*
 
AfterDawn.com Keskustelualueet

Club3D/ATI Radeon 2400 HD PRO ajuriongelmia

Tässä viestiketjussa on 22 viestiä.

#1
Koneeni tuli huollosta ja sen AGP-väylään vaihdettiin kyseinen näytönohjain. Siihen myös asennettin ajurit ja sen olisi pitänyt toimia hyvin, mutta näin ei käynyt. Mikään peli ei toiminut kunnolla ja välillä näyttö heitti siniseksi ja siinä oli jotain tekstiä, en muista mitä, mutta jotain ajureiden yhteensopivuudesta. Poistin asennetut ajurit ja asensin ajurit, jotka tulivat näytönohjaimen mukana (CD:llä), uudelleen. Ne asentuivat hienosti, mutta Windowsissa (XP) tuli "Warning" -ikkuna. Siinä luki

"The Catalyst Control Center is not supported by the driver version of your enabled graphics adapter. Please update your ATI graphics driver, or enable your ATI graphics adapter using the Displays Manager.".

Joten ajurit eivät ole sopivat näytönohjaimeen vaikka niiden pitäisi olla? Kokeilin ladata ATIn sivuilta uusimmat ajurit. Control Center asentui hienosti, mutta ajureita ei asennusohjelma suostunut asentaan.

"Setup did not find a driver compatible with your current hardware or operating system. Setup will now exit.".

Asennusohjelma ei siis tunnista näytönohjainta jos ymmärrän oikein? Miten on mahdollista että alkuperäiset CD:llä tulleet ajurit asentuivat (vaikkeivat toiminutkaan kunnolla) mutta ATIn sivuilta ladatut eivät asentuneet, vaikka olisivat pitäneet asentua. Apua kaivataan?
▼▼ Tässä viestiketjussa on 21 vastausta - vastaukset ovat mainoksen alapuolella ▼▼
AfterDawn Ilmoitus
#2
Tähän samaiseen kysymykseen haluaisin pikaista vastausta asiasta tietävältä, kiitos jo etukäteen!
#3
Okei, vastaan tähän itse. Kyseisen näytönohjaimen laatikossa lukee vaatimuksena 4x/8x AGP väylä. Minulla on sen verran vanhempi kokoonpano että AGP väylän maksiminopeus on 4x. Paketin mukaan siis näytönohjaimen olisi kuulunut toimia. Valmistajan sivuilla taas vaatimuksena oli VAIN 8x AGP. Joten koneeni AGP väylän nopeus ei riittänytkään tälle näytönohjaimelle, josta johtui kaikki toimintahäiriöt (näytön pimeneminen ja edellisessä viestissä ilmenevät virheilmoitukset) ja se että netistä ladatut ajurit eivät asentuneet. Koneen huoltopaikassa kyllä vaihdettiin toinen näyttis tilalle ilman ylimääräisiä kuluja, on se kuluttajansuoja hieno juttu. :)

EDIT: Tuon Atin näyttiksen tilalle asennettiin Club3D/NVidia GeForce 6200, joka on hieman vanhempaa mallia, mutta toimii ainakin.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.10.2007 @ 17:55
#4
Jaa-a, meneepä vaikeeksi. Itsellä on koneenkylki auki ja emossa lukee varmasti, että APG 8X.
#5
Sama vika rahikaisella :(
Aloitin oman aiheesta näköjään vähän väärään alueeseen :(
http://keskustelu.afterdawn.com/thread_view.cfm/580552

Onko kortti ostettu verkkokaupasta? Kysyn ihan vain uteliaisuuttani, koska on melko erikoinen tuo verkkokaupan suhtautuminen näihin ongelmiin.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 31.10.2007 @ 17:34

MSI K9A2 CF-F
#6
Tässä vähän infoa asiaan. Lainaus Club3d:n sivuilta:
AGP driver HD2400PRO

The current drivers at http://ati.amd.com are only supporting HD2400 PCI-Express versions. New updates for the HD2400PRO AGP are coming but we cannot provide you with a launch date as a release date is not confirmed by ATI. We will keep you updated for further developments.
#7
Lievä sarvi otsassa , ostin dvi-hdmi kaapelin & ko.näytönohjaimen . Kone on nuppu nurin aivan saman tien jos yrittääkään katsoa videonpätkää . Vanha lankku asustek a8v deluxe ei joko tue 8*AGP:tä tai Karppa82:n lähettämä viesti on sitten juuri näin surullinen : Nyt odotellaan ajuria AGP:lle ja pikku puuhien jälkeen jatketaan 9600 XT:llä kuten ennekin . Mistäs sen AGP*? tuen emolevylle näkee yksikertaisimmin ?
#8
Löytyi , 8*tuki on , tarvii katsoa biossin asetukset .
#9
ATIa ei saatu koneellani toimimaan ei sitten millään ja aikani liikkeen kanssa väännettyäni sain täyden korvauksen kortista :)
Hain toisesta liikkeestä PNY GeForce 7600 GS ja sillä toimii mahtavasti :)
Koneessani on tuo 8x AGP.

ps. vaikuttaa tämä ATI 2400.... yhteensopivuus ongelmaiselta...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.11.2007 @ 22:06

MSI K9A2 CF-F
#10
torch05 Suljettu viallisen sähköpostiosoitteen vuoksi
Moi

Mukava kuulla että en oo ainut joka on hd 2400 pron uhri ;). Ostin tän verkkokaupasta, halvalla ku sai sieltä jämä hyllystä. ne on sit päättäny laittaa vahingon kiertää. Olis pitäny hoksata et jokin mättää, kun niitä oli siellä 3kpl. Muutama tunti on vierähtäny ku ettiny oikeita ajureita, Meinasin ostaa jo uuden emonki. Mut onneks löysin tänne.

HD PRKL!
#11
Joko palautit kortin??
Jos et, niin varaudu siihen että verkkokauppa hyvittää "käytetystä" tuotteesta vain 80%. Siihen ÄLÄ SUOSTU mikäli tuote on "myyntikuntoinen".

Omassa tapauksessani mm. koittivat, että palauttaisin tuotteen huoltoon ja he testaisivat laitteen omilla vehkeillään. Jos toteavat kortin ehjäksi laskuttavat vielä siitäkin ~40€.

Ai niin, pieni pätkä asiakaspalveluun soitosta,

asiakaspalvelija kehtaisi tokaista puhelimessa, että MYYMME TUOTTEITA VAIN AMMATTILAISILLE. Aika paksua =)

MSI K9A2 CF-F
#12
juu ei toimi mullakaan toi ati radeon hd 2400 pro. Verkkokaupasta kanssa ostettu vajaa viikko sitten. Viikon verran katellut ajureida yms härvännyt asian eteen.

Mitä tuota tekis. Lähtiskö palauttaan kortin vai oottaisko ajuria.??

kokoonpano

500W virtalädhe
8X agp:n tukeva emo Asrock k7vt4a pro
ati radeon hd 2400 pro
amd 2600+
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.11.2007 @ 01:10
#13
Turhaa mielestäni on odotella ajureita jos ei ihan välttämättä halua juuri tuota näytönohjainta. Ja onko takuuta että toimii ajuripäivityksenkään jälkeen.
Suosittelen vaihtoa nvidiaan.

Vielä kerran,
älä missään nimessä suostu verkkokaupan 80% hyvitykseen.
Asiasta keskusteltu kuluttaja-asiamiehenkin kanssa =)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.11.2007 @ 01:20

MSI K9A2 CF-F
#14
Kiitos vinkistä.

Kyllä sitä täyshinta pitää takaisin saahakki ku alle 14 päivää on aikaa ostosta. Mikä ois Nvidialla vastaava? Nvidia GeForce 7600 GS näyttäisi kyllä olevan melko hyvä...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.11.2007 @ 10:02
#15
Atilla (AMD:llä)on jotain ongelmaa AGP-väylän kanssa. Kokeile Omegan (http://www.omegadrivers.net/)ajureita.
#16
Itselläni ei ainakaan toiminut omega ajureilla.

MSI K9A2 CF-F
#17
Ei toiminut omegan mullakaan. Pitää palauttaa näyttis myyjälle ei tässä muu auta. Tilasin tuollasen nvidia gf 7600GS eiköhän se oo kohtuullinen.
Epäillytti jo aiemmimn tuo hinta eräässä verkkokaupassa ku möivät 57€ tuota ati radeon hd 2400 pro. Onko halpa koskaan hyvä? =) Siinä se taas nähtiin.
#18
Joo samojen ongelmien kanssa tässä on tuskailtu jo jonkin aikaa...flash video välillä kaataa koko koneen, sangen mukava ominaisuus :)Onko tässä tosiaan edessä emon vaihto ? Tuntuu turhalta ostaa vieläkin AGP:tä tukeva emo kun samaan hintaan saa uudempia ja parempia. Olisiko kellää suositella jotain Nvidian HD:ta tukevaa näyttistä joka tohon AGP:hen sopeisi ?
#19
Mitähän ne niitä AGP väyläsiä myy tuolla verkkokaupassa jos ei ajureita ole edes. Tänään tuli verkkokauppa.com:sta kyseinen näyttis ja 6tunnin pähkäilyn jälkeen ymmärsin tulla katteleen onko muillakin kyseistä ongelmaa ja täällähän näitä on :S Itse kokeilin omegan ajureitakin mutta ei toiminu kone, kaatuu ennenkun pääsee edes työpöydälle. Toivottavasti ATI:lta tulee nopeasti ajurit nii ei tartte heti palautella.. Propsit verkkokaupalle tästä :@
#20
Mahtaako koskaan ajuria tullakaan??
Suosittelen siirtymistä nvidia 7600.
Toimii ainakin minulla hyvin. ATI ei toiminut niinkuin yllä lukee.

MSI K9A2 CF-F
#21
Itsellenikin tuli tuo HD2400Pro ja toimii aivan hyvin, paitsi avp2 peli ei tykkää toimia, mistäs tähän ratkaisu? Sen verran vanha peli että luulis toimivan, ja uudemmatkin nyt tällä kortilla toiminut..
#22
itellä club3d hd2400pro ja ongelma oli alussa toisen koneen kanssa ku AGP-väylän nopeus piti muuttaa 4X että toimi.. toisessa koneessa toimii jo hiukan paremmin .. sekä se ihanuus että kortti on käynyt jo kerran takuuvaihdossa kun tuuletin poksahti 2kk jälkeen eikä sitä itte jaksa rueta roplaamaan kun takuuta vielä on.
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 180 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.

Tilaa AfterDawnin viikoittainen uutiskirje.