Oon hankkimassa näyttöä peli/leffa käyttöön ja mietin tuota vasteaikaa. Missä tai miten huomaa eron 2 ms ja 5 ms välillä? Lisäkysymyksenä tähän vielä että onko siitä haittaa tms. kun 22" laajakuvanäyttö käyttää samaa resoa kuin 20". Tuntuu vähän hassulta.
Jos et ole hardcore nopeiden räiskintöjen ystävä et huomaa mitään eroa noissa vasteajoissa. Youtubessa on vertailuvideoita CRT vs LCD joissa huomaa vasteajan merkityksen. Mikä 22" 16:10 käyttää samaa resoa kuin 20" 4:3? Jos käyttää niin pikselit on aika leveitä.
Joo, siis 20 laajakuva. Mitä on hardcore nopea räiskintä Itelläni on ollu 5 ms näyttö jo kolme vuotta elokuva/peli käytössä enkä ole nähnyt mitään moitittavaa. Kuulemma yli 12 ms näytöt alkaa häntimään.... ?
Kaikki CS, UT, Quake, yms refleksihipat...peli saa olla todella nopea tempoinen, että huomaa mitään häntimistä nykypaneeleilla.
http://www.youtube.com/watch?v=kf07Vl8LYGc Ei hyvältä näytä. Kuinkahan nopea (hidas?) toi TFT näyttö tossa on... mietin vaan että tapahtuuko tollasta 5ms näytöillä?
Pelaan päivittäin ja jos vasteaika on yli 8ms nykimisen huomaa ihan selvästi. Alle 8ms niin ei sitten enää takkuile.
tiedättekö mikä on ihme juttu...oma vanha philipsini jossa on 25ms vasteaika ei tee mitään tuollaista.. kuva näkyy selvästi eikä veny mitenkään sitä liikuttaessa... justiin testasin
Jos se on putkinäyttö sitä ei voi verrata littuun Ja pitää myös osata katsoa sillä eihän koneen normikäyttäjä huomaa mitään eroa 20ms ja 8ms näytössä. (näin yleisesti ottaen)
littu se on.. ja kuva kulkee yhtä sujuvasti sillä philipsillä (25ms) kuin tällä samsungillakin (2ms). käytän dualviewiä joten minun on helppo verrata..
Ootko varma että se ei mene sen hitaamman näytön nopeudella No jos olet varma että et huomaa "viivettä" niin toki poikkeuksiakin varmasti löytyy jos on muuten laadukas näyttö.
oomien tietojen mukaan tämä philipsi oli aikoinaan juuri siitä parhaimmasta päästä (maksoi melkein 500€ uutena)
HP 17" 16ms TN=Häntii Dell 20" Wide 8/16ms S-ips= Häntii Dell 30" Wide 11/14ms S-ips(?)= Häntii Kaikissa noissa huomaa häntimisen jo hiiren kursorin liikuttamisesta työpöydällä, eikä siihen tarvita edes crt-näyttö verrokiksi. Jos häntimistä ei huomaa taitaa jotain olla vialla ja suosittelen käymään lääkärissä.
Se on eri asia huomaako häntimisen ja kiinnittääkö siihen huomiota. Vähän sama kuin pelien FPS...itse pystyi pelaamaan aivan mainiosti joskus kaaaaauan sitten 12fps erästä 3d räiskintää, mutta kaveri joka paukkas paikalle oli hetken pikkasen hämmillään. Ei kaikki huomaa häntimistä jos ei tiedä mitä pitäis huomata...ja jos huomaa niin ei ainakaan itseäni nappaa pätkääkään vaikka häntii.
Itse asiassa myös Samsungin 931bw-näytössä (2ms vasteaika!) hiiren kursorista jää selvä häntä, mutta pelikäytössä ei huomaa minkäänlaista häntimistä.
Kuten LaLLi jo sanoi, niin häntiminen ja sen haittaaminen johtuu yleensä korvien välissä tapahtuvista toiminnoista. Eli toiset huomaa, toiset ei → toisia haittaa, toisia ei, kaikki LCD näytöt kuitenkin häntivät vasteajasta riippumatta. Samoin taitaa johtua HC pelaajien pelisuoritus korvienvälistä, ei peliä 8ms paneelista putkinäyttöön siirtymällä paranna tippakkaan Itsellä 12ms (1. näyttönä), 8ms ja hetken oli 2ms näyttö enkä mitään eroa näiden välillä huomannut pelikäytössä. (CoD2 on ainoa räiskintä jota tulee pelattua, joten en tiedä voiko sitä käyttää vertailukohteenä tässä)
Mites muuten kun minulla on tuo Benq FP91GX jonka vasteaika on 8ms, mutta GtG(Grey To Grey) on 4ms, niin missä tuosta GtG:stä on hyötyä vai onko missään?
Se on vain erilainen mittaustapa Black-To-White-To-Black:iin verrattuna. Kaikissa näytöissä vai mitata vasteajan millä tavalla tahansa, tulos tosin vaihtelee jännitteenmuutosten johdosta. Hyötyä.. ei missään, aika harva ajattelee pelatessaan, että ompa hyvä kenttä Gray-To-Gray vasteajalle Näyttöjen vasteaikojen mittaamiseenhan ei ole, ikävä kyllä, mitään standardia, vaan valmistaja saa itse päättää piten vasteajan mittaa tai ilmoittaa, eli yleensä ilmoitetaan vain se, kumpi tulos on parempi tai sitten vedetään tuloskin ihan hatusta (Näitähän ei kukaan valvo, eikä siihen ole resurssejakaan). Black-To-White-To-Black ja Gray-To-Gray ovat vain nämä yleisimmin käytetyt mittausmenetelmät, jotkut ilmoittavat vain toisen ja jotkut molemmat vasteajat.