1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kaapeliverkko ja Ylen kanavat ei näy

Viestiketju Muuta keskustelua kotiteatterista -osiossa. Ketjun avasi blmc 14.03.2008.

  1. blmc

    blmc Member

    Liittynyt:
    26.10.2006
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    V...taa taas niin ettei veri kierrä!

    Kaapeliverkossa Ylen kanavat, koko se kanavanippu, ei näy jos antennipiuha kulkee tallentavan boxin kautta C-viritin telkkarille ja boxissa ei ole virrat päällä. Kaikki muut kanavat näkyy hienosti, ainoastaan Yle ei!

    Kun boxiin laittaa virrat päälle alkaa näkymään sekä (tietysti) boxin virittimellä, että telkkarin virittimellä. Boxi sammutus takasin herätevirralle, niin Ylen kanavat katoo samon tein, muut kanavat jatkaa näkymistään ilman mitään ongelmia.

    Onko tämä ny henk. koht. ongelma vai pääsikö digi-aika yllättämään Ylen tekniikan?
     
  2.  
  3. Japsu1

    Japsu1 Active member

    Liittynyt:
    05.09.2003
    Viestejä:
    2,563
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Ihan varmuuden vuoksi tarkistus. Mitä tarkoittaa virrat päällä? Minullakin jää vastaavassa tilanteessa telkkarin kanavat näkemättä jos katkaisen boksin (Humax 9200) takana olevasta katkaisimesta virrat KOKONAAN.
    Mutta kun jos sammutan vain kaukosäätimellä tai boksin etulevystä niin antenniläpivienti telkkariin toimii ja voin katsella telkkaria normaalisti.
     
  4. blmc

    blmc Member

    Liittynyt:
    26.10.2006
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Juuri niin, kaukosäätimellä sammutus, herätevirrat jää päälle.

    Suoraan seinästä telkkariin toimii, mutta tuon läpiviennin kautta, boxi herätevirralla, häviää C nippu. Näin Tamperella, kerrostalossa ja kaupungin keskustassa.

    Kyllähän tuohon voi ratkasua koittaa virittää haaroittamalla koaksiaalin tms., mutta on sen ny kokonainen v...u Ylen kanssa kun ei tunnu muuta kun rahastus ja lupien kyttäys toimivan!!
     
  5. Japsu1

    Japsu1 Active member

    Liittynyt:
    05.09.2003
    Viestejä:
    2,563
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Oletko virittänyt telkkarin kanavat suoraan seinästä? Jos, niin kokeile virittää ne boksin läpiviennin kautta vielä..?
     
  6. blmc

    blmc Member

    Liittynyt:
    26.10.2006
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Juu, tuonkin koitin ensi töikseni, ei vaikutusta ongelmaan.

    Nyt kun haaroitin antennipiuhan tavallisella 4 euron narttu+2*uros jakajalla niin toimii niinkun pitääkin. Ei onneks tarvinnut vahvistavaa jakajaa, kuten TTV:n neuvonta ehdotti.

    Ei tää maailma tälläin pelastu että Ylen kanavien katteluun 'miljardeissa' suomalaiskodeissa tarvittais muiden härdellien lisäksi vielä virtaa kuluttavia vahvistimiakin. Johan sitä kohta tarvitaan yks ydinvoimala telkkarisysteemien ja Ylen kanavien vaatimien vahvistimien standby virran kulutukselle.

    ...tu mä sanon.

    Tarttisko lähettää 4e lasku Ylelle pakollisen lisälaitteen hankinnasta, tai digiboxin hintanen korvausvaatimus kun ei kerta toimi oikein Ylen kanavien kanssa. Huomattava alennus lupamaksuista olis varsin kohtuullista. Ei vaan Yle varmasti lämpenis ajatukselle, lisäisivät boxin vaan "näiden laitteiden kanssa ongelmia" -listaansa, jolloin vastuu siirtyy heti käyttäjälle.... "Mitäs menit ostamaan 1.5 vuotta sitten laitteen, joka nyt aiheuttaa sitten ongelmia, oma vikas."
     
  7. wipe2000

    wipe2000 Senior member

    Liittynyt:
    05.08.2002
    Viestejä:
    6,109
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    118
    Voi kyllä olla, että haukut pitklti väärää tahoa (YLE), kyse on luultavasti siitä, että tietyt taajuudet vaimenevat talonne/laitteittesi/kotisi johdotuksissa, eikä YLE päätä Digitan tai TTV:n käyttämiä taajuuksia taikka laitteiden/johdotusten toimivuutta. Ja koko digi-TV:hen siirtymisenkin päätti maamme poliittinen johto, tosin YLE:n suosituksesta, käsittääkseni.

    Hyvä kuitenkin, että noin halvalla sait korjattua.
     

Jaa tämä sivu