1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

VobSub

Viestiketju Digivideo-ongelmat ja -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Zykle 24.11.2007.

  1. Zykle

    Zykle Regular member

    Liittynyt:
    16.09.2004
    Viestejä:
    117
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Koodi:
    Suosittelen ihan ensimmäisenä kokeilemaan DirectVobSubia, joka löytyy VobSub-paketista, tästä osoitteesta: 
    
    [url]http://fin.afterdawn.com/ohjelmat/video_ohjelmat/tekstitysohjelmat/vobsub.cfm[/url]
    
    ...aja asennusohjelma ja valitse asennuksen yhteydessä ainakin DirectVobSub (muut kikkareet ovat lähinnä tekstien tekemistä varten. 
    
    Kopioi tekstitiedosto samaan hakemistoon missä .avi:si on ja nimeä se samallatavalla kuin .avi on nimetty -- täsmälleen samalla tavalla, lukuunottamatta päätettä. Eli näin: 
    
    Elokuvan nimi.avi 
    Elokuvan nimi.srt (päätettä ei saa vaihtaa, eli jos subin pääte on alunperin .sub, anna olla se .sub:na, jne...) 
    
    Tuplaklikkaa .avi:a ja homman pitäisi pelata. Jos tulee ongelmia esim. synkronoinnin kanssa, mene VobSubin asennushakemistoon (yleensä C:\Program Files\Gabest\VobSub) ja aja sieltä DirectVobSub Configure -niminen kikkare, josta voit säädellä tekstien asetuksia suhteellisen vapaasti. 
    
    ...niin ja vastauksena että miksi VobSub, miksei DivXG400? DivXG400 on vaihtoehtoinen ja varsin suositeltava tapa, jota esim. itse käytän yleisesti, mutta DirectVobSubin eri formaattien tuki on laajentunut lähes matchaamaan DivXG400:n ja DivXG400:sta puuttuu edelleen tuki VobSub7 -formaatille, joka tuntuu olevan yksi yleisimpiä tekstitysformaatteja tällä hetkellä.
    
    
    Asensin tuon vob subin koneelleni ja kokeilin nimeta sub tiedoston ja divx tiedoston niinkuin ohjeessa sanottin ja kynnistin divx:an VLC media playerilla. On kai selvaa etta mitaan teksteja ei ilmestynyt. Miten tekstit siis saa nakyviin. Kai ohjelma jotenkin pitaa kaynnistaa tms.
     
  2.  
  3. BlasterX

    BlasterX Regular member

    Liittynyt:
    14.05.2006
    Viestejä:
    1,483
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Voipi olla, että ongelma on VLC itse. Melko monella (minullakin) on ollut ongelmaa VLC:n autoplayn kanssa. Koeta vaikka MPC:llä.

    Mutta älä käytä viesteissäsi tuota <code> toimintoa, se levittää viestin naurettavan pitäksi. Käytä mielummin tuota "-nappia.
     

Jaa tämä sivu