1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Digiboksin aikajanapalkki

Viestiketju Keskustelua kaapeliverkon digibokseista -osiossa. Ketjun avasi outsa 10.02.2008.

  1. outsa

    outsa Member

    Liittynyt:
    14.05.2005
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Minulla on Humaxin tallentava digiboksi ja siinä on kovasti häiritsevä ominaisuus. Kun tallennetun ohjelman pysäyttää, ilmestyy alalaitaan aikajanapalkki ja teksti häviää.

    Yksi tarkoitus hankkia tallentava digiboksi oli ajatus kielitaidon parantamisesta kaapeliteeveen ulkomaisia tekstitettyjä ohjelmia katsomalla. Nyt kun pysäytän tallennetun ohjelman miettiäkseni tarkemmin jotain vaikeaa tekstissä olevaa sanaa, menetän samalla tekstin. Aikajanapalkin saa pois alalaidasta "exit"-painikkeella, mutta teksti pysyy myös poissa.

    Tiedättekö onko markkinoilla tallentavia digibokseja, joissa tällaista hölmöä ominaisuutta ei ole? Aikajanapalkkihan voisi olla esim. kuvaruudun ylälaidasassa, jolloin se ei peittäisi tekstiä.

    Toinen mahdollisuus olisi hidastaa tallennettua ohjelmaa, mutta onko olemassa tallentavia digibokseja, joissa ohjelmaa voi myös hidastaa? Ja ilmestyykö taas tällöin alalaitaan hidastusta osoittava palkki joka poistaa tai peittää tekstin?
     
  2.  
  3. Japsu1

    Japsu1 Active member

    Liittynyt:
    05.09.2003
    Viestejä:
    2,563
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Tuo on ns. dynaamisten tekstien ongelma ja taitaa olla melko samantapainen monessa muussakin boksissa kun katsellaan Ylen kanavia.
    Mutta voithan kokeilla opiskelua muilla kanavilla kuten esim. MTV3, Nelonen, Subi ja syyskuuhun asti TV1+kanavaa (kanava 8, entinen Yle Extra)joka toistaiseksi lähettää TV1:n ohjelmaa kiinteillä teksteillä. Näissä kaikissahan on tekstit "poltettu" kuvaan kiinni joten se katoa minnekään kun pysäytät. Näillä kanavilla tekstit näkyvät myös hidastettuna, Humax 9200 mallissahan 3-nopeuksinen hidastusnappi (I>) löytyy sieltä kannen alta.
     
    Viimeksi muokattu: 10.02.2008
  4. outsa

    outsa Member

    Liittynyt:
    14.05.2005
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Katson useinmiten ranskaksi tekstitettyjä ranskalaisia leffoja TV5Mondelta tai ruotsiksi tekstitettyjä englantilaisia tai pohjoismaalaisia leffoja SVT1, SVT2, TV3 tai TV4 kanavilta.Ruotsin kanssa ei ole niinkään ongelmaa, kun luen ja ymmärrän sitä melko nopeaasti. Mutta ranskan kanssa tulisi usein tarvetta miettimiseen.
     

Jaa tämä sivu