*
 
AfterDawn.com Keskustelualueet
Viestiketjuun kuuluvat käyttäjäkommentit liittyvät tähän uutiseen:

Pikkutyttöä epäillään piratismista - TTVK vaati korvauksia ja vaitioloa

uutinen julkaistu:

Keskiviikkona DJ Orion uutisoi Facebookissa leviävästä kertomuksesta, jossa helsinkiläinen perheenisä kertoi kahden poliisin tehneen kotietsinnän ja takavarikoineen perheenisän 10-vuotiaan tyttären kannettavan tietokoneen. Helmikuussa Aamulehti uutisoi 28:n suomalaisen saavan satojen eurojen vahingonkorvausvaatimukset Chisun Kun valaistun -albumin laittomasta lataamisesta. Helsingin ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan

Tässä viestiketjussa on 163 viestiä.

#126
nojoo-o Tuntematon käyttäjä
www.mikropc.net/kaikki_uutiset/ttvk+syytti+syytonta+piratismista+jos+maksuehdoista+quotpaastaan+sopuunquot+valtat+oikeuden/a735961

Siinä juttua TTVK:sta...
AfterDawn Ilmoitus
#127
TTVK:n korruptoivaa valtaa poliisiin ja syyttäjiin ei voi muuta kuin hämmästellä.

Lainaus:
TTVK on korruptoineet syyttäjät ja poliisit.
"Asian tekee ongelmalliseksi se seikka, että TTVK ry (ja sitä lähellä olevat juristit) käyvät kouluttamassa myös syyttäjä- ja poliisilaitoksien edustajia. Järjestöä pidetään siis oikeuslaitoksen sisällä helposti “yhtenä meistä”. Tämä heijastuu sitten siihen, että järjestö saa läpi vaatimuksiaan varsin “vauhdikkailla” argumenteilla"
Asiasta tarkemmin lue ->
http://blogit.tietokone.fi/lexoksanen/2...isten-joukossa/

TTVK on korruptoinut jo poliisin ja syyttäjät. Suurin ongelma on se, että syytäjien ja poliisin tulee lain mukaan olla puolueettomia, mutta TTVK:n toiminnan takia kyseiset tahot tulevat puoluelliseksi. Olisiko siis aika tehdä asiasta kantelu oikeusasiamiehelle ja oikeuskanslerille.

http://www.oikeusasiamies.fi/Resource.phx/eoa/kantelu/kuinka.htx
http://www.okv.fi/suomi/ok2f.htm

Sekä mahdollisesti tehdä tutkintapyyntö TTVK:n toiminnasta. Itse en ole kumpaakaan tekemässä mutta mikäli joku haluaa on yllä olevissa linkeissä ohjeet.

Vielä kerran rekisteröity yhdistys TTVK kouluttaa syyttäjä- ja poliisilaitoksien edustajia. Miten on mahdollista Suomessa, että rekisteröity yhdistys voi tehdä tuollaista. Mikä on useissa maissa laitonta ja sitä ei tapahdu. Miksei kukaan ole tehnyt asiasta kantelua? Kun kyseinen TTVK järjestö edustaa musiikki- ja elokuvateollisuutta. Poliisit ja syyttäjät toimivat TTVK:n puolueellisina koirina, joihin ei ole enään luottamista. Syyttäjät hyväksyvät automaattisesti kaikki TTVK:n tuulesta temmatut korvausvaatimukset +100 000 euroa ja ajavat oikeudessa niitä TTVK:n puolesta. Poliisit taas toimivat ns. asiantuntija todistajina oikeudessa ja puhuvat kuten TTVK haluaa heidän puhuvan. Poliisit sekä syyttäjät myös tekevät/käyttäytyvät juuri kuten TTVK haluaa heidän tekevän. Niin puolueellista korruptiota, että ihme juttu, että asia sallitaan Suomessa?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23.11.2012 @ 23:40
#128
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tmm68:
Minua kiinnostaisi tietää miten on ladattu, millä ohjelmilla ja mitä? Vasta tämän jälkeen voi päätellä tarkemmin. Jos todellakin juttu on mennyt automaattisesti jollain selaimella, niin ainakin minun mielestä koko asialta putoaa pohja.

Lisäksi olisi hyvä, että joku taho selvittäisi miten IP-tiedot saatiin? Millä perustein annettiin lupa henkilötietojen selvittämiseen? Mistä tuo 600€ kiristyssumma koostuu? Miksei uutissa koskaan näy tuo RY tuossa TTKV:n perässä =/t
#129
Oliko se nyt 29/30 maksoi mukisematta ja siltä yhdeltäkin on nyt saatu läppäri? Jos joku aikoo aloittaa uutta nettihuijausta niin tässä on nyt loistavat avaimet siihen. Uhri vielä jää luulemaan ettei saa mainita asiasta kenellekään, "Nigerialaisten" avausta odotellessa...

Täällä muuten on ulkomalaisten kommentteja aiheesta. Esim nda ja extortion keskustelut pistävät todellakin miettimään.
http://yro.slashdot.org/story/12/11/22/...the-pooh-laptop
#130
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Alla olevassa linkissä on vastaukset lähes kaikkiin kysymyksiin. Voitte myös kommentoida sinne mitä olet mieltä.

http://www.iltasanomat.fi/digi/art-1288518869819.html
Ensinnäkin oikeuden mukaan on ensin epäilty ja vasta oikeuden tuomion jälkeen rikollinen.
Mielestäsi kaikki ketkä jotain latailevat ovat suoraan rikollisia. Kannattaisi kenties perehtyä meidän lakeihin.
Ulkomailla asuneena tiedän, että TO-mafian jutut muistuttavat sitä.
Kun ensin maksat meille, niin emme yöllä särje autoasi. Tuo se meidän vartioidulle parkkipaikalle.
Kun maksat meille, niin emme nosta oikeusjuttua.
On tämä Kotilaisen menetelmä.
Ainoastaan sulkemalla koko Internet päästään ongelmasta, kannattaisi kai nähdä nykypäivää ja tulevaisuutta ja nousta nuijineen luolasta.
Tim-Bernes-Lee varmaan miettii, että mitä tuli tehtyä, ei arvannut kuinka paljon maailmaan mahtuu vallanhaluisia typeryksiä.

Meissä kaikissa asuu aina pieni insinööri..
Never say never again.
#131
tuolla oli yksi kommentti, tämä tekijäinoikeusloukkaus joka siviiliasia eikä ole rikoslain alan rikos. Nuppi siis valehtelee jos kertoo syytetyn olevan rikollinen. Syytetty myöntää tehneensä tekijäinoikeuden loukkauksen ja maksaa siitä 'sakkoja' ttvk:lle.

TTVK:n resurssit eivät riitä sadan oikeusjutun ajamiseen oikeuksissa. Suomalaiselle oikeusjärjestelmä vaatii uhrinsa ja jos jäät kiinni jos et käyttänyt vpn:nää niin kaikista paras olisi jos menisi oikeuteen. Jossakin se raja tulee vastaan. Loputtomasti ei voi viedä päitä keskelle kylää."History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"
#132
Olisi ihan mielenkiintoista tehdä pieni kokeellinen tutkimus onnistuuko sama yksityiseltä tekijänoikeuden omistajalta. Koodata joku yksinkertain peli, saada pari tuttua ostamaan se kympillä ehkä hyvällä tuurilla muutama ei niin tuttukin. Sopia kolmannen osapuolen kanssa, että tutkii minun pelini laitonta levitystä ja kirjoittaa salassapitosopimus. Tämä kolmas osapuoli sitten vaikka vpn:n kautta luo torrent tiedoston piraattilahteen ja jakaa sitä, samalla logittaa ip:t ja niin ees päin. Viedä juttu tuomioistuimeen ja pyytää operaattoreita luovuttamaan yhteystietoja. Jos operaattorit määrättäisiin jotain luovuttamaan olisin todella yllättynyt. Mutta jos näin kävisi, voisi sitten lähettää sähköpostin ko. henkilöille ja vaatia jotain 1€ korvausta tai sanoa vievänsä asian oikeuteen. Kun joku ei maksa, luuletteko että poliisi takavarikoisi heidän läppärinsä?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.11.2012 @ 11:28
#133
Itselle TTVK:n toiminta ei tule yllätyksenä, mutta poliisin ja tuomioistuimen harkinta on kyllä tässä tapauksessa kadonnut. Korvausvaatimus on alkujaankin päästä heitetty, mutta se ei siltikään kuulosta minulle lain tarkoittamalta "merkittävältä haitalta" mikä määrittelee tekijänoikeusrikoksen. TTVK ry ei saanut Arhimäen (kulttuuriministerin) kautta lakimuutoksiaan läpi, joten se haki muutokset pätemättömien tuomareiden kautta. Lex Karpelan alkuperäistä tarkoitusta on kyllä levitetty melkoisesti, kun sivustoja aletaan sensuroida ja passiviivisia 9 vuotiaita jakajia haastamaan oikeuteen. Kyse on joko pätemättömyydesta tai korruptiosta - itse toivon korruptiota, sillä pätemättömyyteen on vaikeampi puuttua.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.11.2012 @ 13:14
#134
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Rikos on aina rikos, eikä siihen ikä vaikuta. Vaikka 9-vuotias varastaisi kaupasta on se silti rikos. Monelle on epäselvää miten TTVK valvoo ja haastaa oikeuteen ihmisiä. Alla on selitetty tarkasti miten. TTVK seuraa bittorrent verkkoja ja sieltä ottaa ip-osoitteen kuvanruutukaappauksella. Jonka jälkeen TTVK pyytää tuomioistuinta määräämään teleoperaattorin luovuttamaan liittymänhaltijan yhteystiedot oikeudenhaltijoille. Tämän jälkeen TTVK informoi liittymänhaltijaa kirjeitse siitä, että tämän liittymää käytetään lainvastaiseen toimintaan, ja pyytää ottamaan yhteyttä asian selvittämiseksi. Tällöin harkitaan tapauskohtaisesti jatkotoimia, joista tutkintapyyntö poliisille on yksi mahdollisuus.

TTVK:N NETTIVALVONTA - KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA

http://antipiracy.fi/ajankohtaista/275/...-ja-vastauksia/
Alle 15-vuotias ei ole rikosoikeudellisesti vastuussa eikä silloin voi tehdä rikosta. Vaikka ampuisi 100 ihmistä, ei se olisi rikos koska tekijä on alle 15-vuotias.
#135
Koko hommassa on tainnut mennä puurot ja vellit sekaisin.
Eli jos vaikkapa nauhoitan radiossa soitettua musiikkia, niin olen syyllistynyt rikokseen?? Lainaan levyn kaverille, niin se on sitä jakamista??
Miten ihmeessä kirjoja tutkivat tuomaritkaan näistä uusista jutuista mitään ymmärtävät tai suurin osa kansastakaan.
Minäkin kallistun tuonne korruption suuntaan. Ja voihan sitä olla muodollisesti pätevä, etenkin mikäli paikalle sattuu tulemaan kurvikas naishenkilö...:D

Meissä kaikissa asuu aina pieni insinööri..
Never say never again.
#136
Yksi askarruttava seikka tässä on myös se onko Suomen lakien mukaan kyseessä kiristys? "Maksa tai kerrotaan poliisille että olet syyllistynyt rikokseen"

Ulkomaalaisten kommenteissa slashdotissa arvelivat että heilläpäin kyseessä ei olisi kiristys koska heillä tämä teko ei olisi rikos vaan tekijänoikeusrikkomus joka on sallittua sopia ilman oikeuden osallistumista. Rikoksia heillä ei ilmeisesti saa sopia näin. Mitenkähän Suomen laki kirjottaa tästä asiasta?

Moraalisesti tuo on kiristystä kyllä, koska vaadittu summa ei ollut mitenkään verrannollinen "vahinkoon". Laki varmaankin voi olla toista mieltä.
#137
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti asdtroll1:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Rikos on aina rikos, eikä siihen ikä vaikuta. Vaikka 9-vuotias varastaisi kaupasta on se silti rikos. Monelle on epäselvää miten TTVK valvoo ja haastaa oikeuteen ihmisiä. Alla on selitetty tarkasti miten. TTVK seuraa bittorrent verkkoja ja sieltä ottaa ip-osoitteen kuvanruutukaappauksella. Jonka jälkeen TTVK pyytää tuomioistuinta määräämään teleoperaattorin luovuttamaan liittymänhaltijan yhteystiedot oikeudenhaltijoille. Tämän jälkeen TTVK informoi liittymänhaltijaa kirjeitse siitä, että tämän liittymää käytetään lainvastaiseen toimintaan, ja pyytää ottamaan yhteyttä asian selvittämiseksi. Tällöin harkitaan tapauskohtaisesti jatkotoimia, joista tutkintapyyntö poliisille on yksi mahdollisuus.

TTVK:N NETTIVALVONTA - KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA

http://antipiracy.fi/ajankohtaista/275/...-ja-vastauksia/
Alle 15-vuotias ei ole rikosoikeudellisesti vastuussa eikä silloin voi tehdä rikosta. Vaikka ampuisi 100 ihmistä, ei se olisi rikos koska tekijä on alle 15-vuotias.

Täähän on ihan hölmöä. tuolla perusteellahan jokainen toisen juttuja verhojen takaa seuraava mummo voi vaatia samoja oikeuksia. eräs asia on myös, että tässä nyt niin monennen kerran syyttömiä ollaan viemässä tuomiolle. Mitä ihmeen tuulimyllyjä vastaan ovat nämä herrat taistelemassa? Vaikka koko netti suljettas, eihän se johtas mihinkään muuhun kuin,että artistit siitä kärsisivät.
Onkohan edes viitsitty historiaa lukea koskaan? Jo aikoja sitten kun valtiot yrittivät sulkea tietynlaisen musiikin kuuntelun, niin syntyi legendoja, eli merirosvoaluksia, jotka lähettivät kaikkia uusimpia hittejä. Mulla on kansiossa Radio Mi Amigolta saatu QSL kortti ja eräs kuuluisa oli Radio Luxemburg. Eli tänäkin päivänä on melkoisen helppo kiertää kaikki nämä nupin uhkailut, tietyin systeemein ei tiedä pirukaan, mistä sinä lataat,missä sinä olet, tai kuka sinä olet ja mitään jälkeä ei todella jää.
Kotilaiset ja nupit voisivat joskus ajatella kokonaisuutta uuden bemarin ratin takaa.
Vertaisin tuota TTVK:n touhua jopa eräänlaiseksi pedofiliaksi.

Meissä kaikissa asuu aina pieni insinööri..
Never say never again.
#138
Lainaus:
Itselle TTVK:n toiminta ei tule yllätyksenä, mutta poliisin ja tuomioistuimen harkinta on kyllä tässä tapauksessa kadonnut. Korvausvaatimus on alkujaankin päästä heitetty, mutta se ei siltikään kuulosta minulle lain tarkoittamalta "merkittävältä haitalta" mikä määrittelee tekijänoikeusrikoksen. TTVK ry ei saanut Arhimäen (kulttuuriministerin) kautta lakimuutoksiaan läpi, joten se haki muutokset pätemättömien tuomareiden kautta. Lex Karpelan alkuperäistä tarkoitusta on kyllä levitetty melkoisesti, kun sivustoja aletaan sensuroida ja passiviivisia 9 vuotiaita jakajia haastamaan oikeuteen. Kyse on joko pätemättömyydesta tai korruptiosta - itse toivon korruptiota, sillä pätemättömyyteen on vaikeampi puuttua.

Mielestäni tämä kuvaa aika hyvin asiaa.

Luulen että kyse on tavallaan molemmista korruptiosta ja pätemättömyydestä. Korruptio tulee itsekeskeisestä ahneudesta rahaan tai valtaan eli korruptoidaan muita koska pystytään, vain omalla hyvinvoinnilla on näille ihmisille merkitystä. Pätemättömyys lähtee tietämättömyydestä ja kykenemättömyydestä ymmärtää asioita ja niiden seurauksia. Kun molemman tälläiset henkilöt ovat mukana päätöksenteko koneistossa niin ahne pystyy korruptoimaan tietämättömän koska hän pystyy antamaan yksipuolista tietoa sille tietämättömälle. Juuri tästä on kyse tuomareiden ja poliisien tapauksessa.

Mutta varsinainen ongelma on että ne henkilöt jotka näkee näiden molempien puutteet eivät pysty vaikuttamaan tilanteeseen. Eikä nämä ahneet ja tietämättömät pysty näkeemään omia puutteitaan.

Ihan kuten @nuppi ei tajua että hän ei tee mitään hyvää yhteiskunnalle vaan palvelee vain ja ainostaan rahan ahnetta viihdetollisuutta. Hän kuvittelee että kun laki on hänen puolella niin hänen täytyy olla oikeassa.

Mutta se laki perustuu Lex Karpela tekijäoikeuslakiin jota muistaakseni lähes 90% koko yhteiskunnan kansalaisista oli vastaan. Johtuen siitä että se oli kirjoitettu yksipuolisesti tekijäoikeusomaisten näkökulmasta, se oli myös sekava ja kansalaisten perusoikeuksia loukkaava. Mutta ihmekkö tuo kun lain kirjoitti jäävi henkilö ja sen ajoi läpi tietämätön henkilö, joka sai vain yksipuolisen näkökulman asiaan. Sitten sen lain hyväksyntää kiirehdettiin kun kansalaiset olivat keräämässä addressia sitä vastaan.

Nyt näemme tämän korruption ja pätemättömyyden seurauksia. Kansalaisten ahdistelua omiin tarkoituksiin pelkän rahan ahneuden takia. Ainoa tapa saada nämä asiat muutettua on herättää riitävän voimakasta keskustelua asiasta.

Jokainen täällä, paitsi ehkä @nuppi, ymmärtää että kun aletaan ahdistelemaan lapsia tekijäoikeus jutuilla, sekä uhkailemaan, kiristämään ja pelottelemaan perheitä tehdäkseen rahaa viihdeteolllisuudelle niin jossain mättää pahasti.

TTVK tekee hakua ammuntaa kiristys kirjeillään eikä välitä keneen se osuu. Kyllä aina joku maksaa tai jopa suurin osa, mutta se ei tee asiata hyväksyttävää. Ainoastaan sillä on väliä TTVK:lle paljonko saadaan kerätty rahaa eli kuinka moni kansalainen myöntyy kiristykseen ja uhkailuun.

Tuossa @Nuppi jo julkaisikin TTVK:n tukijoiden listan. Mielenkiintoinen moraali taso näillä tukijoilla jos tukevat lasten ja perheiden uhkailua, kiristämistä ja pelottelua. Tekosyitä rahan ahneudelle löytyy aina.

Mutta tosiasia on että TTVK ei palvele sitä varsinaista artistia yhtään. Eikä TTVK tee yhteiskunta tasolla mitään hyvää.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.11.2012 @ 20:48
#139
Jos taas toisten omaisuuden ja palkkatyön tuoloksen laitonta jakeluun laittamista ei valvottaisi, eikä kiellettäisi, varastaminen ja laiton jakelu räjähtäisi käsiin, eikä kukaan muusikko enään tekisi musiikkia myyntiin.

On todella säälittävää että piratismin, varastamisen kannattajat meuhkaavat medioissa ihannoimassa varastamista. Ilmoittakaa nyt edes samalla osoitteenne, mistä teiltä voi tulla varastamaan ja antakaa lupa varastamiseen, kun kerran varastamista toisilta kannatatte. Tehkää itsekin niin, kuin haluatte toisilta tehtävän, älkääkä jeesustelko tekopyhästi.

Jos kopioit musiikkikappaleen toiselle, autat toista varastamaan, sillä hän ottaa ilmaiseksi, varastaa musikkikappaleen, jota hän ei osta, vaan varastaa sen ilmaiseksi ihan samoin kuin varastaisi cd:m kaupan hyllystä.
Myynnissä olevan musiikkikapaleen maksutta varastaminen on laitonta, ihan ymmärrettävistä syistä.

Jos kirjailijan kirjoittaman kirjan ostaa yksi, yksi maksaa siitä ja jos se kopioidaan ja jaetaan 666 muulle, jotka eivät sitä osta, saa kirjailija tulon työstään vain 1 kirjasta, ehkä vain 33 e ja 666 varastavat, varastavat kirjailijalta työtä ja kirjailijan ansaitsemaa työpalkkaa.
Ja mikä pahinta, jos kirjailijan palkkatulot tuon vuoksi jäävät kovin pieniksi, joutuvat muut ihmiset verotuksestaan avittamaan kirjailijaa tulotuessa, joten kirjan laittomasti kopioineet varastavat silloin myös verotusta muiltakin ihmisiltä.

Miten noiden kahden asian, ostamisen ja varastamisen eron ymmärtäminen voi olla noin vaikeaa varastaville piratismin harrastajille?

Suurin virhe koko asian suhteen oli mielestäni se, että isä vei asian julkiseksi. Nyt TTVK:lla ei ole muuta mahdollisuutta kuin viedä asia loppuun koska jos asiassa peräännytään, se tulee räjäyttämään alle 15 kesäisten warettamisen joka katsotaan yleisesti hyväksytyksi.

Poliisihan on ilmoittanut että asian tutkimiseen ainoa keino on koneen takavarikko, eli kotietsintä. “Kyse on siitä, että on epäilty tekijänoikeusrikos” sanoo poliisi.

Pitäisikö isää uskoa sinisilmäisesti vai halutaanko asia oikeasti tutkia onko isän kertomus edes totta.

En väitä että isä valehtelisi, mutta mielestäni asian todellinen puoli on hyvä tutkia ja lain mukaan nykyinen käytäntö näyttäisi olevan ainoa keino asian tutkimiseen.
Onko tällöin vika TTVK:ssa , Poliisissa vain suomen laissa? Päättäjissämme?

Mitä jos tutkinnassa osoittautuukin että isän kirjoitus ei pitänytkään paikkaansa?

Mitä tulee alle 15-vuotiaiden tekemiin rikoksiin, niin laki ei salli heidän tuomitsemista rangaistukseen, muuten rikoksista voidaan suorittaa esitutkinta, syyteharkinta ja oikeuskäsittely normaalisti (myös vahingonkorvausten määräämiseksi). Alle 15-vuotias voidaan siis oikeudessa todeta syylliseksi, mutta häntä ei tuomita rangaistukseen. Epäillyn tekijän oikeusturvan kannaltakin on parempi tehdä esitutkinta kuin leimata syylliseksi ja jättää asia tutkimatta. Tutkinnassa voi myös paljastua, että tekijä on joku muu.

Eri asia sitten on, mitkä rikokset ovat tutkimisen arvoisia. Toisaalta, jos tutkintapyynnön tekijä on nimennyt epäillyn, niin pakkohan asiaa on tutkia. Poliisi ei voi tutkimatta tietää, onko levitetty vai pelkästään ladattu ja kuka loppujen lopuksi on tekijä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.11.2012 @ 00:27
#140
Suomen laissa varkaus määritellään seuraavasti:

Joka anastaa toisen hallusta irtainta omaisuutta, on tuomittava varkaudesta sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi kuudeksi kuukaudeksi.

Yritys on rangaistava.


http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1889/18890039001

Näin ollen tiedostojen kopiointi ei ole (ainakaan kirjaimellisesti) varastamista.

Tekijänoikeusrikoksesta vielä sen verran, että perusteleeko TTVK vähäisenkin jakamisen olevan tekijänoikeusrikos, koska laissa on sanamuoto "...on omiaan aiheuttamaan huomattavaa haittaa..."? Siis meneekö homma niin, että epäillyn ei tarvitse aiheuttaa huomattavaa haittaa, vaan pelkkä huomattavan haitan aiheuttamisen "yrityskin" on jo tekijänoikeusrikos?
#141
Lainaus:
Jos kopioit musiikkikappaleen toiselle, autat toista varastamaan, sillä hän ottaa ilmaiseksi, varastaa musikkikappaleen, jota hän ei osta, vaan varastaa sen ilmaiseksi ihan samoin kuin varastaisi cd:m kaupan hyllystä.

Eli jos käytän oikeutta minkä hyvitysmaksu antaa, niin varastan?
Lainaus:
Jos kirjailijan kirjoittaman kirjan ostaa yksi, yksi maksaa siitä ja jos se kopioidaan ja jaetaan 666 muulle, jotka eivät sitä osta, saa kirjailija tulon työstään vain 1 kirjasta, ehkä vain 33 e ja 666 varastavat, varastavat kirjailijalta työtä ja kirjailijan ansaitsemaa työpalkkaa.
Ja mikä pahinta, jos kirjailijan palkkatulot tuon vuoksi jäävät kovin pieniksi, joutuvat muut ihmiset verotuksestaan avittamaan kirjailijaa tulotuessa, joten kirjan laittomasti kopioineet varastavat silloin myös verotusta muiltakin ihmisiltä.

Jos kirjoja myydään vain yksi niin kirjalija varmasti älyää lopettaa kirjoittamisen ja hakee muita töitä.
Lainaus:
Suurin virhe koko asian suhteen oli mielestäni se, että isä vei asian julkiseksi. Nyt TTVK:lla ei ole muuta mahdollisuutta kuin viedä asia loppuun koska jos asiassa peräännytään, se tulee räjäyttämään alle 15 kesäisten warettamisen joka katsotaan yleisesti hyväksytyksi.

TTVK:n mielestä se varmasti onkin virhe kun luottivat siihen, että saavat salaa kiristää rahaa ihan keneltä tahansa. Kävi asiassa miten tahansa niin TTVK:n maine on mennyt.

Asus P8P67, i5 2500-K @ 3,6Ghz, Scythe Ninja 3, GTX 660 DirectCu II, Fractal Design R3, Seasonic S12 II-520W, PNY SSD, Eizo FORIS FS2331, 12Gb DDR3 1600Mhz@1.65V, Logitech G105 keyboard + g500 mouse.
#142
Aloitan tästä, koska siinä on virheitä mutta myös tärkea asia jossa @Nuppi on tavallaan oikeassa.

Lainaus:
Jos taas toisten omaisuuden ja palkkatyön tuoloksen laitonta jakeluun laittamista ei valvottaisi, eikä kiellettäisi, varastaminen ja laiton jakelu räjähtäisi käsiin, eikä kukaan muusikko enään tekisi musiikkia myyntiin.

Virhe on se että varastamisella ei ole mitään tekemistä tekijäoikeusrikoksen kanssa. Varastaminen on huomattavasti vakavampi rikos kuin tekijäoikeurikkomus, johtuen siitä että yleensä varastamisessa omistaja menettää alkuperäisen asian kokonaan. Kun taas tekijäoikeus rikkomus pyrkii puuttumaan mahdollisiin taloudellisiin menetyksiin.

Se asia mikä tuossa @nuppin viestissä on tärkeää, että jonkun kuuluu valvoa asiaa. Mutta se ei missään nimessä saisi olla yksityinen järjestö/yritys jolla on oma lehmä ojassa. Johtuen siitä että käy juuri niin kuin tässä TTVK ry tapauksessa, nähdää yksipuolisesti vain se oma asia. Liiketaloudellisella ahneudella ei ole moraalia.

Tekijäoikeusvalvonta kuuluisi kokonaan valtion viranomaisille ja niin että se on puolueeton. Tämä johtuu siitä että osattaisiin vetää moraallinen ja taloudellisen raja ahdistelulle ja tarpeettomalle yhteiskunnan vahingoittamiselle tekijäoikeusrikkomuksien nimissä. Ihan samalla tavalla kuin viranomaiset sakottaa autoilijoita ylinopeudessa, kun rikos on todistettavasti tapahtunut.

Lainaus:
Jos kirjailijan kirjoittaman kirjan ostaa yksi, yksi maksaa siitä ja jos se kopioidaan ja jaetaan 666 muulle, jotka eivät sitä osta, saa kirjailija tulon työstään vain 1 kirjasta, ehkä vain 33 e ja 666 varastavat, varastavat kirjailijalta työtä ja kirjailijan ansaitsemaa työpalkkaa.

Ja mikä pahinta, jos kirjailijan palkkatulot tuon vuoksi jäävät kovin pieniksi, joutuvat muut ihmiset verotuksestaan avittamaan kirjailijaa tulotuessa, joten kirjan laittomasti kopioineet varastavat silloin myös verotusta muiltakin ihmisiltä.

Eihän TTVK ry tuota mitään rahaa näille artisteille. Itse sanoit jo tämän.

Joten se mistä sinä @nuppi puhut tässä on ongelma, mutta ei liity mitenkään TTVK toimintaan. Ongelma on myös se että kun on oma lehmä ojassa niin asioita liioitellaan eli lasketaan teoreettisia menetyksiä. Todellisuudessa varsinaisella piratismilla on ollut hyvin vähän todellista vaikutusta viihdeteollisuuden liiketalouteeen. Todennäköisin syy on että piraattit eivät ostaisi sen enempää tuotteita kuin nyt jo ostavat. Eli heidän taloudelliset resussit ovat rajalliset. Tyhjästä kukkarosta kun ei voi nyhjäistä lisää rahaa.

Eikä se lakia kunnioittava maksava asiakas ole edes piraatti. Vaikka on tärkeää että "piratismi" ei leviäisi niin se "piratismi" ei ole niin tärkeää kuin sen laillisen maksavan asiakkaan kunnioittaminen. Kun ruvetaan "piratismin" nimissä ahdistelemaan lapsia ja perheitä niin homma on hakoteillä.

Sinun @nuppi pitäisi ymmärtää että lakia kirjoitetaan yleensä suojelemaan koko kansaa tai sen osaa, mutta ei koskaan niin että yksittäisten tahojen taloudellista etua suojellaan koko kansaa VASTAAN. Eli kansan pitäisi hyväksyä se mitä tehdään, kun heitä sakotettaisiin. Näin ei tapahtu tekijäoikeus asioissa.

Ongelma on siis että tekijäoikeudesta on tullut yhteiskunnallinen haittatekijä johtuen menetelmistä jolla sitä valvotaan ja toteutetaan.

Jokainen meistä haluaa että ne pikku artistit saisivat työstään palkan, mutta se ei ole oikeutus vainoamaan Suomen kansalaisia. Eikä TTVK ry toiminta auta sitä pikku artistia mitenkään, päinvastoin se kääntää Suomen kansalaisia koko tekijäoikeutta vastaan. Jopa me maksavat lailliset kansalaisemme alamme boikotoida viihdeteollisuutta.

Kun kansalaista sakotetaan rikkomuksesta se pitää olla kohtuullista ja perusteltua, eikä se saa perustua pelotteluun, kiristykseen, uhkailuun tai teoreettisiin taloudellisiin menetyksiin. Me emme tarvitse TO-Mafiaa, vaan kunniallisen viranomaisen joka kohtelee kansalaisia asianmukaisella kunnioituksella. Vain viranomainen voi sakottaa kansalaisia ja se tulee tehdä kohteliaasti ja kunnioittavasti. Ei kuten TO-Mafia joka toimii selän takana salassa kiristäen ja uhkaillen perustuen heidän omiin teoreettisiin laskelmiin.

Yksityinen TTVK ry yhdistys on todistanut olevansa täysin kyvytön huolehtimaan tekijäoikeuden valvontaa kohteliaasti, kunniallisesti ja puolueettomasti Suomen kansalaisia kunnioittaen.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.11.2012 @ 12:56
#143
neptunus Suljettu viallisen sähköpostiosoitteen vuoksi
Kasetti-maksu on niin paha muinaisjäänne, että oksat poies! Jos ja kun ostan suosikki artistieni levyjä laillisesti, niin maksan periaatteessa samasta musiikista moneen kertaan.
1. esim Itunes (menee provikat artistille) 2. Kiintolevy (kasettimaksu) 3. cd(kasettimaksu) 4.Ipod (kasettimaksu) etseteraa.

Jos joku ihmettelee tota ceedeetä, niin kyllä autossani on cd soitin :)
Ja ihmetyttää myös minua, että esim: Effistä ku puhutaan niin aina mainitaan ry, mut ttvk mainitaan aina ilman ry:tä

Mainitsin ton vähän offtopic "kasettimaksun" syystä että moni tuntee nykyisen systeemin olevan niin epäoikeudenmukainen, että se on omiaan lisäämään näistä latauksista on jo maksettu asennetta.

Ja ois tosiaan mukava saada puolueeton selvitys miten Ttvk pystyy yhdistyksenä jallittamaan niin poliisia, syyttäjää ja operaatoreita. Ja miten tytön Yhden levyn lataus toimi se nyt tai ei, aiheuttaa huomattavaa haittaa artistille. Koska muutes toi koti-etsintä taitaa olla laiton.

Vai onko Suomen poliisin tapa muuttaa rikosnimikettä niin, että koti-etsintä mahdollistuu?

Ja jos yhden levyn lataus on tekijänoikesrikos, niin mitä voi tehdä että pidetään rikkomuksena?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.11.2012 @ 13:47
#144
Sinällään on hauskaa kun miettii noita korvaus vaatimuksia. Cd-levyn voi ostaa ja kopioida laillisesti kavereille. Jos levyt kopioidaan cd-levyille niin hyvitysmaksua joudutaan maksamaan yhdestä levystä 20 senttiä. Se kun on laskettu korvaus aiheutuneista menetyksistä. Kuitenkin siinä tapauksessa, kun levyt menevät jakoon tuntemattomille ihmisille, niin tappiot nousevat siten että yksi levy on 20€ tappiota. Erona se, että yksikään kaveri ei varmasti osta sitä alkuperäistä levyä, toisin kuin nämä jotka lataavat netistä. Eihän tässä ole mitään järkeä...

Asus P8P67, i5 2500-K @ 3,6Ghz, Scythe Ninja 3, GTX 660 DirectCu II, Fractal Design R3, Seasonic S12 II-520W, PNY SSD, Eizo FORIS FS2331, 12Gb DDR3 1600Mhz@1.65V, Logitech G105 keyboard + g500 mouse.
#145
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:
Cd-levyn voi ostaa ja kopioida laillisesti kavereille.
Ei kaverille saa kopioida. Itelle voit ottaa varmuuskopioita ja sitten voit alkuperäisen myydä kaverille ;)

#146
Täydennetään Nupin kirjavertausta. Eli otetaan joku kirja ja heitetään se oksasilppuriin. Tämän jälkeen päästetään tuo silppu tuulen mukana maailmalle. Siinä sinulle käytännön esimerkki miten bittorrent-tiedonsiirto toimii. Edellämainittu vain ei taida olla tekijänoikeusrikos vaan korkeintaan lievä ympäristörikkomus (kansankielellä roskaaminen). Eli toimi Nuppi tuo sinun lataus täysin sama kuin fyysinen varkaus argumentointi.

Hienoa myös että Ilta-Sanomat korjasivat tuota Nupin linkkaamaa artikkeliaan ja paljastivat koko kansalle miten tuossakin tapauksessa ttvk RY yritti VALEHDELLA

#147
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mauriland:

Ei kaverille saa kopioida. Itelle voit ottaa varmuuskopioita ja sitten voit alkuperäisen myydä kaverille ;)


Todellakin saa. Siksi hyvitysmaksua maksetaan. Tämä mahdollistaa myös sen että kirjaston levyt voi kopioda itselleen.
http://www.piraattitehdas.fi/?mid=96Asus P8P67, i5 2500-K @ 3,6Ghz, Scythe Ninja 3, GTX 660 DirectCu II, Fractal Design R3, Seasonic S12 II-520W, PNY SSD, Eizo FORIS FS2331, 12Gb DDR3 1600Mhz@1.65V, Logitech G105 keyboard + g500 mouse.
#148
taas on vauhtiveijarit tukkaputkella räyhäämässä asioista, mistä porukoilla ei ole mitään ymmärrystä käsitystä tai edes välttämättä minkään sortin kiinnostusta asian oikeuden mukaisuudesta, "kuhan saan jotain sanottua riippumatta asian oikeudenmukaisuudesta". En ole tarkalleen tietoinen tapahtuman kulusta, mutta julkisesti kirjatun esitteiden mukaisesti olen saanut käsityksen tilanteesta, jossa TTKV on näkemykseni mukaan loukannut jo useita yksityisyyden oikeusrajoitteuta, SEKÄ JOPA NIIDEN OMIA SÄÄNTÖJÄ! niiden FAQ:ssa kohta 5 selkeästi määritellään kohta jossa he itse esittävät käsitteen mukaisesti kohdan, jossa heidän tulisi esittää varoitus mahdollisesta laittomasta toiminnallisuudesta kohdistetun vertaisverkossa. Lukemieni mukaan, näin ei kuitenkaan ole tehty.. vaan asianomaiset ovat tuomittu suoralla kädellä tehdystä rikoksesta. Käsittääkseni Suomessa ainakin toistaiseksi on laitonta suorittaa rikostutkintaa tekemällä itse rikoksen. Joten mielestäni oikeustuomion tulisi todeta molemmat syyllisiksi ja molemmille sakot. Totuushan on myös se, että vanhempien tulisi valvoa omien alaikäisten lapsien toimintaa, näin myös ovat vastuussa heidän toimistaan. Tosin mielestäni tuomio asianomaisia kohtaan on liian kova. 600€ jostain 15€ levystä jonka mahdollinen levitys on rajallinen, josta myös mahdollisesti ei ole todisteita tai viitteitä levitteiden määrästä. Myös tuomio asianomaisten koko tietokoneen takavarikointi on aivan turhaa. Pelkkä kovalevy olisi riittänyt. (välimuistissa oleva materiaali koneessa on käsittelemätön ja näin hyvin haastavaa saada siitä mitään omisusoikeuksia rikkovaa materiaalia. Mielestäni poliisi on toiminut tässäkin tapauksessa väärin. Voisin jatkaa tätä listaa siitä miten asiaa on käsitelty oikeudettomasti vaikka seuraavat 100 A4 sivua... mutta pahasti pelkään, että tästä maailamsta on lähtenyt kävelemään ennen vanhaan hyvin usein käytetty maalaisjärki ja oikeudenmukaisuus. (em. kirjattu on mielipide, eikä ota kantaa asian oikeallisuuteen millään tavalla. em. materiaali saattaa sisältää puutteellisia ja paikkaansa pitämättömiä näkemyksiä, sillä tieto on peräisi saadun ja käsitetyn ymmärryksen mukainen käsitellystä asiasta).
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.11.2012 @ 11:14

Up to you..
----------------------------
#149
miksu771 Tuntematon käyttäjä
pitäisiköhän poliisin ratsata tuo tvvk:n tilat sikäli että vähän ihmetyttää että mistä he tietävät että netissä ladattavat tiedostot ovat oikeesti sitä mitä siinä tiedoston nimenä lukee heidän on pitänyt itse ladata kyseinen tiedosto ja jakaa sitä jotta he tietävät sisällön. Eikai ole rikos ladata tiedostoa joka on nimetty vaikka cisun joksikin biisiksi mutta sisältää vaikka linux käyttöjärjestelmän tiedoston siis ihan näin esim.
#150
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti miksu771:
pitäisiköhän poliisin ratsata tuo tvvk:n tilat...

Se tuskin auttaisia asiaa mitenkään. TTKV RY:n on sanonut, etteivät he itse hoida tuota vakoilupuolta... siitä pitää huolen joku hämärä yksityinen taho. Eli jos joku päivä "psska alkaa lennellä" tämän asian tiimoilta, TTKV RY voi huoletta sanoa: ei me oltu moisesta tietoisia

=/
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27.11.2012 @ 12:27
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 180 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.

Tilaa AfterDawnin viikoittainen uutiskirje.