Sony Ericsson P1i - SE:n uusi lippulaiva

3
Markus Lehtiniitty

Sony Ericsson P1i Sony Ericsson P1i on Sony Ericssonin uusi lippulaivamalli. Aiemmin Sony Ericssonin puhelimet on nimetty kaavalla Xxxx, eli kirjain ja kolme numeroa mutta P1i muuttaa tämän perinteen. Näin oli pakko tehdä, sillä tie oli P9xx-sarjan osalta ajettu loppuun P990i:llä.

P1i voidaan mieltää M600i-mallin päivitykseksi tai seuraajaksi ja näin enemmän suunnatuksi yritys- kuin viihdekäyttöön. Mutta tämähän ei tarkoita sitä, että P1i olisi tylsä. Verrattuna M600i:hin uutta ovat esimerkiksi levennetyt näppäimet ja muu uusi stailaus sekä kamerat, joita nyt on siis kaksin kappalein. P1i tukee lisäksi sekä 3G-verkkoja että langattomia lähiverkkoja (WLAN).

P1i:n näyttö on kooltaan 2,6 tuumaa, resoluutiota on 240x320 pikselin verran ja kyseessä on TFT-näyttö, jossa on 262144 väriä. Pääkamera on 3,2 megapikseliä resoluutioltaan ja siitä löytyy myös automaattitarkennus. Toinen kamera on suunnattu videopuhelukäyttöön. Viihdekäyttöön mahdollisuuksia tuovat musiikki- ja videosoitin sekä RDS-radio. Sisäistä muistia P1i:ssä on 160 megatavua ja tämän päälle löytyy Memory Stick Micro -muistikorttipaikka, ja mukana on 512 megan kortti.



P1i:n alustana on Symbian OS 9.1, jonka päällä on UIQ 3.0 -käyttöliittymä/sovellusalusta. Tiedonsyöttövaihtoehtoina ovat joko täyskokoinen näppäimistö (QWERTY) taikka sitten naputteleminen kynällä kosketusnäytölle...

Lisäksi mainitsemisen arvoista on tiedostodokumenttien muokkaustuki, internet-puhelutuki, stereo-Bluetooth, kaiutinpuhelin sekä Opera 8 -nettiselain.

Painoa on kertynyt 124 grammaa ja mitat ovat 106 x 55 x 17 mm. Koon mainitaan olevan 25 % pienempi kuin P990i:n. Myyntiin P1i:tä lupaillaan kolmannella vuosineljänneksellä eli heinä-syyskuussa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
78 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -28%

Oppo Reno 7 5G
287 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
teppic (vahvistamaton)

2

hmm... no ainakin nyt verkkokauppa ennakkomyy gps lisäpaketin kanssa alle 700€, että ei kovin paha, ainakaan jos muihin tuon lajityypin luureihin vertaa.

Näyttää vaan vähän harmittavan "rumalta" mainoskuvissa, suurimmaksi osaksi varmaankin tuon tylsän näyttöpohjan takia...
Ominaisuuksiltaan vakuuttaa ja koska tulossa ilmeisesti elokuussa myyntiin, niin saattaa viedä ainakin itsellä voiton w960i:n odotuksesta.

miinusta vähän ns. vanhanaikaisesta kosketusnäytöstä, joka ei ilmeisesti pelitä sormi-käytöllä ja hspda:n puuttumisesta. Nyt vaan odottamaan, että pääsee kaupassa vähän kokeilemaan kämmeneen:)

Vastaa
Harjama
Harjama

3

Onkohan vielä P1i`n omistajia. Ostaisin sellaisen jossa kosketusnäyttö toimii muuten voi olla vaikka millainen RAT-look kampe....0466331846

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.