1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Samsung M86 surisee

Viestiketju Televisiot -osiossa. Ketjun avasi Veijo1 28.01.2008.

  1. Veijo1

    Veijo1 Guest

    Ostin hiljattain Samsung LE40M86BC:n. Kuvan kirkkautta säätäessäni huomasin, että television sisältä kuuluu surinaa kun lcd-paneelin taustavalo on maksimia (10) pienemmällä. Surina ei ole kovin voimakakas, mutta erottuu häiritsevästi jos televisiota katsoo hiljaisella äänenvoimakkuudella esim. yöllä.

    Soitin laitteen myyneeseen liikkeeseen ja tv vaihdettiin, mutta uusi TV pitää samanlaista surinaa.

    Onko kukaan muu huomannut vastaavaa? Mahtaako kyseessä olla kokonainen erä viallisen komponentin sisältäviä TV:itä? Myyntiliikkeen suostumus vaihtaa TV uuteen osoittaa mielestäni ettei sen kuuluisi pitää kuultavaa surinaa. Mielellään kommenttia myös kyseisen mallin omistajilta joilta surinaa ei kuulu.
     
  2.  
  3. aba120

    aba120 Regular member

    Liittynyt:
    11.06.2013
    Viestejä:
    3,564
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Viimeksi muokattu: 31.01.2008
  4. Veijo1

    Veijo1 Guest

    Itselläni surina ei kuulu kaiuttimista vaan TV:n sisältä. Surinaan ei vaikuta äänenvoimakkuus, selkeiten surina erottuu kun TV on mykistyksellä (koska huoneessa on silloin hiljaista). Olen etsinnän tuloskena paikallistanut äänen nimenomaan lcd-paneelin taustavalon voimakkuuden säätöön.

    TV on nyt lähdössä takuuhuoltoon, jossa tutkitaan mikä surinan aiheuttaa. Itse surina ei ole suuri ongelma, ja jos se paljastuu ominaisuudeksi niin ei haittaa. Kyselen asiasta, koska jos kyseessä on vika, se todennäköisesti pahenee ajan mittaan ja TV saattaa hajota ennen aikojaan.
     
  5. MikkiK

    MikkiK Member

    Liittynyt:
    21.10.2005
    Viestejä:
    48
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Taustavalon invertterin kelat ne siä vain resonoi.
     
  6. Veijo1

    Veijo1 Guest

    Taustavalon taajuusmuuntajaa itsekin epäilen. Tärkeämpi kysymys onkin, onko muuntaja viallinen vai onko surina "ominaisuus". Tutulla on samanlainen TV ja siitä surinaa ei kuulu.
     

Jaa tämä sivu