Semmoista olisin kysellyt, että jos joku sattuisi kyseisen Asuksen ADSL-purkin omistamaan ja osaisi kertoa kuinka saan Elisan ADSL-liittymän toimimaan sen kanssa kunnolla? Tähän mennässä olen saanut netin toimimaan ainoastaan sillä lailla, että purkki siltaa koneille suoraan IP:t Elisalta, jolloin purkin muista ominaisuuksisa ei ole enää mitään hyötyä. Haluaisin saada laitteen toimimaan niin, että Elisalta tulisi purkille oma IP ja purkki muodostaisi "sisäverkon" koneilleni ja jakaisi itse kotiverkkoni koneille IP:t. Olen erittäin kiitollinen, jos jollain on vastaus kysymykseeni! /Mikko
Mitä kaikkee oot kokeillu. Oletko laittanut koneille kiinteät ip osoitteet ja modeemiin natin päälle.
Siis olen laittanut NATin päälle, mutta en kiinteitä osotteita, kun eikös ton pitäisi itse osata antaa osoitteet verkon koneille? Ongelmani on nyt lähinnä siinä, että modeemi ei automaattisesti tunnista Elisan liittymää, joten WAN asetukset joutuut tekemään käsin ja siitä ei oikein tule mitään. Saan netin toimimaan ainostaan Bridged asetuksella, jolloin modeemin muista toiminnoista ei ole mitään hyötyä. Vaihtoehtoina siis ovat: PPP over ATM (PPPoA) -PPP over Ethernet (PPPoE) -MAC Encapsulation Routing (MER) -IP over ATM (IPoA) -Bridging Sitten pitäisi vielä tietää mitä muita asetuksia pitää määritellä, kun on tuon oikean "moodin" löytänyt... /Mikko
Itse sain myös tänään Asus WL-600g:n ja samaa ongelmaa pukkaa. Saitko Mikko ratkaistua ongelman ? Omistan soneran liittymän eikä ADSL modeemi-reititin tunnista sitä vaikka asetukset laitoin liittymän mukaisesti. Langaton lähiverkko toimii moitteetta, mutta modeemi ei saa yhteyttä sama mitä tekee. :/ Jos joku osaisi auttaa asiassa olisi se suureksi hyödyksi.
..sain toimimaan. eli firmware versioita on 2kpl, A & B. A -> Annex A B -> Annex B mukana oleva oli minulla B versio. päivitin WL600g_1028A ja nyt toimii
Mun upload nopeus toki on mennyt ~30% alas.. eli vain ~0.5Mb kuin pitäisi olla 1Mb d/s Data Rate: 8064kbps, u/s Data Rate: 896kbps d/s total bit capacity: 2409bits, used: 2024bits u/s total bit capacity: 249bits, used: 249bits WL-600g-> Downstream Upstream Rate (Kbps): 8064 640 K (number of bytes in DMT frame): 253 21
Mitä laitoit MER (DCHP) asetuksiin? Laitoitko että hakee DHCP:llä automaattisesti ISP:eltä?? entä oletusreititin??? ISP:en oletusreitin?? Mikä ISP sinulla on? Ainakin Elisalla ja Saunalahdella mode pitää olla bridged ja käsittääkseni myös Soneralla. Ja bridged tilassa kyseisellä Asuksen purkilla ei webbikäyttöliittymässä ole NAT-asetuksia. Toimiko tuolla MER (DCHP):llä vaikka ISP ilmoittaa että mode on bridged???
Johtuu siitä, että sulla on väärä firmware se pitää olla A loppuinen, oletuksena Suomessa myytävissä laitteissa on B loppuinen firmware. Ja kun latasin Asuksen sivulta A firmwaren ja laitoin purkkiin niin vihreä valo syttyi ja sain nettiyhteyden toimimaan bridged modessa.
Joo testasin itse Mac Encapsulation Routing (MER) sillä sai reitittimen NATIN ja reitittimen oman DHCP:n toimimaan. WAN IP Settingsiin pitää laittaa MERissä että Obtain an IP address automatically Obtain Default Gateway automatically Obtain DNS servers automatically ja sen jälkeen ruksitaan NAT päälle ja haluttaessa myös palomuuri Kun asetukset on laitettu tallennetaan save ja vielä save/reboot Sen jälkeen webbikäyttöliittymässä näkyy palvelun tarjoajalta tulevat tiedot, mutta ipconfigilta katsottaessa näkyy reitittimen oma osoiteavaruus eli natitus toimii Kokeilin toimi surffaus Samoin tulostus langattomasti toimi. Kytkin HP Laserjet 1012 tulostimen reitittimeen. Webbikäyttöliittymästä näkyi että se tunnisti tulostimen sen jälkeen. Sen jälkeen imuroin ajurit kannettavalleni, asensin ne Asuksen manuaalin ohjeiden mukaan, testitulostus onnistui kun verkkopiuha oli kiinni laitteessa. Kokeilin tulostusta ilman verkkopiuhaa WLANIlla tulostus onnistui myös silloin yhtä hyvin. FTP-palvelinta en ole kokeillut minulla ei ole ulkoista kiintolevyä
Mulla se toimi MER:llä vain, jos gatewayn laittoi käsin WAN -puolelle. IP:n ja DNS:än sai hakea automaattisesti mutta gatewaytä ei löytänyt. Manuaalisen gatewayn laiton jälkeen pelittää NAT.
Itse olen yrittänyt selvittää asiaa ja kysellyt sitä tuolla "Elisan ADSL-liittymään kotiverkko TP-Link" -ketjussa. Lopullista vastausta en ole saanut. Joku selittää, että Elisalla ei toimi, että ovat saaneet estettyä, ettei omaa ip-aluetta voi käyttää. Joku vihjailee, että toimii, muttei kerro, miten !? Olen saanut MER:llä oman kotiverkon ja asetuksissa näkyy Elisan DNS:n ipeet yms., mutta se tärkein puuttuu: selaimella ei pääse nettiin
Minulla ei ole elisan liittymää mutta sain tapeltua tämän motukan nettiin siten että itse määrittelin koneille sisäverkon ip alueet. pitkään oli itselläkin niin että sisäverko toimi mutta nettiin ei päässyt. Eli Modeemissa on oletuksena niin että ulospäin menevä liikenenttä ei rajoiteta mitenkään mutta siisään tulevaa taas täysin eli jos oikein ymmärsin niin selaimessa kun iskee vaikka www.afterdawn.com niin seläin lähettää kyselyn kyllä ulkomailmaan mutta takaisin tuleva liikenne jää modeemin palomuuriin. Joten porttiauki niin pitäisi ulkomailman tulla. Eli Advanced Setup -- Security -- IP Filtering -- Incoming ja täällä tehään uusi sääntö eli add Itse laitoin vain kohtiin: Filter Name: Tähän voi varmaan laittaa mitä vain itsellä lukee kukkuu Protocol: TCP (tähänkin voi varmaan laittaa TCP/UDP) Destination IP address:koneelleni määrämä sisäverkon osoite eli vaikka 192.168.1.101 Destination Subnet Mask:255.255.255.0 Destination Port (port or portort): Tässä minulla on 80 mutta tuliko se itsestään tai sitten määräsin sen käsin Select All valittu mer_0_100/nas_0_100 valittu Sitten seivausta vain. Itse tein pienen turhautumisen alaisena ja iskin noita asetuksia miten sattui kunnes alkoi pelittää Toivottavasti tästä on jotain apua viellä sen verran vanha ketju näytti olevan. Monet ovat näemmä asentaneet B-version firmiksestä itse vetlin A ja joudun valitsemaan alussa maan ja operaattorin muuksi Koitin myös asentaa B-versiota mutta ei asentunut. Koitin myös noita GPL alaista ohjelmaa joka piti vaihtaa koko Modeemin softan avoimeen koodin, mutta sekään ei suostunut asentumaan. Kummassakaan tapauksessa ei herjannut mistään kun asensin ja asennus sujui normaalisti, mutta motukka ilmoittaa Software Version:1.0.3.3.A silti.
Huomio kaikille, modeemissa on piilotettu asetus sivu johon pääsee käsiksi alla olevalla suoralla linkillä. Käsittämätöntä, että AnneX-tuki oletuksena pois päältä. Kyseistä tukea tarvitaan yleensä tapauksissa joissa yhteys käyttää yli 2mbit upstream kaistaa (adsl2+). Modeemi ei ainakaan itselläni tunnistanut yhteyttä ilman sen laittamista päälle. http://192.168.1.1/adslcfg.html Itse olen saanut tahkottua kaikki tarpeelliset ominaisuudet boksista päälle. Eli tällähetkenä tila on reitittävänä ja esim. multicastit toimii moitteetta. VPI: 0 VCI: 100 (varmista operaattoriltasi) UBR without PCR MER VC/MUX Obtain automatically (kaikkiin) Huomioitavaa on, että et saa valittua kaikkia asetuksia kun luot yhteyden ensimmäisen kerran. Eli kun olet luonut yhteyden mene advaced setup / edit. Tämän jälkeen selaa jo valitsemasi asetukset viimeiselle sivulla johon on nyt ilmestynyt mm. palomuuri ja multicast asetukset. Itselläni on kaikki päällä kyseiseltä sivulta.
Dodiin, kokeilin tässä olleita ohjeita mutta en saanut hommaa toimimaan. Onko joku saanut tätä toimimaan Elisan verkossa? Itse haluaisin tuon palomuurin käyttöön ja sisäverkon osoitteet tietyiksi.
Tuli sellainen ongelma eteen ettei tohon Asus WL-600g :hen saa yhteyttä. Tulee ilmo: "Palvelin osoitteessa 192.168.1.1 vastaa pyyntöihin liian hitaasti." Missä mättää? Nettiin pääsee kaikilta koneilta, mutta säätöjä ei saa tehtyä, mm kotiverkko kesken ja printteri toimii vain yhdestä koneesta.
Niin, onko kukaan saanut elisan liittymällä ko. boxia toimimaan sisäverkottajana? Nettiin pääsee vain bridged asetuksella, ei noilla yllä kuvatuilla ohjeilla..