1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

EAC, flac, huipputaso ym.

Viestiketju Keskustelua musiikkiohjelmista -osiossa. Ketjun avasi Besucher 15.10.2007.

  1. Besucher

    Besucher Member

    Liittynyt:
    21.06.2007
    Viestejä:
    28
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Rippailen tässä CD:eitä flac:eiksi ja näin vihreyttäni kysyisin että mitenköhän pitäisi suhtautua kun tuo huipputaso heittelee aika paljon. Raidan eheys napottaa lähes järkejään 100%:ssa. Sitten on levyjä joilla huipputaso tekee samoin, mutta sitten on levyjä missä se joillakin raidoilla on reippaasti allekin, jopa 50%. Tyhmä kysymys varmaan muta onkos ne sitten vaan ne hiljaisemmat biisit... Ja ylipäätään onkos asetukset kohdallaan kun CD:n rippaus kestää 15-20 min ja syntyvän fileen koko n. 28 Mb/5 min biisi? EAC näyttää kyllä ihan muuta, ko. 5 min biisille muka "Pakat. Koko" 12 Mb mutta file on kyllä tuo 28 Mb.
     
  2.  
  3. Siku

    Siku Regular member

    Liittynyt:
    05.10.2002
    Viestejä:
    822
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Huipputaso (Peak Level) kertoo juuri sen, mitä jo epäilitkin, eli raida äänenvoimakkuuden suhteessa maksimiarvoon. EAC laskee luultavasti tiedostokoon asetuksista löytyvän Bit rate-arvon mukaan. Joten EAC:n laskema tulos voi täten olla väärä.

    Mutta kummallakaan arvolla ei ole mitään tekemistä rippauksen laadun kanssa. Rippauksen nopeus riippuu pitkälti käytettävästä asemasta, joten sekin on ihan normaalia.
     

Jaa tämä sivu