1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

24" viihdekäyttöön

Viestiketju Tietokoneen näytöt -osiossa. Ketjun avasi nuubero 19.03.2008.

  1. nuubero

    nuubero Member

    Liittynyt:
    28.09.2006
    Viestejä:
    39
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Tarkoitus siis hankkia 24" monitori ensisijaisesti viihdekäyttöön (elokuvat ja pelit ps3:lta). Laitteessa tulisi olla kohtuullisen hyvät katselukulmat, jalustan säätömahdollisuudet, liitännät ja tietenkin hyvä paneeli. Hintakatto n.500e.

    HP:n W2408h vaikutti suhteelliisen lupaavalta MB:n laitevertailussa, mutta mahtaisikohan vieläkin parempaa näyttöä löytyä samasta hintaluokasta? PVA-paneeli taitaa kustantaa jo hieman enemmän? Kokemuksia ja suosituksia.
     
  2.  
  3. tuminew

    tuminew Member

    Liittynyt:
    22.02.2008
    Viestejä:
    58
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Tuossa edellä on threadi 24" näytöistä. Itse päädyin eilen ostamaan tuon mainitsemasi HP:n. En ole vielä edes ehtinyt kokeilla, mutta paketista otin jo pois. Päheän näköinen ainakin, eli sopinee siistiinkin sisustukseen. Jalan säädötkin on asialliset.

    Mutta PS3:lle voisi paremmin soveltua ainakin BenQ 2400W, jolla säilyy kuvasuhde täsmälleen oikeana 16:9. HP:llä ja useimmilla muilla kuva skaalautuu 16:10. BenQ:n etuna myös DVI-D liitäntä, jolloin voi pitää sekä tietokoneen että PS3:n kiinni ilman johtojen kanssa puljailua. BenQ:n huonona puolena lienee jalustan huonot säädöt ja kiikkeryys.

    Vaikka itsellänikin on PS3, niin en sitä ajatellut monitorin kanssa käyttää, kun on taulutelevisio. Näin ollen päädyin "päheään" HP:een. Tuttavilla on 22" versio samasta näytöstä ja minun mielestä kirkas pinnoite antaa kuvalle mukavaa potkua. Mikäli sijoituspaikkaan paistaa aurinko tai muu kirkas valonlähde, niin heijastukset voi olla ikäviä.

    Mutta jahka nyt saan koneen (ostin uuden tietsikankin komponentit) kasattua, niin pääsen vasta käytännössä testailemaan HP:tä. Kuvanlaatu riittänee käyttööni ja ulkonäkö ainakin taatusti!
     
  4. nuubero

    nuubero Member

    Liittynyt:
    28.09.2006
    Viestejä:
    39
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Huomasin kyllä edellisen threadin, mutta ajattelin kuitenkin avata uuden keskustelun vahvalla viihdekäyttöpainoarvolla, ja nimenomaisesti ps3:n kanssa. Tuon BenQ:n karsin ostosuunnitelmista lähinnä sen huonon jalustan takia. Skaalaus 16:9 kuvasuhteeseen kyllä kiinnostaisi.

    Toisaalta törmäsin uuteen ongelmaan monitorivaihtoehtoja miettiessä: ne eivät tue 24p:tä eli kuva nykii elokuvia katseltaessa. Ja juuri tuo elokuvien katselu muodustaisi n. 50% näytön käyttötarkoituksesta.

    Vaihtoehdoksi taitaa sittenkin jäädä vain FullHD tv...
     
  5. cLonx

    cLonx Active member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,255
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    68
    Hei muuten Jimm's PC Storessa oli myynnissä todella halpa HD-ready 32" telkkari. 32" LCD-Televisio DTL-832E600 DVB-T. Kävin itse liikkeessä katsastamassa näytön, eikä kuva ollut edes paha. Menisi vielä budjettiin melko hyvin ja kokoakin olisi. Näytössä liikkeessä pyöri 3D Mark 06.
     
  6. nuubero

    nuubero Member

    Liittynyt:
    28.09.2006
    Viestejä:
    39
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Suhteellisen halpa kyllä, mutta reso ei riitä. Muutenkaan en kyllä luottaisi tuohon Miraihin tai muihin "halpamerkkeihin". Jos telkkaria ostaisin niin kyllä hintarajaakin voisin samalla korottaa 1000e eli noin 1500 euroon. Tosin metsästelen tässä vielä tovin jos sattuisi löytymään jokin ällistyttävän hyvä näyttö mainitsemaani käyttöön.
     

Jaa tämä sivu