AfterDawn logo

Matroska saavuttaa mediasoittimet

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
5 kommenttia

Internetissä jonkinlaista suosiota kerännyt Matroska-tiedostoformaatti on nyt saapunut myös mediasoittimiin, kun DViCO TViX M-4100SH- ja M-5100SH-soittimet saivat uuden firmware-päivityksen, jonka myötä soittimet tukevat MKV-tiedostoformaattia.

Toistaiseksi MKV-tiedostojen tuki ei ole aivan täydellinen, vaan kyseinen firmware on vielä beta-versio. Videopuolella tuettuna ovat ainakin x264-, Xvid- ja DivX-pakatut videot ja audion osalta tuetaan AC3-, DTS-, MP2-, MP3- ja AAC-ääniraitoja.

Valitettavasti MKV-tiedostojen tekstitykset eivät ole toistaiseksi tuettuina ja jotkin teräväpiirtovideot saattavat toistua ylimääräisen kohinan kanssa, joka heikentää kuvanlaatua.

Matroskaa kehittävien tahojen mukaan formaattia tukevia mediasoittimia on luvassa lisää jouluksi, jolloin myyntiin pitäisi ilmaantua DVD-soittimia Matroska-tuella. Ensi vuoden puolella CorePlayer Mobilen myötä Matroska-tuki pitäisi saapua myös joihinkin mobiililaitteisiin.

Itse Matroska-projekti aloitettiin vuoden 2002 lopussa ja vaikka Matroska on täysin avoin formaatti, ei sitä ole juuri tuettu kuin muutamissa tietokoneiden mediasoittimissa.


Lähteet:
Doom9
TViX

5 KOMMENTTIA

TheArnold1/5

Mahtavaa!

LaLLi802/5

Tietysti olisi uutisen kirjoittaja voinut linkata sanastoon jotta asiaa tietämättömät voisivat lukea mikä matroska edes on.
http://fin.afterdawn.com/sanasto/termit/matroska.cfm

Matroska tekee siis samaa kuin AVI, mutta paljon paremmin.
http://fin.afterdawn.com/sanasto/termit/avi.cfm

MoZar3/5

eipä noita matroska videoita kauhiasti ole. Vaikka käytettävyydessä hakkaan avin sata nolla :D

JamPS4/5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti MoZar:

eipä noita matroska videoita kauhiasti ole. Vaikka käytettävyydessä hakkaan avin sata nolla :D


Mitenniin ei ole? "Kaikki" teräväpiirtovideot ovat .mkv(Matroska) paketissa.

Hengga5/5

Meinaakohan tuo teksitystuen puute vain jotain embedded subeja? Kyllä kai tuki erillisenä tiedostona olevalle normi .srt kamalle pitäisi löytyä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT