AfterDawn logo

DRM-vapaat MP3-kappaleet nostivat 7Digitalin myyntiä 300%

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
5 kommenttia

Viime marraskuussa Isossa-Britanniassa toimiva digitaalisen musiikin verkkokauppa 7Digital kertoi, että kuluttajat suosivat DRM-vapaita MP3-musiikkikappaleita, kun he tekevät ostoksia 7Digitalin verkkokaupassa.

Nyt yritys on julkaissut lisää ilouutisia DRM-vapaiden MP3-kappaleiden osalta. Yrityksen mukaan Warnerin ja EMI:n DRM-vapaiden musiikkikappaleiden lisäys 7Digitalin valikoimiin nosti vuodessa musiikin myyntiä 300 prosenttia. Hyvän yhteensopivuuden myötä MP3-kappaleet ovat houkutelleet kauppaan mm. useita matkapuhelinten käyttäjiä, jotka voivat kuunnella ostamiaan MP3-kappaleita puhelintensa avulla.

7Digitalin toimitusjohtaja Ben Drury kertoi, että noin 80 prosenttia 7Digitalin valikoimista on saatavilla sekä DRM-vapaina MP3- että DRM-suojattuina WMA-kappaleina. Loput 20 prosenttia on saatavissa ainoastaan DRM-suojattuina WMA-kappaleina. Drury uskoo voimakkaasti siihen, että digitaalisten latauspalveluiden tulevaisuus on MP3-musiikin hallussa ja että myös muut suuret levy-yhtiöt aloittavat MP3-muotoisen musiikin kauppaamisen tulevaisuudessa Isossa-Britanniassa. Nykyisillä myyntiluvuilla 7Digital on Ison-Britannian toiseksi suurin musiikin latauspalvelu, jonka edellä on ainoastaan Applen iTunes.


Maksullisten kappaleiden lisäksi 7Digitalin valikoimista löytyy myös täysin ilmaista musiikkia, jonka johdosta kauppa eroaa monista muista vastaavista musiikkikaupoista.

5 KOMMENTTIA

Quiote1/5

Jokohan muutkin tajuaisi suojauksista vapautetun musiikin merkityksen ja vaikutuksen myyntiin?

trevil2/5

Tää on aina hauskaa kun mouhotetaan drm:stä kun kuitenkin jos laatua haluaa niin ostaa cd:n tahi vinyylin joissa harvakseltaan on drm:ää mutta jokainen tyylillään.

mcmopo3/5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Quiote:

Jokohan muutkin tajuaisi suojauksista vapautetun musiikin merkityksen ja vaikutuksen myyntiin?

Toki muutkin ymmärtävät sen jossainvaiheessa. Ainut miinuspuoli siinä taitaa olla se että pilkku siirtyy samalla väärään suuntaan.

PSP_hirmu4/5

Tälläsen ku järkkäävät vielä suomeen sopivilla kappalehinnoilla niin DC++ saa kyytiä..

rkan5/5

Nyt ei kyllä tajua ollenkaan missä se vika siellä levy-yhtiöissä on...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT