1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Helppokäyttöisin boxi

Viestiketju Keskustelua kaapeliverkon digibokseista -osiossa. Ketjun avasi acido 04.11.2007.

  1. acido

    acido Regular member

    Liittynyt:
    06.05.2005
    Viestejä:
    771
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Ongelmani on, että wanhalle äidilleni on lähes mahdotonta opettaa mitään entisestä poikkeavaa toimintamallia. Hän osaa käyttää perus TV:n peruskauko-ohjaimen perustoimintoja = päälle/pois, kanavan ja volyymin valinta.

    Digiboksit kaikkine turhine informaatione ja eri näyttötiloineen ovat liikaa vanhan rouvan käsityskyvylle.

    Onko kellään havaintoa boksista, jonka peruskäyttö olisi helppoa, eikä hieman vikaan painamalla näyttötila menisi täysin erilaiseksi, hämmentäväksi informaatiokeitoksi? Olen kokeillut ja testaillut kaupoissa, mutta teknokikkailu on niin muodikasta, ettei käsittääkseni TV:n HC-käyttäjäryhmää eli vanhuksia (jolla yleensä eniten ostovoimaakin) ole otettu huomioon.

    Kertokaa siis yksinkertaisesta ja yllätyksettömästä boksista, jos olette sellaiseen törmännyt. Hinnalla ja ominaisuuksien kirjolla ei mitään väliä, kunhan toimii mahdollisimman simppelisti.

    Olenko vain haaveileva hölmö? ;)
     
  2.  
  3. Pukli

    Pukli Regular member

    Liittynyt:
    17.10.2007
    Viestejä:
    303
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Mielestäni perus digiboksi esim. Topfield TF-6000CoC on hyvin helppo käyttää, kun boksi on asennettu niin ei tarvitse kuin tv:seen virta laittaa päälle ja sen jälkeen digiboksin kaukosäätimestä ei tarvitse kuin 5 eri nappulaa painaa, että saa virran päälle/pois,kanavaa vaihdettua nuoli ylös/alas, ääntä säädettyä nuoli vasemmalle/oikealle. Melko simppeliä, tämän suvun vanhuksiltakin sellanen löytyy.
     
  4. toozi

    toozi Member

    Liittynyt:
    28.05.2007
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Johonkin Saloran nimellä myytävään boxiin sai muistaakseni sellaisen mummokaken jossa oli isot näppäimet ja vain perustoiminnot, mutta muuten en kyseisestä boxista osaa sanoa.
    Noi perustoiminnot taitaa kuitenkin kaikissa boxeissa olla suht. samanlaisia, kunhan vaan kake on selkeä ja mielellään sellainen jossa kanava vaihtuu ihan vain numeronäppäintä painamalla. En sitten tiedä onnistuisiko perustoimintojen opettaminen jollekkin yksinkertaiselle oppivalle peruskakelle. Näin pääsisi eroon "ylimääräisistä" näppäimistä.

    Kanavaselausta saattaa auttaa jos boxissa on kanavan numeronäyttö, mikäli sen nyt katsomisetäisyydeltä näkee.

    Ainakin Philipsin telkussa pitää telkku kytkeä ensin päälle ja vasta pienen viiveen jälkeen boxi että telkku osaisi valita videotulon. Tässäkin on molelle vanhukselle jo opettelemista. Onneksi sulkemisella ei ole niin väliä.
     
    Viimeksi muokattu: 10.11.2007
  5. Makkei

    Makkei Regular member

    Liittynyt:
    16.01.2006
    Viestejä:
    169
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26

Jaa tämä sivu