1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Paras äänenlaatu digiboksin ja TV välille

Viestiketju Muuta keskustelua kotiteatterista -osiossa. Ketjun avasi Amstrad 03.05.2008.

  1. Amstrad

    Amstrad Regular member

    Liittynyt:
    10.08.2007
    Viestejä:
    210
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Joo elikkä mulla on tollanen Samsungin 23" tuumanen telkkari, ja Thomsonin digiboksi. Välillä menee SCART-kaapeli, mutta saako millään muulla kaapelilla parempaa ääntä? Digiboksissa on optinen äänipaikka mutta telsussa ei.

    Ainoo muu liitäntä mitä digiboxista löytyy on perus RCA liitännät eli punanen ja valkoinen L ja R. Jos hankin telsun ja digiboksin välille sellaiset punaset ja valkoset kaapelit niin saanko paremman äänenlaadun?

    Edit: katselin vähän lisää niin sielä on takana sellanen PC IN kohta missä on VGA-liitäntä ja sen vieressä "Audio". Mutta onkohan tuo Audio liitäntä PC:tä varten koska se on tossa "PC IN" kohdassa? Minkä takia on VGA:n lisäksi Audio kohta, eikös VGA:lla kulje ääni?

    Eli saisko tohon "Audio" nimiseen pyöreään kohtaan liitettyä optisen äänikaapelin?
     
    Viimeksi muokattu: 03.05.2008
  2.  
  3. Topi1234

    Topi1234 Regular member

    Liittynyt:
    14.11.2006
    Viestejä:
    322
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Jos teeveen omia kajareitä käytät, et tuskin huomaa eroa vaikka hommaisit siithen väliin minkä kaapelin tahansa. Itelläni menee äänet teeveestä (siis digiboxista) Scart liittmien kautta kotiteatteriin eikä ääni kärsi, mahdollisuutena mulla ois vielä digiboxista optisena vahvistimeen mutta laitoin siihen mielummin DVD soittimen, jossa se äänenlaatu on tärkeämpää.

    Edit, VGAn vieressä on audio sen takia koska siihen tulee koneen äänet, kun se ääni ei kulje VGAn kautta, jos se liitäntä on 3,5mm plugi se audio niin et saa siihen digitaalista ääntä. Ja jos saisit siihen äänen tulemaan niin kuulumaan et todennäköisesti saisi, koska PC kuvalle ja äänelle on oma kanava ja scartille oma. Eli ääni kuuluisi PC kanavalla ja TV kuva näkyisi scart kanavalla, Toivottavasti tämä selvitti hieman.
     
    Viimeksi muokattu: 26.06.2008
  4. Amstrad

    Amstrad Regular member

    Liittynyt:
    10.08.2007
    Viestejä:
    210
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Sainpas vihdoinkin vastauksen. Kiitoksia! Kyllä selvitti paljon enkä nyt ala enää sitten hifistelemään :) Paitsi jos Topfieldin otan tohon oman telsun alle niin HDMI-kaapeli väliin ni tulee parhaat äänet :p
     

Jaa tämä sivu