1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kiss DP-450

Viestiketju DVD-soittimet -osiossa. Ketjun avasi PJKuona 11.12.2003.

  1. PJKuona

    PJKuona Regular member

    Liittynyt:
    05.09.2001
    Viestejä:
    658
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    -Hidas monitoimisoitin-

    Tuli ostettua tuo soitin joten ajattelin siitä pari sanaa ja omaa mielipidettäni lausua täällä. Pitkään mietin minkä soittimen ostaisin. Kriteerinä oli DivX/Xvid toisto. Myös (s)vcd -levyjen tuki oli oltava. Luonnollisestikin soittimen piti osata lukea kaikkia eri dvd –formaatteja, eli käytännössä kaikkia dvd±r(w) ja cd –levyjä. Tutkittuani eri soittimien ominaisuuksia, hintaa ja saatavuutta päädyin Kiss DP-450 –soittimeen. Olen nyt parin päivän ajan testaillut tätä monipuoliseksi kehuttua soitinta. Paketin avatessani sieltä löytyi kaukosäädin, kaksi paristoa, virtakaapeli, Scart-kaapeli, komposiittikaapeli, äänikaapeli ja englanninkielinen ohjekirja. Kaukosäädin on noin 23cm pitkä ja 4,5cm leveä käteen mukavasti istuva kapula. Kaukosäätimestä löytyvät kaikki tarvittavat säädöt soittimen ohjaamiseen. Ylhäällä on ensin virtakytkin ja numeronäppäimistö. Säätimestä löytyy perusnäppäinten lisäksi eject-nappi jolla dvd-kelkan saa auki mukavasti sohvalta käsin – ihan mukava lisäominaisuus, vaikkakaan ei ollenkaan välttämätön. Säätimen navigointinäppäimet ovat aavistuksen liian pienet ja tunnottomat, mutta niiden kanssa kyllä pärjää. Mukavana lisänä säätimessä on myös äänenvoimakkuuden säätö. Tämä on erinomainen ominaisuus jos soitinta käytetään cd-soittimena.

    Soittimen kytkeminen oli helppoa. Soitin vain kirjahyllyyn, virtajohto seinään ja scart-kaapeli soittimesta televisioon kiinni. Soittimen takaa löytyivät seraavat liitännät:
    [bold]Video:[/bold]
    1. RGB via scart
    2. S-Video
    3. Scart
    4. Composite video
    5. Component scart
    [bold]Audio:[/bold]
    1. Optical output
    2. Coaxial output
    3. Stereo (2xrca)

    Kun soittimeen kytkee ensimmäisen kerran virran se menee automaattisesti quick setup –tilaan. Tässä tilassa kysellään soittimen perusasetukset, kuten käyttökieli (myös suomi löytyy), liitännät, tv:n formaatti ja ääniulostulo – helppoa ja nopeaa. Quick setupin voi myös halutessaan ajaa uudelleen koska tahansa. Kissistä löytyy myös Advanced setup jossa pääsee perusasetusten lisäksi säätämään mm. kieliasetuksia tarkemmin, asettamaan salasanojan soittimen näytönkirkkautta ja näytönsäästäjää. Advaced setup kertoo myös firmware -version joka tässä soittimessa oli uusin eli 2.7.4 (tällä hetkellä).

    Kun soitin oli saatu kytkettyä, niin sitä piti tietysti heti päästä testaamaan ja milläs muulla kuin DivX, Xvid ja (s)vcd –levyillä. Otin summanmutikassa DivX –kokoelmastani yhden elokuvan ja syötin sen koneeseen. Jännityksellä odotin mitä tapahtuu. Ja niinhän siinä kävi, että soitin rupesi elokuvaa pyörittämään aivan normaalista. Jopa tekstitykset toistuivat. Ainoa ongelma tekstitysten kanssa oli tupla ää tai tupla öö, ne eivät syystä tai toisesta näkyneet oikein. Joissain tekstityksissä oli myös ajoitus ongelmia, mutta ne olivat vähäisiä. Toivottavasti uusi firmware päivitys korjaa näitä pikku tekstitys ongelmia. Suurempi ongelma oli kelaus joka lähes poikkeuksetta jumiutti soittimen. En onnistunut kelaamaan edes standardi svcd:tä ilman soittimen jumiutumista. Joitain DivX/Xvid –elokuvia onnistuin kelaamaan, mutta kokonaisvaikutelma oli sellainen että kelaus ei toimi oikein. Toivottavasti tämäkin ongelma korjataan seuraavassa firmware päivityksessä. Tavallisen video cd:n kelaus toimi, mutta toisto ei jatkunut noin puoleen minuuttiin – eli kelaaminen on todella hidasta. Jotkin svcd:t myös käyttäytyivät kelatessa samoin eli toisto ei lähtenyt heti käyntiin vaan odottamaan joutui turhan pitkään – joskus niinkin pitkään että sammutin vehkeen kokonaan kärsivällisyyden loppuessa.

    Dvd –toisto Kiss-DP-450 soittimella sen sijaan toimi moitteettomasti. Kokeilin monia erimerkkisiä poltettuja dvd –levyjä, mm. NEW O1ne Optical dvd+r, Arita Ritek Branded 1x dvd-r, NEW High Quality Datasafe RITEK 1x 2x dvd-r ja Verbatim Datalife plus ±rw levyjä – kaikki toimivat. Ainoa levy jota soitin ei toistanut, oli New Bulkpaq 2x (PRODISC) dvd-r. Näiden levyjen kanssa minulla on ollut muutenkin kohtuuttomia vaikeuksia. En ole niitä onnistunut polttamaan kuin 2kpl Mitsumin asemallani, joten tuo toimimattomuus voi yhtä hyvin johtua epäonnistuneesta poltosta. Cd –levyistä toimivat kaikkia, siis joka ikinen cd sisälsipä se sitten videota tai ääntä.

    Soittimesta jäi hieman hidastoiminen yleisvaikutelma. Kun laitteessa olevaa virtakytkinta painaa, menee useampi sekunti ennen kuin laite herää. Pelkän virtakytkimen painaminen ei myöskään vielä riitä soittimen käynnistämiseen vaikka ruutu käykin välillä mustana – tämä hämää luulemaan että laite käynnistyy, vaikka todellisuudessa mitään ei tapahdu. Laite täytyy vielä käynnistää erikseen kaukosäätimen virtanappulasta. Saattaa kuulostaa mitättömältä asialta, mutta se aiheuttaa harmaita hiuksia ennen kuin sen oppii. Virtakytkimen painaminen myös nollaa soittimen volyymi asetukset. Jos edellisiltana on kuunnellut hiljaisia tuutulauluja suurella äänenvoimakkuudella ja seuraavana päivänä lyö sisään jonkin heavy levyn, niin kannattaa varautua koviin äänenpaineisiin - mikäli on sammuttanut laitteen yön ajaksi.

    Kokonaisuutena Kiss DP-450 tuntuu kuitenkin hyvältä ostokselta, puutteistaankin huolimatta. Korjattavaa ja paranneltavaa löytyy varsinkin tuolla DivX, Xvid ja (s)vcd –osastolla – ne kyllä toimivat, mutteivät kiitettävästi. Vähintäänkin olisin odottanut parempaa toimivuuttaa vcd –levyjen kohdalla. Video cd on kuitenkin suhteellisen tarkkaan määritelty formaatti. Dvd puolelta ei sitten huomautettavaa oikeastaan löytynyt. Kaikki toimi niin kuin odottaa saattoi. Myös aluekoodin ja Macrovisionin poisto onnistuu tarvittaessa oikeanlaisella firmwarella. Kaikesta huolimatta hyvä perussoitin – vaikka suuhun jäi hieman keskeneräinen maku.

    [bold]Kiss DP-450 speksit:[/bold]
    • Full DVD/MPEG-4/DivX 3.11, 4 and 5/XviD/CD/MP3/Ogg Vorbis/CD-RW/DVD-RW compatibility
    • JPEG Picture CD viewing
    • Internet Upgradable
    • Progressive Scan Video Out
    • Time Search
    • Playback Control: Play/Pause/Stop/FF/RW/NEXT/PREV
    • Repeat Playback
    • Slow Motion
    • Title/chapter select
    • Parental lock, Multi Language, Multi Subtitle, Multi Angle
    • Remote Control
    • TV Type (PAL and NTSC)
    • Configuration Setup Menu
    • Aspect Ratio (4:3 Pan and Scan, 4:3 Letter Box and 16:9 Wide)
    • S-Video Output
    • Composite Video Output
    • Component via SCART Output
    • RGB via SCART Output
    • Dolby Digital, MPEG Audio Decoding
    • Dolby Digital/MPEG 5.1 Digital Output
    • S/PDIF Outputs
    • Analogue stereo
     
    Viimeksi muokattu: 14.12.2003
  2.  
  3. hiirtuoli

    hiirtuoli Member

    Liittynyt:
    09.10.2003
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    VCD:hän on omasta mielestäni ( tosin dp-500 ) hyvinkin toimiva, kunhan se on poltettu ISO:na, ei "videocd:nä".

    Myös "ää" "öö" bugin saa korjattua modatulla firmwarella, jonka saa mm. osoitteesta http://www.jacek.it.pl/kiss/

    Itsellä myös pikakelaus toimii aika hyvin, joskin hieman hitaasti. Parhaiten pyörivät ns. uudet videotiedostot ( divx4,5 & xvid )

    dp-500:ssa on tosin Sigma 8550 chip, eikä 8500 kuten dp-450:ssä.
     
    Viimeksi muokattu: 11.12.2003
  4. PJKuona

    PJKuona Regular member

    Liittynyt:
    05.09.2001
    Viestejä:
    658
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Onkohan noilla piireillä mitään käytännön eroja? Tuli nimittäin myytyä tuo Kiss DP-450 soitin ja nyt on uusi soitin hakusessa. Tuo Kiss DP-500 voisi olla yksi varteenotettava vaihtoehto.
     
  5. PJKuona

    PJKuona Regular member

    Liittynyt:
    05.09.2001
    Viestejä:
    658
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Sellainenkin kysymys tuli mieleen tuosta Kiss dp-500 mallista, että onko se yhtään nopeatoimisempi kuin dp-450 malli? Minua ihan oikeasti häiritsi tuo dp-450 mallin hitaus esimerkiksi käynnistyksessä - varsinkin alussa kun soitin oli uusi. Koneen käynnistyessä ei oikein saanut selvää että käynnistyykö se vai mitä se touhuaa. Kyse ei ole kuin sekunneista, mutta kuitenkin häiritsevästä hitaudesta.
     
    Viimeksi muokattu: 13.12.2003
  6. hiirtuoli

    hiirtuoli Member

    Liittynyt:
    09.10.2003
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Taitaapi olla markkinoiden ainoa(?) mpeg-4 soitin, jossa on Ethernet link. Eli soittimen voi kytkeä suoraan tietokoneen verkkokorttiin ja toistaa vaikkapa elokuvia tai mp3:sia suoraan tietokoneen kovalevyltä. Vaikkapa 1.4Gt:n xvid elokuvan avaamiseen menee ~1.5 sekuntia. Onhan tässä myös tuo webradio, mutta harvemmin tulee itse käytettyä.

    Divx 3.11 -tuki on sitten hieman onnettomampi kuin 4, 5 tai xvid. En oikeastaan tiedä onko näillä chipeillä suurempaa eroa, mutta dp-500:sta saa modattua myös dp-508:n ( ~500e verkkokaupassa ) lisäämällä kovalevyn.

    Käynnistyksessä en kyllä ole huomannut mitään hitautta oli se sitten stand-by modesta päälle tai virrat kokonaan päälle ( jolloin ensin stand-by modeen, ja siitä sitten kaukosäätimellä päälle ). Paljon nopeammin tämä ainakin levyt tunnistaa kuin vanha Thomson dth-220E -soittimeni.

    Toisaalta hinta/laatu-suhde ei välttämättä ole enää täysin kohdallaan. Periaatteessa parempaa saa halvemmalla, jos ei tarvitse ethernettiä ( itse en polta nykyisen levyjä muuten kuin varmuuskopio-mielessä tai jos tarvitsee audio-cd:itä ). Nythän tulevat nuo uudet Mediatek-piiriin perustuvat soittimet, joissa on paljon enemmän tehoa, joka taas mahdollistaa esim. vcr-tasoisen pikakelauksen mpeg-4 tiedostoissa sekä DivX-pro ominaisuudet ( Q-pixel jne. )
     
  7. PJKuona

    PJKuona Regular member

    Liittynyt:
    05.09.2001
    Viestejä:
    658
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Jeps, haeskelinkin jo netistä tietoa tuosta Elta 8883 -soittimesta. Vaikutti mielenkiintoiselta soittimelta ja hintakin tuntuisi olevat kohdallaan - ainakin dvdrhelp.com:in mukaan 125$. Ongelma vain on se ettei tuota soitinta tahdo olla missään myynnissä. Netistä en löytänyt oikeastaan mitään paikkaa mistä sen voisi ostaa. Olisin kyllä heti valmis tilaamaan esim. Saksasta tuon soittimen, jos vain löytyisi liike joka sitä myy.
     
  8. ToNDE

    ToNDE Guest

    Tuli tässä tällänen ajatus mieleen, että onnistuukohan taustakuvan vaihtaminen helposti kissin soittimeen? Kun firmwaren purettua löytyy img-kansio ja siellä kuva joka on nimetty logontsc:ksi, niin onnistuukohan vaihtaminen, jos kopioin kuvan kansioon, nimeän samannimiseksi ja paketoin kansion uudestaan?
     

Jaa tämä sivu