1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma YLE:n lähetyksen kanssa (mythtv)

Viestiketju Keskustelua PC:n digikorteista -osiossa. Ketjun avasi bizhop81 25.05.2007.

  1. bizhop81

    bizhop81 Member

    Liittynyt:
    24.05.2007
    Viestejä:
    3
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Nauhotusohjelmistona on siis käytössä mythtv 0.20, joka tallentaa lähetykset sellaisenaan MPEG2-TS muodossa. Tästä olen sitten yleensä demuxannut videon ja audion erilleen projectx-ohjelmalla.

    Nyt jossain vaiheessa tämän vuoden puolella on ilmennyt ongelmia YLE:n lähetteen kanssa. Projectx sekoilee demuxatessa jotenkin antaen satoja virheilmoituksia tyyliin:
    PID 0xXXX (payload: nn nn nn nn nn nn nn nn ..) (nnnnnnnn #nnnnn) -> ignored

    Näistä virheilmoituksista ei välittömästi ole haittaa, mutta jostain syystä demuxauksen jälkeen video ja audiotiedostojen yhteiskoko on jotakuinkin puolet alkuperäisen tallenteen koosta. Ja videon kuvanlaatu on huomattavasti heikompi, varsinkin liikkeessä kuva repeilee huomattavasti, vähän kuin lomittelu olisi huonosti synkassa. Kun alkuperäistä nauhoitusta katselee VLC playerillä kuva on moitteeton.

    Outoa tässä on etenkin se, että muiden kanavien lähetteessä moisia ongelmia ei ilmene. Mahdollista on myös, että ongelmat ovat seurausta mythtv:n päivittämisestä versiosta 0.19 -> 0.20, mutta ihmettelen silti miksi ongelmia on vain YLE:n kanavilla. Projectx:stä olen myös kokeillut vanhempia versioita, aina sama lopputulos.
     
  2.  
  3. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,838
    Kiitokset:
    784
    Pisteet:
    193
    Ongelma johtuu siitä, että muut polttavat tekstityksen lähetettävään ohjelmaan. Yle lähettää tekstityksen DVB-tekstityksenä, joka tarkoittaa, että ne lähetetään erillisenä.

    Vastaanottimessa pitää olla tuki DVB-tekstityksen vastaanottoon. Lähes kaikissa PCI-korteissa tai USB-laitteissa tuki on. Yleensä se vaan pitää kytkeä laitteen asetuksista toimimaan. Sama koskee myös näiden ohjelmien tallentamista.
     
  4. bizhop81

    bizhop81 Member

    Liittynyt:
    24.05.2007
    Viestejä:
    3
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    En voi 100% yhtyä näkemykseesi, koska käsittääkseni softani (linux-debian-mythtv) tallentaa kanavalta tulevan streamin suoraan kovalevylle, joten viritinraudan merkitys pitäisi olla +-0. Korjatkaa ihmeessä joku jos olen ihan hakoteillä. En vaan pysty ymmärtämään miten dvb-tekstitykset, joka on täysin videosta ja audiosta erillinen streami, voisi vaikuttaa kuvanlaatua heikentämällä nimenomaan video-streamia demuxatessa... ongelma tässä (ikävä kyllä) syntyy mielestäni jossain välillä YLE:n streami->mythtv->projectx. Eikä sinäänsä mitenkään johdu erillisistä tekstityksistä...
     
    Viimeksi muokattu: 27.05.2007

Jaa tämä sivu