käytellyt ennenkin linuxia mutta jäänyt aina windowsin jalkoihin juuri pelien takia. pelaisihan sitä mieleellään... eli mikä on tällä hetkellä ns. "linux pelien" laitan, miten helposti saa toimimaan cs tai wowin linuxilla?... muistelen jotain ensimmäisiä ubuntun versioita ja wineä vielläkin kauhulla... muuten kyllä viskaisin jo windowsin pois koneelta mutta...
Kumpaakaan en itse ole kokeillut, mutta ymmärtääkseni molemmat; sekä wow, että cs toimivat erittäin hyvin myös linuxin alla. http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=3731 http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=9262
muistelen vain että mm. cs sai toimimaan kun oli säätänyt puoli vuotta... mm. fontti puuttui, erikoisia erroreja steam.dll ja vastaavaa... tiedän kyllä winen ja cedega:n, mutta kärsiikö linux vielläkin tämmöisistä puolen vuoden säätö ongelmista.
Omistan itse Half Life 2 pelin ja ainakin asennus onnistui samalla tavalla kuin Windows puolella, mutta ainakaan itse peli ei käynnistynyt täysin ongelmitta. Kuitenkin Cs ja Wow ovat tällä hetkellä niitä pelejä joiden tilanne Linuxinkin suhteen on hyvä. Tuntemattomampien pelien kanssa voikin olla enemän ongelmia, mutta ilmeisesti nyt olikin kyse vain Wowista ja CS:tä. Winen sivuilta löytyy aika hyvin tietoa siitä kuinka hyvin pelit tai ohjelmat toimivat, joten sieltä varmasti saa enemän informaatiota. Tietysti tuo Cedega on suunniteltu enemän pelejä silmällä pitäen. Ja tietysti voit aina osoittaa närkästymisesi myös pelin tekijöille, jotka voisivat enemän innostua tekemään natiiveja pelejä Linuxille. Tuntuu usein että syyttävä sormi osoittaa enemän Linuxin kuin pelitalojen suuntaan, joka on mielestäni aika outoa. Itse en pelaamista pahemin harrasta, joten nämä asiat eivät pahemin päätä vaivaa.
mmm... no kellään mitään tietoa että jos asentaa linuxin windowsin rinnalle, mutta pelit ovat asennettu windowsin puolelle, pystyykö niitä pelaamaan ns. windowsin osion puolelta ilman että niitä tarvisi uudelleen asentaa linuxin puolelle?? selvennys: peli on asemalla d:, ja käynistän linuxin, saanko auki linuxin puolelta kyseistä peliä ilman uudelleen asennusta?? (sry vähän väsyny ku kirjottelen tätä)
Yleensä toiminee jos yleensä toimii. Jossain voi olla tuon takia edessä rekisterihelvetti. regedit-komennolla saat sen winen rekisterin esiin, mutta sama vika taitaa tulla eteen jo käyttellet pelejä monella koneella samalla periaatteella.
Riippuu pelistä. Jotkut toimii heittämällä, jotkut kevyellä säätämisellä, jotkut kovemmalla säätämisellä ja osa ei ollenkaan. Id sofware ainakin tukee linuxia. Tehnyt mm. quakesarjan, jotka toimivat suoraan linuxissa. Näistä uusin, Quake wars, pitäisi toimia myös. Riippuu pelistä. Veikkaisin, että monet nykyjan windows peleistä ei toimi. Ei kyllä ole tullut kokeiltuakaan.
Eikös Linux ole open source joten pelitalot joutuis julkaseen sorsakoodin ja sit pelimoottori oli kenen tahansa käytössä/ripattavissa. Vai miten nää joidenkin distrojen "käänetyt paketit" toimii? Sieltäkö ei enään sorsaa nää? Ja onkos ne sitten käännetty tietylle kokoonpanolle, jolloin toimivuus. Onhan toi Linux leviämässä käytöltään, joten kaipa pelitalotkin joskus jesaa heivaamaan mikksisoftat lopullisesti.
Eipä se linuxin vika ole, mikäli pelit eivät toimi, vaan pelitalojen jotka eivät tue linuxia. Nämä eivät korreloi mitenkään keskenään. Pelitalojen ei tarvitse julkaista peliensä sorsia, niin kauan kuin he eivät käytä pelissä avoimeksi lisensoitua koodia. Yleisestiottaen ihan samalla tavalla kuin Windows-ohjelmat. Linuxissa vain paketinhallinta Konekielisen sorsan saa kyllä näkyviin jokaisesta binääristä disasmilla, mutta sen tulkitseminen on yleisestiottaen erittäin hankalaa. Joten periaatteessa voidaan yleistää, että sorsaa ei binääristä saa selville. Tämä koskee siis aivan jokaista binääriä, myös MS-Windowsille käännettyjä. En usko, että tulee tapahtumaan lähiaikoina. Tuskin koskaan. Mikroshitiltä löytyy kuitenkin sen verran rahaa, että siinä vaiheessa, kun pelitalot rupeavat julkaisemaan kaikki pelinsä natiivisti myös linuxille, microsoft rupeaa tukemaan pelitaloja yhä enemmän rahallisesti ja vaatii, että pelejä ei julkaista muiden käyttöjärjestelmien alle. Tällaista "sponsorointiahan" tapahtuu parhaillaan mm. konsolipuolella.