1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Digikameran virrankäyttö?

Viestiketju Digikamera ja valokuvaus -keskustelualue -osiossa. Ketjun avasi Brutaali 12.10.2007.

  1. Brutaali

    Brutaali Guest

    Tilasin uuden digikameran ja tuotteessa oli mukana sormiparistot. Laitoin paristot kameraan ja yllättäen ne olivatkin tyhjät hetkessä..Ostin akkupatterit, jotka hädin tuskin kestävät puolipäivää..Onko tuotteessa vikaa vai käytänkö vääriä virtalähteitä. Digikamera on Samsung S1000.
     
  2.  
  3. Neptun

    Neptun Active member

    Liittynyt:
    17.01.2005
    Viestejä:
    3,954
    Kiitokset:
    10
    Pisteet:
    68
    Kamera käyttää normaaleja AA eli sormiparistoja tai akkuja, 2kpl. Onko sulla se kamera puoli päivää päällä? Mikäli kamerassa ei ole virransäästötoimintoja eli se ei kytkeydy automaattisesti lepotilaan tai pois, etkä sitä itsekään sammuta, niin patterit eivät kauaa kestä. Jos taas virta katkeaa kuten yleensä pokkareissa, niin sitten on jotakin vikaa. Kyllä kahdella akulla pitäisi päästä ottamaan salaman käytöstä riippuen useita kymmeniä kuvia. Mikäli kuvia ei oteta, niin patterien pitää kestää "vaikka kuinka kauan". Ja sama tilanne on silloin kun se itsestään kytkeytyy pois.

    Kestoarviontia voi vaikeutta se, että jotkin paristot ovat huonoja ja voivat olla jo vanhojakin sekä akut voivat olla ei täyteen ladattuja.
     
  4. Sebu92

    Sebu92 Active member

    Liittynyt:
    15.10.2005
    Viestejä:
    2,778
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Osta vielä varmistukseksi patterit kaupasta ja kokeile niillä.
     
  5. Neptun

    Neptun Active member

    Liittynyt:
    17.01.2005
    Viestejä:
    3,954
    Kiitokset:
    10
    Pisteet:
    68
    Juu, kokeile tuoreilla pattereilla, mieluiten Alkali. Myös käytettyjen akkujen kapasiteetti, ja laatukin, on yksi kysymys. Itse käytän ainakin 2300 mAh, mieluiten 2500 mAh.
     
  6. saikka

    saikka Member

    Liittynyt:
    12.10.2007
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    normaali kaupast ostettujen alkaaliparistojen teho ei riitä nyky digikameroille kuin hetkeksi. Nyt on tullut markkinoille kyllä "super" tehokkaita alkaaliparistoja joiden on luvattu kestävän paremmin. Omal kokemuksel niin kannattaa hankkia akku paristot ja eikä mielellään mitään kaikista halvimpia tai niiden laatu on samanlainen kuin kaupasta ostettujen kertakäyttö paristoilla.
     
  7. Paimen60

    Paimen60 Member

    Liittynyt:
    12.06.2013
    Viestejä:
    3
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Hei

    Olen aivan uusi täällä enkä tiedä onko tämä asia jo käsitelty, mutta kysyn nyt kuitenkin. Eli minulla on Canon PowerShot S1 IS 3.2 megapikseliä.

    Ongelma on se, että akut tyhjenee hetkessä. Jos akut jää kameraan niin siitä huolimatta, että kamera on täysin suljettuna saa akuilla seuraavana päivänä otettua korkeintaan yhden kuvan (ja sekin ilman salamaa). Minulla on ollut useita erilaisia akkuja ja ongelma on silti sama. Akuilla saa otettua muutaman kuvan ja sitten kamera ilmoittaa, että akut on loppu. Nyt latasin jälleen kerran akut täyteen ja kamera ei suostu inahtamaankaan. Ei mene edes päälle.

    Ilmeisesti vika on nyt sitten kamerassa (jos oikein arvaan). Mihin ihmeeseen tuon kameran nyt sitten kiikutan, jotta sen sais kuntoon. Nämä viimeisimmät akut on ollu: Energizer 2500 mAh +AA

     
  8. saikka

    saikka Member

    Liittynyt:
    12.10.2007
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    moro!

    kyl taitaa toi sun kamerakin olla jo aika vanha. Mutta kyllä valokuvauslikkeestä pitäisi löytyä pitkäkestoisempia akku paristoja sit kannattaa olla aina mukana valmiiksi ladatut paristot jos toiset loppuvat niin ei jää kuvaamatta jotain tärkeää hetkeä. mutta suosittelen käydä ostamassa uudet akut ja laturin..paljon sun akut maksoivat?
     
  9. Neptun

    Neptun Active member

    Liittynyt:
    17.01.2005
    Viestejä:
    3,954
    Kiitokset:
    10
    Pisteet:
    68
    Noin on. En kuitenkaan ihan ensiksi kiikuttaisi kameraa minnekään vaan kokeilisin vähän muuta: Jos sulla on yleismittari, niin mittaa niiden akkujen jännite, kerro täällä. Kokeile hyvillä alkaliparistoilla, onko tilanne sama tai parempi. Jos sama, niin soita ensiksi Canonin kamerahuoltoon (toivottavassti siellä vastaa jokin ihminen eikä vain automaatit!). Saattaa nimittäin olla niin, että noin vanha kamera vaatii korkeamman jännitteen, mitä melko hyväkuntoinenkaan akku antaa. Se korkeampi jännite on hyvissä alkaliparistossa, joilla siis kannattaa kokeillakin.

    Tarkasta myös, että akut/paristot ottavat hyvän kontaktin virtakiskoihin. Mitään suolaa ei saa olla näkyvissä. Puhdistus raaputtelemalla tai hiekkapaperilla.
     
  10. saikka

    saikka Member

    Liittynyt:
    12.10.2007
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    se on kyl niin että uudemmat kamerat tarvitsevat sen kovemman jännitteen nykyään ku niissä on nii paljon paremmat salamat ynnämuuta. Mutta kyllä sitä silti kantsii testailla eri tavoin. Ja canonin huoltoon kun vie niin se maksaa ihan tuhottomasti. esim. kun ne testaa mikä siinä on vikana niin maksaa olikse noin 70€ ja sit korjaukset päälle plus varaosat ja korjaus on joku 60€/h. et silt pohjalt lähetään. Sit vanhimpia kameroita ne ei aina suostu edes korjaamaan vaan suoraan kehottaa ostamaan uuden.
     
  11. Paimen60

    Paimen60 Member

    Liittynyt:
    12.06.2013
    Viestejä:
    3
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kiitoksia varteenotettavista neuvoista. En ihan vielä ehdi testailla neuvojanne, kun joudun lähtemään reissuun, mutta kunhan sieltä kotiudun. Hirvittää tuo huollon hinta. Siinähän palaa äkkiä niin paljon rahaa, että kannattaa tosiaan harkita uuden kameran ostoa. Ja minä kun luulin, että minulla on ihan hyvä ja ajantasainen kamera ;). Niin se aika näköjään rientää, että kun laskeskelin aikaa taaksepäin, niin ei tuo kamera niin uusi taida ollakaan.

    Jos nyt päädyn uuden hankintaan, niin miten ihmeessä osaan hankkia sellaisen ettei se ole heti kahdessa vuodessa täysin vanhentunut? Kameraa käytän eniten eläinten kuvaamisessa ja nimenomaan silloin kun ovat tekemässä jotain eli tarkennuksen pitäis olla nopea ja pitäis pystyä kuvaamaan nopeasti vaihtuvia tilanteita niin, että sais kuvasta jotain selvääkin.
     
  12. Sebu92

    Sebu92 Active member

    Liittynyt:
    15.10.2005
    Viestejä:
    2,778
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Kameroissa vanhentuminen ei haittaa läheskään niin paljoa kuin muissa asioissa, kunhan kuvaaminen ei ole ammatti. Eli kunhan kuva riittää sinulle, se on hyvä.
     
  13. aba120

    aba120 Regular member

    Liittynyt:
    11.06.2013
    Viestejä:
    3,564
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Tuolla on Canon.Nikon.Pentax.Samsung kameroiden huoltopaikka.
    Tosin toi huoltotyö on aika hinnakasta,jos on vanhempi kamera,niin
    laitteesta riippuen tulee uuden hankkiminen halvemmaksi.
    Voihan tuolta kysellä.

    http://www.jastekniikka.fi/

    info@jastekniikka.fi

    Helsinki. Mannerheimintie 160B
    Turku Maariankatu 1

    Puh: 040 774 7740

    Arkisin K.lo.09-16.30
     
  14. saikka

    saikka Member

    Liittynyt:
    12.10.2007
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    kyl mä ainakin osaan neuvoa sit kun uutta harkitst.oloin viimekesän töissä valokuvaamossa ja sain sieltä niin paljon tieto taitoa että tykkään kertoa niitä ihmisille mielelläni.
     
  15. Neptun

    Neptun Active member

    Liittynyt:
    17.01.2005
    Viestejä:
    3,954
    Kiitokset:
    10
    Pisteet:
    68
    Juu, tietysti uusi kamera on aina uusi kamera, mutta kokeilitko noita omia huolto- ja testauskikkoja, joista kerroin?. Ei siinä suuri vaiva ole :)

    Pitää myös palata saikan lausuntoon, että uudemmat kamerat tarvitsevat kovemman jännitteen. Jotta ei väärää kuvaa syntyisi, niin uudet kamerat tarvitsevat suurempaa virtalähteen kapasiteettia. Se mitataan milliampeeritunteina (mAh). Jännite (V) ei ole muuttunut ja pikemminkin ne toimivat hyvin alhaisemmalla jännitteellä jota akut tarjoavat parttereiden joskus pienen "ylijännitteenkin" sijasta.

    Kameroista sonotaan, että niillä tulee päästä ottamaan 30-600 kuvaa. Eli tuota 30:tä pidetään teoreettisena alarajana. Sähköä kuluttavat muutkin komponentit kuin salama. Kuluttajia ovat salaman lisäksi etenkin LCD-näyttö, moottoroitu zoom, (jos on) sekä kirjoittaminen muistikortille. Siten patterit kuluvat hyvää vauhtia, vaikka salamaa ei käyttäisi lainkaan. Sähköä voidaan säästää vähentämällä noiden kulutuskohteiden käyttöä, esim. LCD:n asemasta käyttää optista etsintä (jos on) jne.

    Taloudellisinta on käyttää akkuja. Ne antavat myös suuremman kapasiteetin kuin paristot. Kameroiden sisälle sijoitettavia akkuja on kolmea tyyppiä: nikkelimetallihybridiakkuija (NiMH), nikelikadmukakkuja (NiCD) sekä kameramerkkikohtaisia Li-lon akkuja. Näistä kahdesta ensiksimainitusta kaikkien kameroiden akuista NiMH on uudempi ja parempi. Siinä ei ole mm. hankalaa muistiominaisuutta, jolla NiCD akkujen kapasiteetti pienenee, jos niitä ei pureta välillä aivan kokonaan.

    Uusi akku ei saavuta ensimmäisellä (usein pitkä) latauksella täyttä kapasiteettiaan. Se pitäisi ensin purkaa ja ladata uudelleen muutamia kertoja, vaikka käytössä, ennenkuin se saavuttaa lopullisen hyvän kapasiteettinsa.
     
  16. aba120

    aba120 Regular member

    Liittynyt:
    11.06.2013
    Viestejä:
    3,564
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Itselläni käytössä sekalaisia ladattavia akkuparistoja ja ainaskin nämä ovat toimineet hyvin.

    Varta. 2300 mAh NI-MH
    Energized 2300 mAh NI-MH
    Enduready 2300 mAh NI-MH
    Tronic Energy 2500 mAh NI-MH

    Akkulatureina.
    Varta. Photo Accu Type 57039 latausaika 16h

    Tronic Universal Battery Charger.
    Akkujen kunnon testaus,purku,uudelleen lataus.
    Latausaika akkutyypistä riippuen noin 3,5h - 6,5h

    Käytössä olevat kamerat.
    Canon PowerShot A80 3,5 vuotta vanha.
    Canon PowerShot S5-IS uudempi
     
    Viimeksi muokattu: 21.10.2007
  17. teme565

    teme565 Active member

    Liittynyt:
    10.05.2002
    Viestejä:
    3,306
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Ei suoranaisesti liity digikameran virrankulutukseen, mutta laitetaan nyt, kun kuitenkin joku asiaa ihmettelee.
    Vanhoissa NiMH-akuissa on itsepurkautumisvirta lähes poikkeuksetta melko suuri, joka tarkoittaa sitä, että vaikket kameraa edes käyttäisi, akut purkautuvat itsekseen melko vauhdilla. Eli ei kannata ihmetellä, jos on täyteen ladatut akut, otat pari kuvaa. Kun vaikkapa parin viikon tauon jälkeen kuvaat taas, kamera ilmoittaa hyvin nopeasti akkujen olevan tyhjiä. Tämä johtuu juurikin noista akuista, jotka purkautuvat itsekseen.
    Nykyään on onneksi jo markkinoilla (mm. GP Recyko, Panasonic Infinium) vähäisen itsepurkausvirran omaavia NiMH-akkuja, joissa virta "säilyy" pidemmänkin aikaa (useita kuukausia). Itsellä on tuollaiset, ja kun vähän tuli tuossa kuvailtua, niin latasin akut ensi kerran heinäkuussa ja seuraavan kerran syyskuussa.
    Eli sen sijaan, että menet honkkariin ostamaan niitä uber-super 3000mAh-akkuja, kannattaa ennemmin hankkia vaikkapa netistä tilaamalla noita uuden tekniikan akkuja, jotka toimivat myös kylmässä noita edellisen sukupolven NiMH-akkuja paremmin.
     
  18. Paimen60

    Paimen60 Member

    Liittynyt:
    12.06.2013
    Viestejä:
    3
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Koska tuo mun kamera sanoi lopullisesti sopimuksen irti, päätin hankkia kokonaan uuden. Nyt minulla on sitten Canon EOS 400D ja opettelen sitä käyttämään. Kiitos kaikille teille, jotka valaisitte tuohon virrankäyttöön liittyvistä asioista sekä kerroitte, että kameran korjaus ei ole sieltä halvimmasta päästä. Teidän ansiosta sain sen viimeisen kipinän uuden kameran hankintaan.
     
  19. saikka

    saikka Member

    Liittynyt:
    12.10.2007
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    ihan hyvä päätös tuo canonin 400D
     

Jaa tämä sivu