1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Yksi antennipistoke, kaksi digiboxia..kuinka?

Viestiketju Muuta keskustelua kotiteatterista -osiossa. Ketjun avasi jutei 04.06.2008.

  1. jutei

    jutei Member

    Liittynyt:
    04.06.2008
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Moi!

    Ensinnäkin anteeksi jos kysymykseni tuntuu tyhmältä :)

    Asun kaapelitaloudessa jossa on vain yksi antennipistoke. Ostin juuri KAON KCF-N620 160Gb tallentavan digiboxin, jonka on kytketty ja toimii mainiosti. Nyt jalkapallon EM-kisojen lähestyessä on kuitenkin tarkoitus virittää toinen televisio, jotta talouden parempi puolisko pääsee hieman karkuun jalkapallohuumaa.

    Kuinka kytken toisen digiboxin? Toinen digiboxi on Handanin ihan perus kaapeliboxi. Voiko antennipistokkeen jotenkin jakaa tai saako signaalin siirrettyä tästä tallentavasta boxista tuohon toiseen? Tarviksenko ostaa mitään muuta kuin tuota antennijohtoa?

    Kiitos jo etukäteen minua auttaneille!
     
  2.  
  3. pezkuu

    pezkuu Guest

    ostat antenni pistokkeeseen jakajan
     
  4. wipe2000

    wipe2000 Senior member

    Liittynyt:
    05.08.2002
    Viestejä:
    6,109
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    118
    Ainakin joissain Kaoneissa (ja muissakin bokseissa) on LOOP OUT, LOOP THROUGH, ANTENNA OUT tai vastaavasti nimetty liitin, josta johtoa voi ehkä suoraankin jatkaa seuraavalle laitteelle.
    Kannattaa ainakin kokeilla ennen lisäsijoituksia.

    Antennijakaja, sellainen halvin passiivinen malli, tiputtaa hieman signaalin tasoa ja voi hieman heikentää signaalia - jossain tapauksessa digiboxin kuva voi siinä kärsiä, jos signaali on jo muutenkin ollut heikko. On tietysti olemassa myös ns. antennivahvistimia, joissa on useampia lähtöjä, niissä signaalin taso ei tipu (vaan päinvastoin). Tällaista voi kokeilla ellei se edullisin jakajamalli satu toimimaan.
     
  5. jutei

    jutei Member

    Liittynyt:
    04.06.2008
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Hei!!

    Kiitoksia vastauksista! Sain kuvan näkymään vetämällä antennijohdon tallentavasta (Kaon) tavalliseen (Handan). Ongelmana on vain tuon Handanin signaalin heikkous. Kuva ja ääni pätkii kovasti. Päivällä kun pikaisesti testasin, niin kaikki tuntui toimivan loistavasti.

    Tässä kuva ohjekirjasta skannatusta sivusta ja kuinka olen johdot laittanut. Eli kuvan neliön sisässä olevaan reikään tulee antennijohto seinästä ja ympyrän sisästä olevasta reiästä lähtee antennijohto Handanin boksiin. Jälkimmäinen antennijohto on tänään ostettu 5 metrin halpis johto (vaikuttaako tämä?). Nyt illalla testatessa Kaonissa oli nauhotuksia meneillään (vaikuttaako tämä?).

    http://www.aijaa.com/v.php?i=2187609.jpg

    Olisiko kellään ideoita, kuinka saada toimimaan paremmin mahdollisimman halvalla?!?

    kiitos!
     
  6. jutei

    jutei Member

    Liittynyt:
    04.06.2008
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    no niin..nyt toimii kaikki kuten pitääkin. Muistin yht'äkkiä että oli joskus nähnyt tuollaisen T-liittimen antennipistokkeeseen jossain..ja semmoinen löytyikin. Nyt on siis signaali jaettu suoraan seinästä kahteen digiboksiin ja homma toimii hyvin!!

    Kiitoksia avusta!!
     

Jaa tämä sivu