1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

XP kaatuilee Medieval pelin kanssa

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi Vincent90 22.05.2008.

  1. Vincent90

    Vincent90 Guest

    Katselin jo aikaisempia viestejä, mutta toistaiseksi en saanut niistä vastauksia ongelmiini. Ongelma on siis tämä: Tietokone kaatuu ja käynnistyy uudelleen Medieval Total War II -pelin yhteydessä. Muissa peleissä kaatumista tapahtuu harvoin, Medievalissa usein (kolmekin kertaa tunnissa, joskus taas voi olla parikin tuntia väliä kaatumisten välillä.)

    Käynnistymisen jälkeen tulee ilmoitus: Järjestelmä on palautunut vakavasta virheestä.
    Tapahtumienvalvonta antaa tällaista tietoa:
    Virhekoodi 0000009c, parametri 1 00000004, parametri 2 805461f0, parametri 3 b2000000, parametri 4 00070f0f.

    Näyttiksenä on GeForce 7600 GS. Ajureiden versio oli aikaisemmin muistaakseni jotain 94.xx, mutta niillä esiintyi sama ongelma.
    Päivitin ne, mutta se ei tuottanut tulosta.Tällä hetkellä on 169.21
    Prosessorina toimii AMD Athlon(tm) 64 Processor 3500+ (2,20 GHz)

    Johtuisiko ongelma siis näyttiksestä? Lämpöjä en epäile, (vielä ainakaan) sen verran tehokasta hurinaa tuuletin pitää :)

    Kummallisinta tässä on, että ongelma esiintyy juuri Medievalin yhteydessä. Pelin asetusten muuttamisella ei ole vaikutuksia eikä pelin uudelleenasennuskaan vaikuta millään tavalla.
    (vertailun vuoksi: esimerkiksi Call of Duty 2, Armed Assault toimivat hyvin)

    Olisiko ammattilaisilla mitään ideoita?
     
  2.  
  3. dcellngin

    dcellngin Regular member

    Liittynyt:
    07.01.2008
    Viestejä:
    174
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Pikaguuglauksen avulla selvisi, että joko powerisi on riittämätön, joku osa on yhteensopimaton tai sitten lämmöt on aivan liikaa.

    Katsoppas mitä lämpötilat sanoo esim everest ohjelman kanssa. Se että tuulettimet huutaa miljoonaa ei välttämättä tarkoita että ne olis tehokkaita.

    Poweristakin vois jotain oleellista kertoa (merkki ja teho)
     
    Viimeksi muokattu: 22.05.2008
  4. Vincent90

    Vincent90 Guest

    Joo, elikkäs katoin nämä arvot sillä everest home edition ohjelmalla.

    Lämpötilat:
    Suoritin 36 °C (97 °F)
    Seagate ST3160812AS 39 °C (102 °F)
    SAMSUNG SV4002H 30 °C (86 °F)

    Tuulettimet:
    Suoritin 3245 RPM
    Kotelo 1671 RPM

    Jännitteet:
    CPU-ydin 1.38 V
    +2.5 V 1.14 V
    +3.3 V 3.31 V
    +5 V 5.05 V
    +12 V 11.84 V
    varalla +5V 5.05 V
    VBAT-akku 3.04 V

    Niin ja muuten, täytyykö mun avata toi kotelo, että saan virtalähteen tehon ja merkin selville? Vai olisko siihen mitään yksinkertaisempaa apukeinoa? Jokatapauksessa se on varmaan pari vuotta vanha jos siitä voi jotain päätellä :) Niin, ja noi lämmöt on nyt niinku ihan peruslämmöt, rasituksessa toi suoritin käy korkeimmillaan jossain 45-50°C (pelatessa)
     
    Moderaattorin viimeksi muokkaama: 22.05.2008
  5. VistaDude

    VistaDude Member

    Liittynyt:
    30.12.2007
    Viestejä:
    57
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Suosittelen sellasta ohjelmaa kuin diehard.exe . Ei se ei ole elokuva. DH estää tietokone bugeja ja koneen kaatumista. Erittäin hyödyllinen ja toimii mulla!
     
  6. Vincent90

    Vincent90 Guest

    Hmm... Vaikuttaa vähän epäilyttävältä ohjelmalta. Enpä oikein tiedä. Mitäs muut sanoo? Ja sitäpaitsi luulen, että ongelma piilee jossain muualla. Vähän tota virtalähdettä aavistelisin, mitä tossa on ollut jo puhetta. Mut voikos joku sanoo jotain normi arvoja (niin ku sen virtalähteen suhteen) millä tollaset pelit pitäis pyöriä? Niin voin sit katsoa jahka ehdin ton kotelon alle katsoa.
     
  7. VistaDude

    VistaDude Member

    Liittynyt:
    30.12.2007
    Viestejä:
    57
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Tosta diehardista vielä että se oli "Tietokone" lehdessä
     
  8. Vincent90

    Vincent90 Guest

    Hmm. Minkähän takia en löydä googlettamalla yhtään suomenkielistä sivustoa missä olis jotain tosta kyseistä ohjelmasta. Ja itsellenikin tietokone lehti tulee, mut enpä oo diehardia sieltä pongannut. Joten keskitytäänpä nyt siihen asiaan, eli minkäslaista virtalähdettä suosittelisitte näin peli käyttöön?

    Ja hmmm. VistaDudelle vielä sen verran, että kuinkas se ohjelma käytännössä toimii sulla? Eli esim. onks sulla tietokone kaatuillut ennen ja sit kun asensit ton ohjelman niin ta-daa, ei enää kaatunutkaan? Eli jos viitsisit antaa vähän selkoa tosta ohjelmasta ja miten se on vaikka siinä sun koneessa toiminut?
     
  9. VistaDude

    VistaDude Member

    Liittynyt:
    30.12.2007
    Viestejä:
    57
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    No täs tietoo vähäsen: Luin illalla jotain Tietokone lehden numeroa kun siinä aika etusivulla oli tietoa tästä ohjelmasta. Meninpä sitten lataamaan tämän ja kyllähän se toimii oikein hyvin. Ei sen jälkeen Vista bugittanut tai kaatuillut [toimii XP:ssä]. Se on aika yksinkertainen ohjelma ja tossa joitakin kuvia:http://www.snrt.net/diehard/
    Linkki: http://diehard-software.org/
     
  10. Vincent90

    Vincent90 Guest

    Tässä vähän otteita tuolta sivulta http://diehard-software.org/

    "On Windows, the DieHard protection system currently supports Mozilla only; we plan to add more applications soon. On Linux, DieHard can protect any application."

    No,ensinnäkin: Miten tän ohjelman olis tarkoitus toimia medievalin kanssa kun tossa yksiselitteisesti lukee, että Windowsissa se tukee VAIN firefoxia?

    Ja sit jotenkin epäilyttävältä kuulostaa myös:

    "My security program claims that the DieHard zip file contains a virus - can that be true?

    Absolutely not. Your security program (so far, I only know of one, by "astaro") noticed that the distribution contains an example HTML file that shows how DieHard works. And that HTML does not contain a virus, either! It just causes certain versions of Mozilla to crash if you aren't running DieHard."
     
  11. Vincent90

    Vincent90 Guest

    Niin ja tosiaan sen verran vielä, että mitenkähän mahtaisin saada sen sinisen ruudun näkyviin? Se siinä välähtää noin 0.01 sekunnin ajan minkä jälkeen kone buuttaa.

    Olen kuitenkin ottanut raksin pois kohdasta
    käynnistä>ohjauspaneeli>järjestelmä>lisäasetukset>käynnistys ja palautuminen>asetukset ja sieltä sitten kohta: käynnistä tietokone automaattisesti uudelleen. Eli siinä ei oo rastia mutta sinistä ruutua ei vaan näy. Mikä vikana?
     

Jaa tämä sivu