1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Limewire spyware

Viestiketju Virukset ja haittaohjelmat -osiossa. Ketjun avasi sarkku0 31.03.2008.

Viestiketjun tila:
Viestiketju on suljettu.
  1. sarkku0

    sarkku0 Member

    Liittynyt:
    31.03.2008
    Viestejä:
    1
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Ilmeisesti Limewiren mukana asentuva haittaohjelma lähettelee Messengerin osoitekirjassa oleville ihmisille viestejä ilmaisesta mobiilisisältöpalvelusta. Linkki muistuttaa seuraavia: www.ilmainenstore.net, www.freeilmainen.net

    Messengeriin viestinä tulevan linkin päästä löytyvä saitti on huijausta, mitään ilmaista kokeilujaksoa ei ole, vaan syöttämällä pin-koodin saitille sitoudut samalla palvelun maksulliseksi tilaajaksi.

    Alla viesti, jonka lähetin Poliisin tietotekniikkayksikölle.

    ------

    Hei

    Helsingin poliisista kehotettiin lähestymään suoraan teitä asiaan liittyen.

    Jouduin pe 28.3. jonkinlaisen haittaohjelman avulla toteutetun petoksen uhriksi. Klo 14:33 sain ystävältäni viestin MSN Messenger palvelun kautta. Viestin sisältö oli seuraava:

    14:33 <censored> Kaikki on ilmaista ;)
    14:33 <censored>
    14:33 <censored>
    14:33 <censored> www.ilmainenstore.net

    Linkki johdatti mobiilipalveluja tarjoavan yrityksen (fi.funmobile.com) sivuille, joissa tarjottiin ilmaista tutustumista puhelimen taustakuvia ja soittoääniä tarjoavaan palveluun. Ajattelin, että ystäväni ei turhaan suosittelisi tällaista palvelua, ellei kyseessä olisi oikeasti hyvä juttu.

    Syötin sivulla olevaan lomakkeeseen kännykkänumeroni, ja hetken kuluttua tulikin viesti pin-koodin kera. Syötin tekstiviestinä vastaanottamani pin-koodin nettisivuilla olevaan lomakkeeseen ja kirjauduin palveluun. Kokeilin yhtä taustakuvaa jota palvelu tarjosi ilmaiseksi kokeiltavaksi, mutta se ei kuitenkaan toiminut puhelimessa. (Vaikka sivulla vakuutettiin sen toimivan kyseisessä puhelinmallissa Nokia 5500.) Harmistuin tästä ja aloin epäillä jo koko juttua. Sivuja selailtuani huomasin yhdellä sivulla palvelun käyttöehdot, joissa sanottiin, että ilmaisen kokeilujakson myötä olen rekisteröitynyt myös palvelun tilaajaksi, joka tulee maksamaan 14 euroa kuukausittain. En todellakaan ollut valmis maksamaan 14 euroa toimimattomasta palvelusta, joten halusin erota välittömästi.

    Samoissa käyttöehdoissa kerrottiin, että palvelusta voi erota lähettämällä tekstiviestin "TH STOP" numeroon 17277. Lähetin kyseisen viestin ja vastauksena tuli että peruminen ei onnistunut koska en ole palvelun tilaaja. Ihmettelin tätä, ja jatkoin sivujen selailua. Kirjauduin ulos palvelusta ja nyt selain ohjasi minut http://fi.funmobile.com sivulle, jossa käyttöehdot olivatkin erilaiset. Näissä käyttöehdoissa ei enää puhuttu ilmaisesta kokeilujaksosta, vaan sanottiin että syöttämällä tekstiviestinä tulleen pin-koodin sitoudut palvelun (maksulliseksi) tilaajaksi. Tällä sivulla olevassa käyttöohjeessa perumistekstiviesti pyydettiin lähettämään muodossa "PL STOP" (samaan nroon.) Lähetin kyseisen viestin ja vastauksena tuli, että palvelun tilaus on nyt peruttu.

    Epäilin jo todella paljon kyseistä palvelua, ja otin yhteyttä ystävääni jolta alunperin sain linkin kyseisen palveluun. Selvisikin, että hän ei ole lähettänyt kyseistä viestiä! Menin käymään hänen luonaan, ja vaikutti siltä että viestin olikin lähettänyt koneeseen asentunut haittaohjelma (todennäköiseti Limewiren mukana tullut, mutta en ole varma tästä.) Soitin tänään 31.3. Elisan laskutukseen jossa vahvistettiin Funmobilen laskuttaneen minulta 14 euroa. Tämän jälkeen olen saanut kyseisen mainosviestin myös toiselta kaveriltani, joka hänkään ei ole laittanut viestiä itse.

    Yritin soittaa fi.funmobile.com sivuilla mainittuun helsinkiläiseen numeroon monta kertaa selvittääkseni asian, mutta joka kerta puhelu ohjautui englanninkieliseen vastaajaan. Ilmeisesti minulla ei ole enää mitään keinoa saada rahojani takaisin(?), mutta halusin silti ilmoittaa tästä, jotta voisitte ottaa kyseisen yrityksen toiminnan tutkinna alle, ja näin saataisiin estettyä, että muut nuoret eivät menisi samaan ansaan. (Olen myöhemmin kuullut, että samanlaisia viestejä leviää päivittäin lukemattomille MSN Messenger palvelun käyttäjille.)

    ...

    ------
     
  2.  
Viestiketjun tila:
Viestiketju on suljettu.

Jaa tämä sivu