1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

SCART vs HDMI-liitäntä boxissa, kuva analogisena vai digitaalisena TV:seen

Viestiketju Keskustelua kaapeliverkon digibokseista -osiossa. Ketjun avasi PatrickL 02.03.2008.

  1. PatrickL

    PatrickL Guest

    Eli onko niin että pelkillä SCART-liitännöillä varustetusta boxista kuva menee analogisena SCART:in kautta TV:lle, ja jos kyseessä on digitaaliTV esim. LCD tai plasma, kuva on huonoimpi kuin jos se menisi täysin digitaalisena digitaalivirittimen HDMI-liitännästä TV:n HDMI-liitäntään? Eli onko välissä muutos digitaalisesta-analogiseksi ja taas TV:ssä digitaaliseksi? Vai eikö se mene näin? Onko SCART-liittimellä varustetut boxit siis tarkoitettu vanhemmille kuvaputkinäytöille, ja HDMI-liitännällä varustetut digiTV:eille?

    Jos edellinen pitää paikkansa, niin onko kaikissa digivirittimen sisältävissä LCD/Plasma TV:issä näiden välillä HDMI-liitäntä?

    Entä jos vanhassa kuvaputkinäytössä ei ole SCART-liitäntää, vaan erilliset liitännät äänelle (Audio in) ja kuvalle (Video in), voiko boxin SCART-liitännästä saada kuvan TV:lle kaapelilla jonka toisessa päässä on SCART ja toisessa päässä Audio in ja Video in -liittimet? Vai eikö boxin kuvaa saa Video/Audio in liitännän kautta TV:lle, vaikka boxin päästä se lähtisi SCART:lla?
     
  2.  
  3. LaLLi80

    LaLLi80 Senior member

    Liittynyt:
    23.11.2003
    Viestejä:
    5,010
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    116
    SCART=Analoginen, HDMI=Digitaalinen.
    SCART signaali riittää useimmille käyttäjille varsinkin kun suomalainen digisignaali on hirveetä kuraa. Jos sinulle tulee HD kanavia niin HDMI on jo ehdoton, koska SCART ei tietääkseni kykene välittämään HD kuvaa.

    Digiviritin LCD/plasma tuskin käyttää mitään SCART signaalia sisäisesti, mutta en mene vannomaan kun en ole asiaa tutkinut.

    HDMI tarjoaa tarkempaa kuvaa, mutta ainakin kaverin kommenttina oli, että 37" LCD:llä HDMI kuva oli liian tarkka ja digitv:n hirveä laatu alkoi häiritsemään.

    HDMI ei välttämättä myöskään ohjaa TV:tä oikealle kanavalle kuten SCART tekee, koska joku nutipää keksi lisätä ko ominaisuuden HDMI standardiin vasta kai 1.3 versiossa.
     
  4. venalaine

    venalaine Regular member

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    893
    Kiitokset:
    11
    Pisteet:
    28
    Nykypäivänä monessa tapauksessa kuva on miellyttävämpi scartin kautta vedettynä kuin HDMI:llä. Tämä johtuu juurikin siitä että nykyinen digilähetys on laadultaan hyvin rupista ja HDMI tuo monessa tapauksessa "liikaa" terävyyttä..

    Siinä olet oikeassa että tuossa tapahtuu analogi-digitaalinen-analogi muunnos. Käytännössä laadunheikkeneminen on vaan niin pientä että eroa ei tahdo huomata ja varsinkin kun tuo lähdemateriaali on mitä on.

    Lähes kaikista nykyisistä LCD/Plasma televisioista löytyy yksi tai useampi HDMI-liitäntä. Scartillisia bokseja ei kuitenkaan ole tarkoitettu pelkästään ns. putkitöllöille, vaan käyvätLCD:lle ja plasmalle siinä missä HDMI-boksitkin.

    Jos vanhassa televisiossa ei ole scart liitäntää, tulee sinun tällöin hankkia boksi jossa on RF-modulaattori(löytyy esim. Finnsatilta). Kytkentä ei nimittäin onnistu kuvailemallasi tavalla.
     
  5. vjhl2000

    vjhl2000 Member

    Liittynyt:
    05.10.2005
    Viestejä:
    66
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Jos TV:ssä on tosiaan erilliset sisäänmenoliitännät äänelle ja kuvalle, niin totta kai sitä kautta saa boxin kiinni adapterilla, esim http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=15738
    Nuo erillisliitännät on yleensä kai tarkoitettu videokameran kytkentään ja ovat usein etupaneelissa.

    Eli mielestäni venäläisen vastaus ei pidä paikkaansa
     
  6. venalaine

    venalaine Regular member

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    893
    Kiitokset:
    11
    Pisteet:
    28
    Jeps, kyllähän sitä tietysti saa adaptereilla turattua sen kiinni siihen komposiitti liitäntään. Kuvanlaadun puolesta tuo ratkaisu ei vain ole kovin suositeltava.

     
    Viimeksi muokattu: 13.03.2008

Jaa tämä sivu