1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma m2v -filejen lisäämisessä DVDauthorGUIihin

Viestiketju DVD-R -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi marggis 02.01.2008.

  1. marggis

    marggis Member

    Liittynyt:
    02.01.2008
    Viestejä:
    2
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Olen tekemässä omatekoista DVD:tä ja siinä on ollut rutkasti ongelmia.

    Loin Konverter-ohjelmalla MPEG-2 -fileistani m2v-fileja, koska .vob-filet eivät DVDauthotGUIlla pakatessa ja Nerolla poltettaessa tuotaDVD:itä, joissa kuuluisi ääni normaalisti DVD-soittimella toistettaessa, vaan ääni pätkii tai menee liian nopeasti kuvaan nähden (DVD-soittimesta riippuen). Olen yrittänyt paikata ongelmaa konvertoimalla filet m2v:ksi, mutta yrittäessäni lisätä niitä DVDauthorGUIhin, ohjelma ei löydä niihin kuuluvia audiotiedostoja. Tein audiotiedostot myös erikseen, mutta siinä tulee ongelmia authorointivaiheessa, DVDauthorGUI antaa virheilmoituksen, että virhe jossain tiedostossa.

    Alunperin yritin tehdä DVD:tä DVDstylerilla, mutta se antoi seuraavan virheilmoituksen, jota en saanut millään korjattua:
    ERR: in VTS pgc 8, <post>
    Error executing of command: dvdauthor -o 'G:\\dvd\dvd\' -x 'G:\\dvd\dvd\dvdauthor.xml'

    Jos jollain on tiedossa jotain OIKEASTI toimivaa DVD:n poltto ja menun teko ohjelmaa (Neron menuilla ei valitettavasti ole tarpeeksi kapasiteettia, tarvitsen 11 näppäintä samalle menusivulle), niin olisin enemmän kuin kiitollinen.
     
  2.  
  3. 375H&H

    375H&H Member

    Liittynyt:
    08.02.2005
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    En ole varma auttaako mutta äänitiedoston olisi hyvä olla "näyttetaajuudeltaa" (tai mikähän se oikea nimitys on) 48 kHz. avaa *.mp2 tidosto vaikka Winamp:llä ja katso mikä "taajuus" on. Jos olet liittänyt eri taajuudella olevia äänivirtoja yhteen tiedostoon niin tuollainen ongelma saattaa tulla siitä.

    Ja sekin kannattaa (varmuuden varatlta) katsoa että onko kaikki titlet samaa resoluutiota ja frameratea. Ts. jos teet PAL dvd:tä niin kaikkien tiedostojen tulisi olla 25 fps tai jos teet NTSC-levyn niin sitten siihen yhteen sopivaa resoa ja frameratea.

    Muistaakeseni DVDAuthorGUI hyväksyy PAL-levyillä titleihin sekä 704*576 ja 720*576 materiaalin kunhan framerate on 25 fps.

    Sellainenkin asia saattaa vaikuttaa että ovatko nuo kaikki m2v-tiedostosi DVD-yhteensopivia, eli onko maksimi bitratet sun muut määritelmät kunnossa. Kerta sourcena on vob-tiedostot niin ne ilmeisisti on ripattu dvd-levyltä joten ne luultavasti ovat yhteensopivia.

    Jos muut seikat on kunnossa (eli reso, framerate, äänen ""taajuus"") niin ProjectX:llä (tai muilla vastaavilla ohjelmilla) voi demuxata alkuperäiset vob-tiedostot .m2v-tiedostoksi ja ääniraidaksi (olipa se sitten mikä tahansa) joko .ac3 tai .mp2-tiedostoksi. Nuo tiedostot DVDAuthorGUI kyllä tunnistaa varmasti.
     

Jaa tämä sivu