AfterDawn logo

321 Studios oikeustaistoon Isossa-Britanniassa

Jari Ketola Jari Ketola
2 kommenttia

DVD-varmuuskopiointiohjelmistaan tunnettu 321 Studios on jättänyt englantilaiselle tuomioistuimelle vastineen kanteeseen, jonka Warner Home Video on sitä vastaan nostanut. Yhtiön tavoitteena on käydä taisto, omien sanojensa mukaan, loppuun saakka.

321 Studiosilla on vastassaan vastaavia oikeudenkäyntejä myös Yhdysvalloissa, jossa suuret elokuvastudiot ovat leimanneet DVD X Copy -tuotteet piraattien työkaluiksi. 321 puolestaan pitää ohjelmia soveltumattomina laajamittaiseen piratismiin. Jokainen ohjelmilla tehty kopio sisältää digitaalisen, jäljitettävän vesileiman, jonka lisäksi kopioihin lisätään huomautus, että kyseessä on todellakin varmuuskopio. Lisäksi ohjelma suostuu kopioimaan ainoastaan alkuperäisiä elokuvia. Teknisestikin ohjelman käyttäminen piratismiin olisi epäkäytännöllistä, epätaloudellista ja hidasta.

Lisää aiheesta:
DVD X Copy -keskustelualueet
DVD X Copy -kotisivu
Protect Fair Use -kuluttajan oikeuksia ajavat sivut


Lähde:
VNUNet.com

2 KOMMENTTIA

mika1/2

ei kai se tässä mitään epäselvää pitäs olla. 321 Studios on asialliset varoitukset(kopioihin lisätään huomautus, että kyseessä on todellakin varmuuskopio) laittanu, ei kai se yhtiön vika ole jos ihmiset käyttää tuotetta "väärin" kaikesta huolimatta.
...itse en kyllä tuota käyttäs, parempiiki vaihtoehtoja löytyy. Eikös toi maksanutkin aika paljon? DvdShrink kun on ilmainen.

icedaemon2/2

amerikassa jokainen haastetaan oikeuteen mistä vaan, niin miks ei myös englannissa

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT