AfterDawn logo

Disney on tienannut iTunesin videokaupalla 123 miljoonaa dollaria

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
2 kommenttia

Applen iTunesin kautta on myyty jo yli 4 miljardia musiikkikappaletta, mutta elokuvien ja TV-sarjojen myynti ei ole käynnistynyt aivan vastaavalla suosiolla.

Disney ilmoitti tällä viikolla, että se on myynyt iTunesin kautta yhteensä 4 miljoonaa elokuvaa ja noin 40-50 miljoonaa TV-sarjan jaksoa. Määriä on hankala verrata muihin vastaaviin palveluihin, sillä useat internetin kautta elokuvia digitaalisessa muodossa kauppaavat tai vuokraavat yritykset eivät ole julkaisseet tarkempia tilastoja palveluidensa suosiosta.

Taloudellisesti Disneyn ilmoittamia lukuja on jo kuitenkin pohdittu ja Silicon Valley Insider -verkkojulkaisu arvioi, että Disney olisi tienannut iTunesin avulla myydyillä elokuvilla ja TV-sarjojen jaksoilla noin 123 miljoonaa dollaria. Luku ei ole erityisen suuri, jos sitä verrataan esim. Disneyn viime vuoden myynteihin, jolloin Disney sai tuloja yli 35 miljardin dollarin edestä.


Internetin kautta myytävät digitaaliset elokuvat eivät kuitenkaan ole Disneylle taloudellisesti merkittävässä roolissa ja Disneyn toimitusjohtaja Robert Iger on asettanut tämän vuoden tavoitteeksi miljardin dollarin tulot internetin kautta tapahtuvalle liiketoiminnalle, johon elokuvien ja TV-sarjojen kauppaamisen lisäksi sisältyvät mm. mainonnasta saatavat tulot ja musiikin myymisestä saatavat tulot.

2 KOMMENTTIA

SuomiP1/2

Ai että mediateollisuus kärsii? ja disneyn tavoitteena on kasvattaa netistä tulevat 10 kertaisiksi tämän vuoden aikana :P

PHON1C2/2

Joo kyllä sen huomaa että piraatit aiheuttaa jättitappiot:)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT