1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Nokia 6120+GPS

Viestiketju Yleistä keskustelua kännyköistä -osiossa. Ketjun avasi kahdeksan 28.10.2007.

  1. kahdeksan

    kahdeksan Member

    Liittynyt:
    28.10.2007
    Viestejä:
    1
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    eli saisko tuohon nokiaan mitenkää esim usbin kautta laitettua niitä GPS-tietoja kun tuo puhelin yrittää aina ettiä bluetoothin kautta niitä satelliitteja eikä löydä mitään. tai saako sen jostain muutettua että käyttäs vaikka gprs-yhteyttä satelliittien löytämiseen?
     
  2.  
  3. Hmmmh

    Hmmmh Regular member

    Liittynyt:
    16.08.2004
    Viestejä:
    983
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Siis se puhelin etsii bluetoothin kautta sitä gps laitetta, joka vastaanottaa satelliiteista sitä sijaintitietoa.

    Eli:
    Satelliittit lähettää gps signaalia, jonka gps laite ottaa vastaan ja laskee siitä sijainnin, jonka se lähettää bluetoothin kautta puhelimelle.

    Gprs yhteyden kautta ei siis voi saada yhteyttä satelliitteihin, vaan se vaatii erillisen gps laitteen.
     
  4. Teme84

    Teme84 Regular member

    Liittynyt:
    22.01.2007
    Viestejä:
    100
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Vastataanpa tähän ketjuun kun olen harkinnut kyseisen puhelimen ostamista. Olen laittamassa viimeistään syksyllä liikkuvaa laajakaistaa, eli sitä että sim-kortti usb-mötikässä. Tälle sim-kortille olisin ostanut ihan huvikseni jonkun 3G- puhelimen jossa on myös HSDPA että saa surffailtua netissä samaan hintaan myös sillä puhelimella kun tökkää tuon mobiililaajakaistan sim-kortin puhelimeen.

    Pääseekös tällä puhelimen selaimella esim. youtubeen? Se nyt ei toisaalta ole kovin olennainen asia, kunhan surffaus ylipäänsä onnistuu ilman suurempia ongelmia sillä mobiililaajakaistan sim-kortilla. Samalla olisi sitten normaalille kännykkäliittymälle toiminut vähän tällaisena "parempana" puhelimena tuo 6120. Mites sitten tietoturvasovellusten kanssa? Kuinka tärkeänä pitäisitte esim. F-securen kännykkävirustorjunnan asentamista? Ettei heti tarvisi kiikuttaa sitten puhelinta huoltoon viruksen takia. Tässä nyt alkuun jotain mitä tuli mieleen..
     
  5. Hmmmh

    Hmmmh Regular member

    Liittynyt:
    16.08.2004
    Viestejä:
    983
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Miksi hankkia HSDPA puhelin sekä mokkula, kun voit käyttää puhelinta suoraan "mokkulana"? Eli hankit siihen uuden puhelimen liittymään rajattoman datasiirron ja unohdat koko mokkulan. Se mokkulahan on vain HSDPA puhelin pienessä purkissa. Kannattaa sitten tutustua operaattoreiden kattavuuskarttoihin ennen operaattorin valitsemista, niin ei tule yllätyksiä. Löydät ne operaattoreiden sivuilta.

    Selaimella pääsee katselmaan Youtubea, kunhan asentelee jonkun ohjelman jolla ne alkaa näkymään. Niitä taitaa olla 3-4 markkinoilla. Tuolta pääset eteenpäin.

    Tietoturvalla ei ole hoppua, kun ei ole vielä yhtään virusta joka toimisi tuolla alustalla. Ensimmäiset keinot tuon alustan tietoturvan kiertämiseksi on tehty, mutta niillä aukoilla ei vielä viruksia saa aikaiseksi. Ehkä muutaman vuoden kuluttua voi olla tarpeellista.
     
  6. Teme84

    Teme84 Regular member

    Liittynyt:
    22.01.2007
    Viestejä:
    100
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Yksi syy miksi usb-mötikän ottaisin niin se ettei koneessa ole sim-korttipaikkaa. Ja kun nyt on noita tarjouksia joka operaattorilla että se usb-mötikkä ilmaiseksi niin samapa tuo. Ja kolmanneksi, isä ollut tähänkin asti netin maksumiehenä :)

    Joo on katseltu tosiaan noita 3G-karttoja.

    EDIT Niin ja nyt selvisi tosiaan vähän asioita lisää kun kyselin pikkuisen asiakaspalvelussa. Mobiililaajakaistan ja tämänhetkisen tavallisen kännykkäliittymän onneksi vissiin saa tosiaan samaan sim-korttiin mikä on kyllä hyvä homma. Ja kun tuossa 6120:ssä on usb-liitäntämahdollisuus niin se puhelin tosiaan toimii mokkulana eikä tarvi erikseen sitä mokkulaa. Tämä onkin hyvä kun syksyllä tulee laitettua mobiililaajakaista. Jos se usb-mötikkä sattuu silloin maksamaan sen 129 euroa (mikä ainakin elisalla on nyt sen normaalihinta) niin eipä tarvi koko mokkulaa ottaa, riittää kun on tuo puhelin. Eli nyt vasta ymmärsin kunnolla mitä mulle aiemmin sanoit. On se siitäkin hyvä, että saa nuo em. jutut samaan sim-korttiin, niin opiskelupaikkakunnalta kun lähtee kotona käymään niin ei tarvi ottaa aina läppäriä mukaan, puhelin riittää.

    EDIT kakkonen

    Puhelin tuli ostettua tuossa maanantaina. Ihan kelpo kapineelta vaikuttaa muuten mutta akkua vie aivan älyttömästi nuo pelit mitä siinä on. Vihdoinkin kuitenkin hauska peli mikä on puhelimessa valmiina, yleensä noita valmiita pelejä ei paljoa jaksa pelailla. Kuitenkin tuo 6120:n City bloxx on ihan jees.
     
    Viimeksi muokattu: 04.04.2008

Jaa tämä sivu