Onko olemassa ohjelmaa tai komentoa jolla emergen saisi jatkumaan yhden hylätyn (failed) paketin jälkeen automaattisesti?
Ei oikein ole koska jonkin paketin kääntymisen epäonnistuminen kun saattaa aiheuttaa että muut paketit sen jälkeen ei myöskään käänny. shelli skriptillä tietenkin voisi sellaisen tehdä, mutta järjestelmän vakauden kannalta en suosittele.
Ja sen hylätynkin paketin onnistuneeseen kääntämiseen tarvitaan usein joidenkin ohjelmien uudelleen käännös. Varsinkin kun USE muuttujia on muutettu. --skipfirst --resume valitsimilla voi jatkaa eteenpäin jos esim emerge -e world pysähtyy johonkin pakettiin.
http://www.mindlesstechie.net/gentoo/update-world/update-world löysinpä sitten scriptejä miten voi jatkaa updatea automaattisesti, jos joku löytää vielä scriptin miten jokaista kääntöä voi jatkaa automaattisesti, niin tieto olisi erittäin tervetullut.
http://penguinslair.org/forums/viewtopic.php?p=46 ja lisää vaan löytyy. BTW, mitenkä muokataan edellistä viestiä? Joo nyt löytykin vastaus tohon. Ja autoemerge script on emerge wrapper, löytyy googlesta.
Mitenkäs kun tuo mymerge ilmottaa että: -bash /usr/bin/mymerge /bin/bash^M :bad interpreter : no such file or directory, mitenkäs tämän saisi korjattua? Ja tähänkin löytyi jo ratkaisu, älkää kopioiko tuota windowsissa ja siirtäkää siitä linuxiin, tuo ^M on joku windowsin lisäämä rivi, käyttäkää esim. wget ohjelmaa linuxissa. Kiitos!
Mitenkas nuo paketit jotka on Gentoon Scriptilla kaannetty, eli tuolla mymergella, se antaa failed paketteja parisen kymmenta, yleensa siita onnistuu seuraavalla kerralla joku paketti, pitaako tata vaan pyorittaa ympari niin kauan etta kaikki paketit asentuu?
Jos paketteja ei jää noin paljon kääntämättä niin järjestelmässä on pahasti kyllä vikaa. En edelleenkään suosittele tuollaisen skriptin käyttöä! Kannattaa vain totutella ajatukseen että Gentoo on kohtalaisen herkkä järjestelmänä ja kaikki ongelmat mergetyksessä kannattaa katsoa tarkkaan läpi tai pahimmassa tapauksessa joutuu jälkikäteen korjaamaan livecd:ltä käsin kun ei enään buuttaa. Lue mitä virheissä lukee ja korjaa. Yleensä siellä on jokin paketti joka vaatii toisen paketin kääntämistä jollain tietyllä USE flägillä tai vastaavaa.
Itse en pidä gentoota kovin herkkänä systeeminä. Jotkut jutut kuten gcc:n version vaihto kannattaa miettiä enennenkuin alkaa moista päivittämään. On vielä ohjelmia jotka vaativat gcc 3.* versiota vaikka gcc 4.1.* on jo laajalti käytössä. Uusinta en minä ole vielä asentanut. Eikä sitä kerneliäkään tarvii joka kerta päivittää. Kerran pari vuodessa piisaa jos ei vakavia tietoturva aukkoja. etc-update kannattaa ajaa säännöllisesti. Varsinkin jos init-scriptit jää päivittämättä voi koneen käynnistymisessä olla ongelmia. Jos paketteja jää paljon kääntymättä, niin USE muuttujissa on jotain häikkää. Tai sitten ympäristömuuttujissa. Joitakin paketteja voi olla myös maskattuna. Joku yö voit tehdä emerge -e system joka kääntää tärkeimmät paketit uusiksi.