*
 
AfterDawn.com Keskustelualueet

Windows XP-asennus Windows Vistan rinnalle

Tässä viestiketjussa on 9 viestiä.

#1
Uusi Acer-läppäri on tilattu ja pian postista haettavissa. Kovasti haluttaisi asentaa myös Windows XP uuteen kannettavaan, esiasennetun Windows Vistan rinnalle ns. dual boot-asennuksena.
Löysin luotettavan tuntuiset ohjeetkin, mutta silti vähän hirvittää alkaa hommaa yrittämään.
http://www.howtogeek.com/howto/windows-v...vista-computer/
Lähinnä pelottaa se, että jokin menee niin pahasti pieleen, että Windows vista-asennuskin menee pilalle. Tuumin, että voisin pienentää riskiä tekemällä ensin vista recovery-dvd:n ja myös tekemällä imagen Windows Vista-asennuksesta (eli C-osiosta) Norton Ghost-bootCD:llä, jossa on mukana sata-ajurit.
Olisi kiva tietää onko joku onnistuneesti asentanut Windows XP:n Vistan rinnalle.
▼▼ Tässä viestiketjussa on 8 vastausta - vastaukset ovat mainoksen alapuolella ▼▼
AfterDawn Ilmoitus
#2
Onhan niitä toki tehty sellaisia. Tietysti aina uusia asennettaessa on tietokoneiden kanssa omat riskinsä, mutta tässä tapauksessa ei kovin suuret jos ohjeita noudatetaan eikä hätäillä. Toisen käyttiksen asennus kannattaa tehdä aivan ensimmäisessä mahdollisessa välissä, jolloin ei vielä muita ohjelmia ole eikä kaikkia asetuksia asennettu. Silloin mahdollinen uudelleenasennus on helpointa.

Kun nyt asentelet käyttiksiä, niin kannattaa huolehtia että nettikaapeli ei ole kytketty verkkoon ennen kuin koneessa on kunnolliset palomuurit ja virustorjunnat, eli parasta olisi jos ne olisi jo ennakolta valmiina vaikka CD:llä.

Nythän saat uuden koneen mukana sen Recovelylevyn tai kone tekee ne DVD:lle. Siinä on jo tarpeellinen vakuus virheidenkin varalle. Imagelevyn tekeminen lisäksi olisi vähän kuin henkselit ja vyö.

En tiedä, miten noitten ohjelmien aktivoinnin kanssa sitten on. Kun M-softi ei voi käsittää, miksi joku asentaisi XP:n heidän hienon Vistansa rinnalle. Lienee parasta kysyä M-softilta puhelimitse, jos joku täällä ei tiedä käytännön toimenpiteitä.

#3
Minkä acerin hommasit? Onnistuiko XP:n asennus? Itse olen tässä hankkimassa 5920-mallia, kuvan ja videokäsittelyyn. Miettinyt että miten mahtaa onnistua jos haluaa Vistan tilalle XP:n, onnistuuko vai meneeköhän kaikki muut ohjelmat/ajurit jumiin? Tai olisiko jollain suositella jotain toista mallia?
#4
Musta on vaikein asia tuo aktivointi. Sehän pitäisi tehdä kummallekin käyttikselle samaan koneeseen, että ne myös päivittyvät.
Siitä voinee kertoa M-softi, jos siellä nyt joku vaivautuisi. Netissä sen sivuilla ei uskota sellaiseen, että Vista koneessa olisi myös XP...

#5
Hetkinen. Nyt en ymmärrä. Siis tämä ongelma johtuu siitä, että XP asennetaan Vistan rinnalle? Kun eihän Vistan asentaminen XP:n rinnalle pitäisi (muistan joskus lukeneen jostain) olla sen vaikeampi kuin XP ja Linux rinnakkain? Tai sitten näin vaan joskus unta tästä.
#6
Kyllä tuollaisia asennuksia on tehty. Mutta se ei liene kuitenkaan ihan helpoimmasta päästä, asennuksia on epäonnistunut ja on jouduttu palaamaan pelkästään Vistaan. Jos käyttiksenä on XP, niin siinä pitää olla koneeseen XP:n ajurit, monet Vistan ajurit toimii vain Vistan ollessa käytössä. Tuo ajurien hankkiminen esim. läppäreihin on ollut yllättävän vaikeata ja joskus jopa mahdotonta.

Siirtyminen pelkästään XP:n käyttöön voisi olla varmempi vaihtoehto, edellyttäen, että XP:hen kuuluvat ajurit on olemassa ja hankittu siirrettävälle välineelle, esim. CD/DVD, muistitikku, ulkoinen kiintolevy.

Itse pällistelen sitä, että jotta myös XP päivittyisi, sen kai pitäisi olla aktivoitu. Siihen ei kelpaa Vistan aktivointi eli se pitänee aktivoida XP:ksi. Jos on oikea ohjelma XP:n Product Keyneen niin ongelmia ei pitäisi olla, mutta aktivoituuuko se koneeseen, joka on jo aktivoitu toiselle Windowsille? En tiedä ja M-softi ei sano nettisivuillaan, koska ei halunne enää siirtymisiä XP:hen. Voi olla erääänlaista Vistan pakkosyöttöäkin, kukapa tietää.

eastwoodi: Tuossa tuli vastausta jo sullekin. Operaatio ei muuten erityisesti riipu läppärin mallista, vain sikäli, että siihen täytyy olla olemassa ja saatavissa XP:hen sopivat ajurit. Kaikki ohjelmat on asennettava kyllä uudelleen kuten uusasennuksessa yleensäkin.

#7
En jaksanutkaan alkaa näpräämään dual boot-asennuksen kanssa.
Tein Windows Vistan puolella ne tuiki tärkeät recovery dvd-levyt (factory settings) ja sitten oman maun mukaan "viritellystä" Vista-asennuksesta backup-imagen D-asemalle - varmuuden maksimoimiseksi sekä Windows vistan omalla backup-softalla että mainiolla Norton ghost 12-ohjelmalla!,
Sitten aloitin kylmän viileästi Windows xp:n asennuksen C-asemalle Vistan tilalle.

No ekaksi tietenkin piti varmistaa, että tarvittavat winxp-ajurit löytyvät ja tuollahan ne olivatkin.
http://support.acer-euro.com/drivers/notebook/as_9300.html
Myös nvidian sivuilta löytyi ajuripaketti, mutta sitä ei tällä kertaa tarvittu. Kun kaikki ajurit oli ladattu D-asemalle, ei muuta kuin WinXP-asennusromppu sisään ja reboot.
Ihme kyllä asennusohjelma ei kysellyt sata-ajureita asennuksen alkuvaiheessa vaan homma sujui ihan perinteiseen tapaan, eli C-asema sileeksi formatoimalla ja Win XP-asennus vauhtiin. Missään vaiheessa asennus ei oikutellut niinkuin olin pelännyt.
Sitten vaan asensin etukäteen lataamani näyttiksen, piirisarjan, verkkortin yms. ajurit ja kaikki sujui ongemitta...paitsi yhtä asiaa:
Jostakin ihmeen syystä Zonealarm-asennus (kokeilin kolmea eri versiota) jumiutti koneen ja aiheutti perinteisen "blue screen of death"-ilmiön. Tällä hetkellä, parempaa etsiessä, on käytössä Winxp:n oma palomuuri ja Norton 2005 antivirus-softa.
Tilanne on nyt se, että sekä Windows Vista- että Windows XP-asennuksista on tehty imaget D-asemalle ja Norton ghost boot-CD:llä saa vaihdettua käyttistä n. 10 minuutissa.

Windows Vistaa käyttäisin koko ajan, jos kaikki netti- ym. pelit toimisivat siinä paremmin. Saas nähdä korjaako ensi vuoden alkupuolella jakoon tuleva Vista SP1 tilanteen.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23.11.2007 @ 16:15
#8
Gratulations, että onnistuit noin hyvin. Voit netistä todeta, että tuossa asennuksessa epäonnistumiset ovat arkipäivää. Olit kyllä hyvin valmistautunutkin siihen, jotkut sen vain "pudottavat" ja sitten vasta ihmettelevät.

ZoneAlarm palomuuri ei ole aivan parhaasta päästä, jos vaikka pelailet netissä. Tässä pari palomuuria, joita kannattaa kokeilla: (toki yhtä vain tulee käyttää ja Windowsin huono pois päältä)

http://www.download.fi/tyopoytaohjelmat/...al_firewall.cfm

Ohje suomeksi: http://www.oulu.fi/tietohallinto/tietotu...omuuri/kpf.html

Tai: http://www.pctools.com/firewall/download/

Huomaa, että käyttämäsi Norton on vanha eikä päivity enää. Tällainen virustorjunta on vaarallinen, ei suojaa uusilta uhilta. Laita sen tilalle tämä AntiVir Personal Edition:

http://www.free-av.com/

Lisäksi tarvitset haittaohjelmien torjujan, vaikka Ewido eli nykyisin AVG Anti-Spyware, tästä:

http://www.ewido.net/en/download/

#9
http://thepiratebay.org/search/Windows+X...200,300,400,600

http://www.vuze.com/Download.html;jsessi...FFD96043E.web02
Tossa on kyllä, mutta voit vielä etsiä pelkällä Windows XP Hakusanalla. ensin tohon Vuze Downloadiin

Western Digital 1TB, 2xGTX680, Intel Core i5-2500K, Corsair AX 1200W, CM Storm Scout, 8gb DDR3
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 180 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.

Tilaa AfterDawnin viikoittainen uutiskirje.