*
 
AfterDawn.com Keskustelualueet

Ubuntu XP:n rinnalle

Tässä viestiketjussa on 12 viestiä.

#1
Olen ajatellut, että jos asentaisi esim. Ubuntun XP:n rinnalle. Käyttäisin Ubuntua ainoastaan asioihin, joihin tarvitaan nettiyhteyttä. Xp:n puolelta estäisin kokonaan verkkoon pääsyn. Onko tämä mahdollista? Lisäksi onko mahdollista käynnistää kummatkin käyttöjärjestelmät yhtä aikaa rinnakkain, niin että kuitenkin vain toinen tulisi käyttöön oletuksena ja sitten halutessa voisin nopeasti vaihtaa toiseen järjestelmään tarvittessa?

Tekisin tämän siksi, että Ubuntun puolella en tarvitsi (kaiketi?) mitään palomuuria enkä virustorjuntaohjelmaa, jolloin ne ei olisi verottamassa internet kaistaa ja näin ollen internetissä surffailu olisi nopeampaa. Ei myöskään tarvitsi huolehtia viruksista tai haittaohjelmista.

Onko tuo toteutettavissa?
▼▼ Tässä viestiketjussa on 11 vastausta - vastaukset ovat mainoksen alapuolella ▼▼
AfterDawn Ilmoitus
#2
Jos koneellasi ei ole resursseista pula, voit asentaa ubuntun ja käyttää vmwarea pyörittämään vanhaa xp-asennusta: http://www.advicesource.org/ubuntu/Run_E...are_player.html

Pelit eivät toimi kovin hyvin, sopii ratkaisuna ainoastaan jos tarvitset jotain 2d- softia windowsin pyörittämiseen. Xp käynnistetään ubuntun jälkeen omaan ikkunaan, ja tarvittaessa suurennetaan näytön kattavaksi.

Jos pelaat 3d-pelejä, joudut ikävä kyllä buuttaaman xp:n uudelleen niiden pelien osalta, jotka eivät ubuntussa toimi. Netin voit ottaa resurssien hallinnassa pois käytöstä jos näet sille tarvetta.


#3
Tuon lettasin esittämän vaihtoehdon voi tehdä myös toisinpäin jos vaan sinulla sattuu olemaan ulkoinen palomuuri esimerkiksi modeemissasi
(siis asennat vmwaren windowssiin ja pyörität ubuntua siinä) tämä ei kuitenkaan ole se kaikkein varmin keino mutta toimii ainakin nopeammin kuin koneen jatkuva buuttailu. Modeemista siis joudut blokkimaan kaikki mahdolliset portit paitsi ne mitä vmware kyselee/ubuntu tarvitsee niin saat xpeen "pois" netistä.

Muistaakseni tuota varten löydät googlella parempia ohjeita ja selityksiä kuin tämä minun sekasotkuni.

Vapaat ihmiset kahlitaan, henkisesti kahlituille uskotellaan että he ovat vapaita ja kahlituille sanotaan että joku päivä pääset vielä vapauteen.
#4
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Digiface:
Lisäksi onko mahdollista käynnistää kummatkin käyttöjärjestelmät yhtä aikaa rinnakkain, niin että kuitenkin vain toinen tulisi käyttöön oletuksena ja sitten halutessa voisin nopeasti vaihtaa toiseen järjestelmään tarvittessa?
Itse olen käyttänyt tähän virtualbox nimistä ohjelmaa. Ohjelma on varsin helppokäyttöinen. Tarvii tosin huomata, että virtualboxissa ei ainakaan voi käynnistää valmista windows XP asennusta vaan tarvitsee asentaa winXP uudestaan siihen virtualboxiin. Tämän jälkeen vasta toimii.
#5
Lainaus:
onko mahdollista käynnistää kummatkin käyttöjärjestelmät yhtä aikaa rinnakkain, niin että kuitenkin vain toinen tulisi käyttöön oletuksena ja sitten halutessa voisin nopeasti vaihtaa toiseen järjestelmään tarvittessa?

Kahden käyttöjärjestelmän käynnistäminen yhtäaikaa ei ole mahdollista rauta tasolla, mutta virtualisoinnilla voit ajaa toista käyttöjärjestelmää. Virtualisointi on huomattavasti hitaampaa kuin natiivi ajo.
Lainaus:
Käyttäisin Ubuntua ainoastaan asioihin, joihin tarvitaan nettiyhteyttä. Xp:n puolelta estäisin kokonaan verkkoon pääsyn. Onko tämä mahdollista?

Helppo homma jos XP:ssä ei tarvita verkkoa ollenkaan niin voit laitehallinnasta ottaa verkkokortin pois käytöstä.
Lainaus:
Ubuntun puolella en tarvitsi (kaiketi?) mitään palomuuria enkä virustorjuntaohjelmaa, jolloin ne ei olisi verottamassa internet kaistaa ja näin ollen internetissä surffailu olisi nopeampaa. Ei myöskään tarvitsi huolehtia viruksista tai haittaohjelmista.

Hyvä argumentti Linuxin käytölle tuo tietoturva, mutta ei ne Windowsissakaan vie nettikaistaa. Palomuuri ja virustutka tarkistavat nettiliikennettä ja vievät prossutehoa ja muistia, mutta kaistaan ne ei vaikuta.

Give a man a fish and you feed him for a day.
Teach a man to fish and you feed him for a lifetime.
#6
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Digiface:
Tekisin tämän siksi, että Ubuntun puolella en tarvitsi (kaiketi?) mitään palomuuria enkä virustorjuntaohjelmaa, jolloin ne ei olisi verottamassa internet kaistaa ja näin ollen internetissä surffailu olisi nopeampaa. Ei myöskään tarvitsi huolehtia viruksista tai haittaohjelmista.
Viruksista ja haitta ohjelmista ei paljoa tarvitse huolehtia, kaikki linuxille olevat virustorjunta softat etsii lähinnä windows viruksia muutenkin esim. mail serveri käytössä. Mutta koneen pitäminen verkossa ilman minkäänlaista palomuuria on käyttöjärjestelmästä riippumatta jo tyhmää, linuxissa onneksi kuitenkin tulee palomuuri kerneliin sisäänrakennettuna. Se että onko se ubuntussa defaulttina päällä niin en itse osaa sanoa.

うさぎ => Kubuntu 10.04 64b + W7Pro64 # EliteBook 8540w # Ci7 620M # 4GB # QFX 880M # 7k500 500GB
きつね => WXP32 # PIIX4 910e # 4GB # RHD 6870 # 500GB
くま => Linux/XBMC 64b # Zotac MAG HD-ND01 # N330 # 2GB # GF 9400M/ION
とら => Ubuntu Server 8.04 LTS 64b # Jetway NC62K-LF # AX2 4850e @1,7GHz/0,9V # 2GB # F1 4x1TB
#7
Ok, kiitos paljon vastauksista. Taidan ainakin toistaiseksi pysyttäytyä pelkästään XP:ssä.
#8
Ubuntussa on netfilter/iptables niminen palomuuri, muttei oletuksena päällä.
Koska ubuntussa ei oletuksena ole päällä mitään palvelua mikä sitä tarvitsisi :)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.12.2007 @ 17:54

Amilo M-3438G,Linux+KDE
HP DV5-1153EO, Linux+Gnome
AspireOne, Linux+KDE
Asus P6T + I7. Linux+KDE
#9
Minkä ihmeen takia en saa asennettua ubuntua xp:n rinnalle millään. Aina windows heittää käynnistymästä ubuntun asennuksen jälkeen ja on asennettava windowskin uudelleen. Olen kokeillut kaikilla eri osiointi keinoilla mutta aina sama tulos.
#10
Siis asennat Windowsin ja Ubuntun. Ubuntu tunnistaa Windowsin ja lisää sen GRUB valikkoon, mutta Windows ei suostu käynnistymään?

Outoa..mulla on toiminut aina.

Give a man a fish and you feed him for a day.
Teach a man to fish and you feed him for a lifetime.
#11
Joo lisää windowsin valikkoon ja käynnistää siihen asti että tulee latauskuva ja sen jälkeen menee ruutu siniseksi ja valittaa jonkin virheen tapahtuneen. vindows ei käynnisty vikasieto tilassakaan. nyt asennan ubuntun toiselle kovalevylle niin jospa se toimisi silloin.

onneksi on ulkoinen kovalevy mihin saa kovon tyhjennettyä. On muuten ubuntu todella nopea siirtämään tietoa ulkoiselle kovolle vaikka pyöriikin cd:ltä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 1.3.2008 @ 20:48
#12
Käytä manuaalista osiointia niin pääset määrittelemään tarkkaan mitä asennat ja mihin. Näin pitäisi onnistua. Eli unohda ne automaattiset vaihtoehdot.
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 180 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.

Tilaa AfterDawnin viikoittainen uutiskirje.