1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Biosin flashaus meni pieleen (IP35-e)

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi sw10 24.04.2008.

  1. sw10

    sw10 Member

    Liittynyt:
    24.04.2008
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Yritin flashata biosia Abitin omalla ohjelmalla, mutta flashaus jumiutui tunneiksi kohtaan 58% suoritettu. Sammutin koneen väkivalloin ja nyt ollaan pahassa jamassa. Käynnistin koneen uudestaan ja näytölle ilmestyi viesti jossa kerrottiin että kaikki ei ole kunnossa -summeri piippasi katkonaisesti, eikä mitään voinut tehdä(?).

    Virta pois uudestaan, emon paristo ja jumpperit irti. Pari tuntia väliä ja osat paikoilleen ja virta päälle-> Mukava yllätys: summeri soi yhtenäisesti, eikä näytölle ilmesty mitään-> Great!

    Miten edetä tästä?
     
  2.  
  3. Bluekkis

    Bluekkis Active member

    Liittynyt:
    04.08.2003
    Viestejä:
    2,235
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Itse et voi valitettavasti tehdä paljoakaan. Kysele myyjältä/maahantuojalta jos tietävät jos suomessa on jokin yritys tarvittavilla laitteilla bios piirin fläshäämiseen. Pahimmassa tapauksessa voit joutua lähettämään valmistajalle asti mikä voi tulla maksamaan. voinee tulla halvemmaksi vain uuden emon ostaminen mutta kannattaa kuitenkin kysyä ensin.
     
  4. Rottacom

    Rottacom Member

    Liittynyt:
    03.02.2007
    Viestejä:
    48
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Katsoppas emolevyn ohjekirjasta semmonen kohta kun CMOS memory clearing löytyy sivulla 1-5 teet sen ohjeen mukaan niin pitäs alkaa toimimaan. Jos ei toimi niin sitten taitaa olla jotain muuta häikkää kun bios.
     
  5. Cosmo78

    Cosmo78 Regular member

    Liittynyt:
    04.02.2006
    Viestejä:
    206
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Tuo CMOS memory clearing palauttaa vain BIOS:siin tehdyt asetukset tehdas asetuksiksiin eikä korjaa itse BIOS ohjelmaa joten siitä ei tässä tapauksessa ole mitään hyötyä.
    Vaihto ehdot ovat käytännössä lähettää koko emolevy huoltoon tai irroittaa BIOS piiri emolevyltä ja lähettää se BIOS:sin flässäykseen erikoistuneeseen huoltoon, esimerkiksi Partco.

    Toki jos intoa riittää ja on käyttettävissä toinen samanlainen emolevy voi tuon korjata itsekkin. Kone käynnistetään ensin toimivalla BIOS piirillä, siten vaihdetaan emolevylle toimimaton BIOS piiri koneen ollessa kokoajan päällä ja lopuksi kirjoitetaan piirille uusi BIOS.
    Koska käynnissä olevan tietokoneen sisuskalujen sorkkiminen on kielletty emolevyn turvaohjeissa jokainen tekee sen omalla vastuulla.
     
    Viimeksi muokattu: 24.04.2008
  6. sw10

    sw10 Member

    Liittynyt:
    24.04.2008
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Ei auttanut vaikka tein ohjeiden mukaan. Onko nyt niin että kaikki mahdollinen on tehty? Kone siis toimi normaalisti ennen keskeytettyä päivitystä. Jossain ketjussa oli maininta et ehkä ois mahdollista tilata Abitilta uus bios, jonka sit vaan vaihtais emolevyyn. Abitin sivuilta en kuitenkaan löytänyt tätä vaihtoehtoa. Ennemmin poimin kaupasta uuden emon kuin lähetän nykyistä valmistajalle, mut onks se tosiaan ainoa vaihtoehto?

    ps. onko mahdollista et keskeytetty bios päivitys rikkoo muita osia? Eli emon korvaamalla kone toimii taas "varmasti"?
     
  7. sw10

    sw10 Member

    Liittynyt:
    24.04.2008
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Iso kiitos Cosmolle (ja kaikille muille auttaneille)! Taidanpa huomenna marssia Partco:eek:n. Jos vaikka auttais.
     
  8. Iguanodon

    Iguanodon Guest

    Koska sieltä kaiuttimesta kuuluu jotain piippauksia niin se tarkoittaa että kyllä siellä jotain tapahtuu.
    Tuossa emossa näyttäis ohjekirjan mukaan olevan Award:in bios. Award:in bios:ssa on erillinen alue jossa on "Boot block bios" tämä yrittää käynnistää koneen mikäli varsinainen bios on esim. päivityksessä korruptoitunut. Tämä myös antaa nyt sieltä kaiuttimesta kuuluvan virhe piippauksen kun yrität käynnistää sitä konetta.
    Jos saat jostakin käsiisi minkä tahansa Pci-väyläisen näytönohjaimen niin tällä saisi todennäkoisesti myös kuvan ruudulle. Vuosia sitten korjasin Asus:ksen A7V133-VM emolevyn bios:in ja Pci-väyläisellä näytönohjaimella sain kuvan ruudulle, AGP-väyläisellä ruutu pysyi mustana.

    Ensimmäiseksi kannattaa kokeilla Abit:n omilla sivuilla olevaa ohjetta, http://www.abit.com.tw/page/no/download/guide.php.
    Jos et saa kuvaa ruudulle niin kohdan 7 joudut kirjoittamaan sokkona ja toivomaan parasta :)

    Toinen on tämä ohje jonka löysin silloin kun korjailin sitä Asus:en levyä.

    BIOS recovery
    Award BIOS
    The AWARD BIOS has a similar procedure to AMI. To recover an AWARD BIOS you will need to create a bootable floppy diskette and add the desired BIOS file (we recommend using the most recent). Award BIOS's generally are in .BIN format, where as AMI was .ROM format. You will also add an AWARD flash utility (usually awdflash.exe) and an AUTOEXEC.BAT file.
    The AWARD BIOS does not automatically restore the BIOS information to the 'system block' like the AMI BIOS does. You will need to add the commands necessary to flash the BIOS in the AUTOEXEC.BAT file. The system will run the AUTOEXEC.BAT file, which contains the flash instructions.


    Step by Step:

    1. Create a bootable floppy diskette

    2. Copy the BIOS file and flash utility to the diskette

    3. Create an text file with any standard text editor and add the following lines

    @ECHO OFF

    awdflash 12345678.BIN /py/sn/f/cc/r

    Exchange the awdflash with the name of whatever flash utility you are using, and replace the 12345678.BIN with the name of the BIOS file you are using. The parameters are explained here:


    py = program yes
    sn = save no
    f = flash
    cc = clear cmos
    r = reboot



    Käytä vain sitä Awdflash:iä mikä tulee sen bios:n mukana kun lataat sen Abit:n sivuilta. Käyttämällä väärää versiota Awdflash:stä niin piirin ohjelmointi ei välttämättä onnistu.

    Tämän löysin sitten äsken, http://pages.sbcglobal.net/jefn/bootblock.html.


    Vaikka mikään näistä ohjeista ei suoraan toimisikaan niin ei kannata luovuttaa. Kokeilemalla, yhdistelemällä ja ohjeita soveltamalla homma voikin lähteä toimimaan.
     
  9. Jesten

    Jesten Member

    Liittynyt:
    03.11.2004
    Viestejä:
    44
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Itsekkin mokasin tuon biossin flashauksen :( flash menussa pysähtyi 41% kohdalle. Odotin vartin sitten käynnistin koneen uudelleen. Ruutuun tuli että "CMOS checksum error" sen jälkeen koitin ohjekirjat kikat sivulta 1-5 ei auttanut.

    Nyt siis kysyn että voinko ostaa juuri saman emon (IP35-E) (jossa olisi juuri sama BIOS ID:15 mikä oli ennen kun rupesin flashhailemaan) ja laittaa tähän koneeseen tuon paskaksi menneen emon tilalle ilman windowsin uudelleenasennusta?
     
  10. rmCowboy

    rmCowboy Regular member

    Liittynyt:
    11.08.2007
    Viestejä:
    1,168
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Eikös uusissa emoissa ole Crash free bios ominaisuutta? Ainakin omassa Asuksen emossa on semmoinen ominaisuus. Voi biossin palauttaa CD:ltä takaisin, jos päivittäminen epäonnistuu.
     
  11. Jesten

    Jesten Member

    Liittynyt:
    03.11.2004
    Viestejä:
    44
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Ei mitää hajua :D Pitää maanantaina soittaa multitronickiin.
     
  12. BforeDusk

    BforeDusk Senior member

    Liittynyt:
    15.09.2006
    Viestejä:
    6,570
    Kiitokset:
    7
    Pisteet:
    118
    Sulla siis on bios joka ei ole juotettu kiinni vaan vaihtokannassa.
    http://www.overclockersclub.com/reviews/ip35economy/images/54.htm
    Kieltämättä se on nopemapi vaihtaa, kuin koko emo.

    Googlasin Motherboard serial.
    http://forums.devshed.com/delphi-programming-90/motherboard-serial-number-137130.html
    We have been using the BIOS date for over 15years in one of our applications (unix+DOS+Win) and only once in that time found two computers with the same BIOS date.

    Mikäpä sen luontevampi paikka emon sarjanumerolle on kuin BIOS. Ei tieto vaan arvaus.

    Winukan ilmoituksen mukaan emolevyn vaihto toiseksi jää alle 'Vähintään 3 osaa vaihtunut ja tuote on uudelleen aktivoitava 3:n päivän kuluessa.'
    Ja siellä aktivoinnissa joutuu tolkuttoman pitkän numerosarjan syöttämään automaattiin, jos netin kautta ei jostain syystä aktivoidu. Sitten tulee aktivointitunnus.
    Ja vikana vaihtoehtona on soittaa numeroon, jossa ihminen vastaa ja kertoa että emo hajosi ja samanlainen on tilalle hankittu.

     
  13. Jesten

    Jesten Member

    Liittynyt:
    03.11.2004
    Viestejä:
    44
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Mistäs näitä vaihto-osia oikein saa http://www.overclockersclub.com/reviews/ip35economy/images/54.htm vai saako mistään paitsi abitin tehtaalta :D

    Tarvitsenko emolevyn sarjanumeroa Windowssin aktivointiin?

    Eli siis Windowssin saa toimimaan normaalisti ilman että tarvii uusiksi asentaa kun paskaksi menneen emon tilalle heittää uuden?
    Mutta mikä numerosarja aktivoidessa pitää laittaa product key vai emon sarjanumero? Entä mikä aktivointitunnus mistä sen saa? :eek:
     
  14. MikroMake

    MikroMake Active member

    Liittynyt:
    03.02.2006
    Viestejä:
    3,864
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    68
  15. sw10

    sw10 Member

    Liittynyt:
    24.04.2008
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Omalta kohdaltani ongelma ratkesi irrottamalla bios emolevystä ja viemällä se Partco:eek:n. Latasin uuden biosin abitin sivuilta muistitikulle ja otin sen mukaan. Flashaus suoritettiin odottaessa (n.5min) ja kustansi 8,5 euroa. Nyt kone pelaa kun unelma. Kiitos kaikille avusta!
     
  16. jukra

    jukra Member

    Liittynyt:
    08.02.2005
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Turhia ovat Partcon reissut.
    Korppuasema ja kasa korppuja riittää. Itsellä kävi yllättäen samalla tavalla (IP35-E Windows bios päivitystä EI kannata käyttää!!).
    Täälä pysähtyi kohtaan jossa bios oli tyhjennetty ja uuden lataaminen alkoi eli koneessa ei ollut kuin tyhjä piiri. Kuitenkin korppuaseman ja korppujen avulla biossi koneeseen meni eli jokin turvaominaisuus on olemassa.
    Abitin sivuilla on muistaakseni ohjeet korppupäivitykseen, löytyy noita muualtakin kasapäin mutta tärkeintä on että ei kannata hätääntyä - peliä ei ole menetetty.

    Tästälähtien hoidan päivittelyt boottaavan USB muistin avulla, suosittelen samaa muillekin.
     
  17. Jesten

    Jesten Member

    Liittynyt:
    03.11.2004
    Viestejä:
    44
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kun käynnistän koneen minulle tulee vain musta ruutu. Että voinko kokeilla tuota korppupäivitystä.

    http://www.abit.com.tw/page/en/download/guide.php Tuossahan se ohje näyttäisi olevan. Eli siis tiedostot vain korpulle ja menoks?

    Ja jos nyt käy niin että bios pitää lähettää tuonne multitronickiin niin saako tälläisia pihtejä suomesta http://www.biosman.com/remove_dip.html että saisi tuon biossin irti. Antakaapas vinkkejä kuinka sen voi irroittaa.
     
    Viimeksi muokattu: 27.04.2008
  18. teme565

    teme565 Active member

    Liittynyt:
    10.05.2002
    Viestejä:
    3,306
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Ei siihen mitään erikoispihtejä tarvita. Pienellä ruuvimeisselillä/jollain muulla tikulla varovasti kampeaa niistä koloista, niin kyllä se sieltä nätisti nousee.
     
  19. liikeri

    liikeri Regular member

    Liittynyt:
    11.11.2006
    Viestejä:
    801
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    ei vielä paniikkia phoenixilla on olemassa myös crisis recovery systeemi jolla biosin saa palautettua. mutta jos ei ole rahasta pulaa niin voi sen uuden emon ostaa tai sitten käyttää noita palautus palveluita.
     

Jaa tämä sivu