1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Paha maku suuhun Spyware Doctorista

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi glops 29.02.2008.

  1. glops

    glops Regular member

    Liittynyt:
    18.02.2007
    Viestejä:
    116
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Ensinnäkään en ymmärrä paljon mitään tietokoneista tai haittaohjelmista. Kummallisuudet voivat siis olla omaa tietämättömyyttäni. Kuitenkin haluaisin kertoa muutamia epäkohtia Spyware Doctor-ohjelmasta.

    Latasin ohjelman tiistaina tai keskiviikkona koneelleni. Doctor löysi koneeltani 2 korkean tason uhkaa: Rootkit Agentin ja Trojan popuperin. Yhteensä 2 uhkaa ja 71 infektiota. Muut ohjelmani, Normanin virustorjunta, AVG anti-spyware, a-squared free, ad-avare 2007 ja spyware blaster, eivät ole löytäneet mitään pitkään aikaan, eivätkä löytäneet Doctorin löytöjen jälkeenkään.

    Lähetin HijackThis-login asiaankuuluvalle osastolle, josta sain nopeasti hyvää ja kärsivällistä apua -kiitos paljon Hujolle. Viestiketju tässä.

    Mitään ei -käsittääkseni-löytynyt muilla ohjelmilla, F-Securen onlineskannerilla, eScanilla, combofixilla, sdfixilla. Tällaisen rivin poistin Hijackilla:
    O2 - BHO: (no name) - {7E853D72-626A-48EC-A868-BA8D5E23E045} - (no file)
    mutta ei se ohjelman mukaan mikään troijalainen ollut.

    Kerrottiin lokin olevan kunnossa. Asensin mielenkiinnosta Spyware Doctorin uudelleen. Haittaohjelmia löytyi taas. Kirjoitin tämän em. viestiketjulle:

    Enää Doctor ei löytänyt korkean luokan uhkia. Uudet uhat ovat paljon lievempiä. Ei näitäkään koskaan ennen ole näkynyt.
    Backdoor.Bifrose.YR (25 infectioita)
    -Haitallinen sovellus, joka käy taustalla ja sallii sivupääsyn järjestelmääsi antaen hyökkääjälle täyden kontrollin järjestelmääsi
    (kuitenkin Doctor ilmoittaa uhan olevan alhainen)
    Apllication.NirCmd (25 infectioita)
    -Oikea sovellus. Tietyissä olosuhteissa kuitenkin, jotkut saattavat pitää sitä häiritsevänä.

    Backdoor-ohjelma, joka antaa hyökkääjälle täyden kontrollin, on arvostetun suojaohjelman mukaan alhainen uhka koneelle!?

    Lisäksi Spyware Doctorin tapa löytää haitat ja pyytää maksua niiden poistamiseen kuulostaa hiukan epäilyttävältä (mutta tehokkaalta) rahankeruutavalta. Huijauksen makua vahvistaa se, ettei mikään muu ohjelma löydä näitä uhkia. Myös uhkien muuttuminen vaarallisista lepsuiksi kuulostaa melko käsittämättömältä. Luultavasti olen vain kehitellyt vainoharhaisena tyhmiä salaliittoteorioita, mutta tuntuu siltä, että Spyware Doctor keksii (tai jopa luo?) uhkia tehdäkseen itsestään tarvittavan. Näin rekisteröintimaksu tuntuu tarpeelliselta.

    Mielenkiintoinen on myös Doctorin tarjous ilmaisesta Spyware Doctorin Starter Editionista yrittäessä uninstalloida ohjelmaa. Internet-explorer ponnahtaa päälle (en koskaan käytä IE:ia), ja kertoo tällaista:

    "Wait! Get the award-winning Spyware Doctor™ Starter Edition for FREE!
    We are sorry to see you uninstalling Spyware Doctor, perhaps you might be interested in our free Starter Edition?

    By downloading and installing the Google Pack you can receive a FREE time unlimited copy of Spyware Doctor Starter Edition which includes full scan and removal of threats along with basic real-time protection. --

    To download the Google Pack with Spyware Doctor please click the button below:"

    Mitään nappia ei kuitenkaan löydy lataamisen aloittamiseksi. Ennen kuin suljen tarjousikkunan, on mahdotonta poistaa Doctoria "Lisää tai poista sovelluksesta".

    Sokerina pohjalla Spyware Doctorissa on sen suomen kieli, joka tuntuu siltä kuin virolainen olisi kääntänyt ohjelman suomesta englanniksi käännösohjelman avulla. Mulle on aika sama, miten kirjoitetaan, mutta joku roti. Tietenkin olisin voinut ladata englanninkielisen version.

    Ok, tuo viimeinen oli aika turhaa kitinää, mutta oksensinpa nyt kaiken ulos. Koko viesti sen takia, koska Spyware Doctorista ei tunnu olevan lainkaan negatiivista palautetta sivuilla. Ohjelma-arvosteluissakin huonoin tulos on 5 tähteä. Mitä en ole tajunnut?
     
  2.  
  3. postald

    postald Member

    Liittynyt:
    29.12.2007
    Viestejä:
    93
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    joo,olen itekin joskus erehtyny kokeilemaan tota puoskaria ja se pelottelee ihan turhia.poista vaan suosiolla koneelta ja putsaa myös rekisteristä viitteet siihen koko ohjelmaan.noi muut on ihan hyviä ja riittäviä
     
  4. Eikeksi

    Eikeksi Member

    Liittynyt:
    28.05.2008
    Viestejä:
    31
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Joo itselläkin todella huonoja kokemuksia kyseisestä ohjelmasta. Kokeilin Spyware doctor 5.5.1.322 versiota jonka waretin netistä keygenin kanssa. Noh ohjelma löysy koneelta 214 uhkaa ja muuta saibaa. Annoin sen sitten poistaa saastuneet tiedostot ja mukana lähti osia tai osa windowsista. Ei siinä mitään sitten kone sammu eikä lähteny enää päälle, piti sitte eheyttää windows, jonka jälkeen sanoin Spyware doctorille että "bye, bye"
     
  5. Manu1985

    Manu1985 Guest

    Mulla toiminu moitteettomasti(maksettu)

    se että ohjelmia hakee jostain netistä keygenin kanssa niin ei ihme jos ne ei oikein toimi ja löytyy noita backdoor juttuja. kannattaa siis tyytyä ilmasiin jos ei meinaa maksaa koska noi netti apinat laittaa noihin piäniä lisä mausteita ihan vaan omaks huvikseen
    (pointtina vaan jos et maksa ni älä valita)
     
    Moderaattorin viimeksi muokkaama: 01.06.2008
  6. Denzex

    Denzex Member

    Liittynyt:
    01.06.2008
    Viestejä:
    65
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Juu mäkin latasin sen spyware doctor surkimuksen jotain kuukausi sitten koneelleni. No ensimmäiseksi, tietty tarkistin ensin afterdawnista ja download.fi:stä arvostelua ohjelmasta, ja niissä vakuutettiin se erinomaiseksi... (silloin tämä keskustelu tuntui vain sen vähättelyltä)

    Latasin sen sitten ilman mitään huolia ja asensin koneelleni...
    Sitten kone hidastui 90% ja tökki joka sekunti. Ajattelin että ehkä olin ladannut epähuomiossa viruksen... mutta ei.

    Käynnistin koneeni uudelleen mutta vain spyware doctor suostui aukeamaan, (F-secure käynnistyi vasta 10 min. päästä)

    Lopulta hirveällä odottelulla sain sitten painettua "uninstal spyware doctor" jonka jälkeen se teki samat temput kuin glopsille :p

    Hehheh

    En aio enää ikinä olla tekemisissäkään sen p*skan kanssa...
     
  7. Britz

    Britz Member

    Liittynyt:
    27.10.2008
    Viestejä:
    30
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Joo.. Käynnistin koneen kolme kertaa uusiks. Ku pääsin windowsiin lataa... lataa.. lataa... lataa... En päässyt edes sulkemaan sitä p***** ja estämään käynnistymistä seuraavalla kerralla.. MURRR!!!! Nomaalisti virtanapin painalluksen jälkeen pääsen käyttämään konetta alle minuutissa, mutta nyt odotin 10min ++ kunnes kolmannella kerralla tää spyware doctor käynnisty vähän jälkijunassa ja muut ohjelmat jopa aukes :O sain estettyä sen käynnistyksen seuraavalla kerralla.

    Päätin kyllä viel kokeilla mitä kivaa tää p**** löytää ja kylläpä löytykin kaikkee jännää. NO tuli paniikki ja menin googlettaa ja täällä mäki oon nyt avautumassa :D siel oli just noita vaarallisia jotka antaa hackereille täyden kontrollin ja blaa blaa blaa.

    Mut joo.. DELETE!!!! Kyllä meinas itku tulla et joutuuko ettii windows cd:n vai ei..

    Ainut hyvä juttu tässä oli, että tuli imuroitua kone samalla (oli jo kyllä aikakin) x) Sitä se paniikki teettää.. huhu..

    =spyware doctor auttaa puhdistamaan koneen, mutta ei niinkuin olettaisit.
     

Jaa tämä sivu