paikkaa aikajanalla ja ääni katoaa samalla. Kuva alkaa siis nykiä eteempäin erittäin hitaasti eikä aikalaskuri enää pyöri.

    Windows Media Player muistaakseni toimii jopa ääniraitaa vaihdettaessa, mutta siinä en ole tekstityksiä saanut toimimaan.

    edit: eikä koneen potkusta ole kyse, leffat toimivat vielä viime viikolla täysin normaalisti.

    Koneessa on myös ZoomPlayer, mutta sekin muistaakseni pätkii jos alkaa kelailemaan.

    cccp:tä ei koneessa enää ole, vain uusin ffdshow, haali media splitter ja ac3filter, jota tarvitsen s/pdif pass-through'hun.
     
    Viimeksi muokattu: 13.07.2008
  8. neccis

    neccis Regular member

    Liittynyt:
    20.02.2007
    Viestejä:
    209
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26

Jaa tämä sivu