1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

FS saa windowssin sekoilemaan

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi Juhowee 20.10.2007.

  1. Juhowee

    Juhowee Guest

    Pelailen Flight Simulator 2004:sta ja joskus se saa Windowsin käyttäytymään todella oudosti ja yleensä se myös kaataa pelin ja koko Windowssin uudelleenkäynnistyskuntoon. Oire simussa on työkalupalkin katoaminen.

    Windowssiin tuo vaikuttaa esimerkiksi seuraavasti:

    Ja pientä lisäystä ongelmaan. Nyt häipyi siis koko yläpalkki, ja ruudun alalaitaan tuli yläpalkin kokoinen alue, jossa näkyi liikkumaton kuva jostain kohtaa lentoa (merta tässä tapauksessa). Tuo ongelma ei esiinny pelkästään FS:ssä, vaan myös muissa ohjelmissa esim.:

    - Firefox ei näytä sivua muutakuin harmaana. Kun foxin sammuttaa ja yrittää käynnistää uudestaan, niin eipä käynnistykään. Vähän aikaa klikkailin ja sitten aukesi, ihan normaalina onneksi.

    - Photari ei myöskään suostu käynnistymään.

    - Paintin ylärivi näkyy mutta valikoita ei saa esiin. Työkalut eivät näy. Joskus valittaa "Tyhjän asiakirjan luominen epäonnistui"

    - Omassa Tietokoneessa ei voi mennä minnekään, ei siis avaa esim. omia tiedostoja. Tämä ei onnistu myöskään kansiorakenteen kautta. Joskus se ei aukene ollenkaan.

    Ja nämä ovat vain muutamia ongelmia. Pieniä ongelmia ilmenee vähän jokapuolella ja ne loppuvat vasta kun FS:n sammuttaa.
     
  2.  
  3. Neptun

    Neptun Active member

    Liittynyt:
    17.01.2005
    Viestejä:
    3,954
    Kiitokset:
    10
    Pisteet:
    68
    Voi olla moniakin erilaisia syitä. Päällimmäisenä tulee mieleen vahingoittunut rautapuoli, mutta toisaalta sitten Windows pohjaiset viat puhuvat Windowsin vaurioitumisen puolesta. Mikäpä sitten Windowsia olisi vaurioittanut, viruksetko?

    Nyt täytysi selvittää, mikä vika pohjimmiltaan on kysessä, softa vai rauta. Tarkempaa tietoa voi saada esim. Valvontatyökalut - Tapahtumienvalvonta. Siellä on on vahintään 3 kpl lokeja, joista tässä tapauksesssa Systeemi loki on mielenkiintoisin. Kaksoisklikkaa sen punaisella merkittyjä virheitä niin saat tarkempaa infoa. Kerro täällä.

    Toinen tapa testata softa vai rautavika on käyttää Linuxin live CD:tä. Jos on kyse softapuolen viasta, niin se toimii koneessa, jos rautapuolen, niin ei toimi. Kokeilu ei ole aivan 100%:inen, koska jotkin kokoonpanot eivät toimiessaankaan ilman muuta käynnisty Linuxien live CD:ltä.

    Sitten voi kokeillla Windowsin korjausta korjausasentamalla. Se uusii järjestelmätiedostot, eikä poista ajureita tai ohjelmia.
    Tässä siihen ohjeet:

    http://keskustelu.afterdawn.com/thread_view.cfm/313946

    Jos kyseessä on rautapuolen vika, niin Windowsin korjaus ei sitä tietenkään poista.
     
  4. Juhowee

    Juhowee Guest

    Ok, kokeilen ensin Kubuntu Linuxin Live CD:tä, joka minulla satuu olemaan. Kerron miten kävi.

    LISÄYS: Kubuntu Live CD ei asentunut!!! Asensi kyllä alussa kaikki oikein, kyseli näppikset, resot ym. mutta sitten checkien aikana jumitti kohdassa "Checking Battery State"

    Systeemikohtaa ei ollut, mutta järjestelmäkohta oli. Siellä oli aika monta punapalloruksia, mutta monien sisältö oli sama. Suurimman osan lähteenä on Service Control Manager ja kuvaus on seuraavanlainen:

    Seuraava käynnistys- tai järjestelmäkäynnistysohjain ei latautunut:
    kl1 Lisätietoja ohjeissa: http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.[/i]

    Yksi noista kohdista osuu juuri tämän päivän kaatumiselle (tai ainakin luulisin niin, en tiedä tarkkaa kellonaikaa).

    Muita lähteitä on NetBT, DCOM ja MrxSmb.

    Virukset ovat tuskin konettani päässeet vahingoittamaan. AntiVirin varoituksien läpi en ole mitään päästänyt ja Zone Alarm valvoo ;) Skannaan kuitenkin konettani parhaillaan.
     
    Moderaattorin viimeksi muokkaama: 21.10.2007
  5. Neptun

    Neptun Active member

    Liittynyt:
    17.01.2005
    Viestejä:
    3,954
    Kiitokset:
    10
    Pisteet:
    68
    Näyttää hankalalta. Linux valitti ehkä virtahäiriöitä, poweria. Onko se sama Linux aikaisemmin toiminut koneessa? Jos powerissa vika, niin se kyllä säteilee sitten kaikenlaiseen. Tapahtumienvalvonnassa on virheissä kovasti painoa taas verkkoyhteyksillä. Verkkokortin ajuri? Mutta ilmeisesti Windows on sekin saanut siipeensä sen verran, että korjausasennus ei olisi pahitteeksi.

    Katso paraneeko tilanne ja miltä osin korjausasennuksella (linkki aikaisemmin). Jos mahdollista, tee itse havaintoja noista rautapuolen mahdollisuuksista. Niistä on täältä kaukaa vaikea todeta. Oletko uusinut/lisännyt joitakin komponentteja?

    Hi, taisin pikkutunneilla puhua Systeemi lokista. Mistähän lie päähän tullut. Järjestelmähän se on kuten huomasit. :-/
     
  6. Juhowee

    Juhowee Guest

    Ensimmäisenä voisin sanoa, että Fedora Core 7 on asennettuna koneeseen ja se toimii perfecto, paitsi että en ole sitä saanut nettiin WLAN -ajureiden vuoksi (en saanut toimimaan). Mutta tuota Kubuntun liveä en aiemmin ole kokeillut.

    Eli kuten tuossa äsken mainitsin, käytän WLAN:ia verkkoon päästäkseni, korttina DLink DWL-G510.

    Komponentteja en ole lisännyt, mitä nyt joskus innostuksissani katsoin koneen sisälle, mutta en koskenut/rikkonut mitään.

    Joskus vanhalla koneella kokeilimme jotain ohjelmaa joka testasi rautapuolta, mutta en nyt muista sen nimeä. Uskoisin tällaisia ohjelmia olevan useampia, mutta en googlettamalla löytänyt. Osaisitko sanoa jonkun hyvän ohjelman?

    Koneesta vielä. En ostanut konetta valmiina, vaan pyysin tarjouksen tietystä kokoonpanosta paikalliselta yritykseltä. Kone tuli tyhjänä, asentelin siis itse käyttikset, ajurit yms.

    Jos nyt jostain saisin käsiini jonkun ohjelman jolla testata rautapuolen toimivuus ja sitten tekisin tuon korjaavan asennuksen. Se nimittäin näyttää olevan sen verran suuri toimenpide, että jätetään se viimeiseksi.

    LISÄYS:

    Katselin tarkemmin tuota korjausanennus-opasta. Siinähän sanotaan että kaikki ajurit yms. pitää asentaa uudestaan, vaikka juuri sanoit, ettei tarvitse :D
     
    Moderaattorin viimeksi muokkaama: 21.10.2007
  7. Neptun

    Neptun Active member

    Liittynyt:
    17.01.2005
    Viestejä:
    3,954
    Kiitokset:
    10
    Pisteet:
    68
    Toden totta, niinhän tuossa ohjeessa sanotaan! Tietääkseni ajureita tai ohjelmia voi häipyä vain poikkeustapauksissa. Olen itsekin monta kertaa korjausasentanut aikanaan XP:n eikä mitään ajureita ole hävinnyt. Uusasennuksessa eli puhtaalta pöydältä tarvitsee. Jos ne ajurit ym. häipyisi korjausasennuksessa niin mitä järkeä siinä sitten olisikaan? Tässä M-softin ohjeet korjaamisesta:

    http://support.microsoft.com/kb/315341/fi

    Rautapuolella ei ole ilmaisia niin laajoja testausohjelmia, että ne testaisivat kaiken tärkeän. Eri komponenteille on omia testausohjelmiaan. Esim. kovalevyille, muisteille, verkkoyhteyksille jne. on omansa. Jotakin komponentteja ja esim. lämpötiloja testaavat myös analysointiohjelmat kuten esim. Everest Home ja Fresh Diagnose.
     
  8. Juhowee

    Juhowee Guest

    Täytyy vielä varmistaa. Eli jos teen tuon korjausasennuksen niin:

    - Säilyykö Windowsin asetukset ja ulkoasu samanlaisena?
    - Säilyykö kaikki Windows -kansion ulkopuolella muuttumattomana (eli kuvat, ohjelmat, reksiteri, temp)?
    - Säilyykö käyttäjtunnukset, IP, nettiasetukset, kotiverkko muuttumattomana?
    - Säilyykö levyosiot muuttumattomina?

    Eli yksinkertaisesti siis voinko jatkaa asennuksen jälkeen työskentelyä koneella niinkuin mitään ei olisi tapahtunut?
     
    Moderaattorin viimeksi muokkaama: 21.10.2007
  9. Neptun

    Neptun Active member

    Liittynyt:
    17.01.2005
    Viestejä:
    3,954
    Kiitokset:
    10
    Pisteet:
    68
    Jos luit esim. M-softin ohjetta, niin siinä kuten muissakin kehoitetaan aina varmistamaan tärkeät tiedostot jonnekin turvaan ennen korjausasentamista. Eli jonkin asian katoaminen on periaatteessa mahdollista, vaikka käytännössä kovin harvinaista. Tietenkään sen paremmin aD kuin Neptunkaan tai muut neuvoa antavat eivät voi taata, että kaikki säilyy, kuten ei muulloinkaan kun ohjelmia muokataan. Se tehdään täysin omalla vastuulla.

    Mutta kuten sanoin, itseltä ei ole koskaan mitään tärkeää kadonnut, enkä tiedä yhtään selvää katoamistapaustakaan. Korjausasennus poistelee ja uusasentaa yksinomaan Windowsiin kuuluvia tiedostoja. On muistettava, että asiaa ei sekoiteta uusasentamiseen eikä asentamiseen pakettikoneiden Recoverylevyiltä, jotka formatoivat, eivät korjaa.


    Lainaus maailmalta:
     
  10. Juhowee

    Juhowee Guest

    Noh, eipä auttanut korjausasennus. Asennuksen jälkeen yritin käynnistää Windowssia, mutta heitti bluescreenille ja siten reboottasi. Noh, onneksi mitään muuta merkittävää ei ollut C:llä, kuin itse Windows, joten formattiin vaan ja tuore toosa tilalle. Tietenkin jotkut pelit (mukaanlukien FS) menee uudelleenasennukseen, mutta väliäkö hällä ;)

    Kiitos kuitenkin neuvoista!

    LISÄYS: Yksi harmi tässä kuitenkin on: Asentamani Fedora Core 7:n mukana asennettu GRUB meni manan majoille, mutta Fedoralle antamani tila (jotain 50gt) meni myös ulottumattomiin :(
     
    Moderaattorin viimeksi muokkaama: 24.10.2007
  11. Neptun

    Neptun Active member

    Liittynyt:
    17.01.2005
    Viestejä:
    3,954
    Kiitokset:
    10
    Pisteet:
    68
    Kannattaa nyt seurailla konetta esim. Tapahtumienvalvonnan lokeista. Jos Korjausasennus ei toimi, on se merkki joko hyvin sekaisin olevasta Windowsista tai esim. rautapuolen (myös piilevästä) viasta.

    Tällä ohjelmalla voisi saada koneeseen uuden osion Feodoraasi varten:

    http://www.cutepm.com/download.htm
     

Jaa tämä sivu