Itselläni ei vielä ole taulutöllöä, mutta kovasti olisi tarkoitus jossakin välissä laittaa. Kuitenkin kun on paljon vanhempia vhs-nauhoja, divx:iä ja DVD:itä joissa ei niin hyvä kuvanlaatu, mutta 28" laajakuvaputkitöllöstä nämä näkyvät ihan (minulle riittävän) hyvin. Ei kiinnosta monta sataa elokuvaa ruveta päivittämään Blu-rayksi tämän takia. Joten kyselisin, että mitenkä näistä nykysistä taulutöllöistä löytyy kuvan skaalaus- ja pehmennys- ominaisuuksia? Vai löytyykö ollenkaan? Vai skaalaako kuvan sopivaksi pelkästään kuvan pikseleitä suurentamalla?
Pikseleitä suurentamalla ja kuvaa pehmentämällähän tuo pääosin tapahtuu. Jos jonkin moista "kuvanparannus" tekniikkaa kuitenkin nykyisistä laitteista löytyy. Parhaimmassa tapauksessa ne jopa toimivat, toisin kuin muutaman vuoden takaississa 100Hz kuvaputki töllöissä. Parhaimpien LCD televisioiden kuvan laatu on nyt suunnilleen samalla tasolla, kun oli muutama vuosi sitten kaikkein halvimmissa 100Hz CRT vehkeissä. Eli jos omistat nyt tuollaisen, niin pettymystä et tule kokemaan siirtyessäsi uudempaan tekniikkaan. Parhaimpien plasmojen kuva peittoaa jo kirkkaasti takavuosien kuvaputkivehkeet. VHS nauhojakin pystyy katselemaan, mikäli valitsee näytön koon maltillisesti. Sanotaan vaikka että 28 tuumaisella littu TV:llä pystyy sietämään sitä VHS puuroa siinä missä 28 tuumaisella CRT:lläkin...
Sehän on positiivista kuulla! =D Löytyykö "budjetti" malleissa näitä ominaisuuksia? Ku ite ei mahda raskia ostaa Sonya. Milläs nimikkeellä nämä parannus/pehmennys ominaisuudet kulkevat vai onko merkkikohtaiset nimikkeet?
Kyllä budjetti vehkeissäkin on "kuvanparannus" säätöjä. Toimivuudesta ja vaikutuksista ja nimistä en osaa sanoa. Lueskele kriittisellä silmällä testejä läpi. Testejä löytyy televisioista netistäkin lukuisa määrä ja niissä yleensä on tutkittu kuvanparannus tekniikoidenkin toimivuus. Käyttäjien arvioista kannattaa painaa mieleen ne ilmoitetut viat. Jokainenhan meistä on sitä mieltä, että juuri se oma hankinta on ainoa järkevä ja oikea. Sitten lopulta kävele sinne kauppaan. Siellä ei paljon näe, eli keskity etsimään niitä virheitä. Värit on LCD televisioissa enemmän tai vähemmän pielessä, eli katsele niitä. Kannattaa myös muistaa, että värit muuttuvat katsottaessa LCD:tä hieman sivulta. Sitten kävele naapuri liikkeeseen katsomaan sitä samaa televisiota. Eri valaistuksessa ja säädöillä saattaa mielikuva muuttua. Sitten kotiin lukemaan testit uudelleen ja huomenna taas vikoja etsimään. Ylihuomenna voi sitten jo ostaa, mikäli ne viat tuntuvat siltä, että niiden kanssa voi elää. Plasmoissa värit on kunnossa, eli niissä kannattaa katselu arviot painottaa siihen paljon puhuttuun kontrastiin.