1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Videokamerasta tietokoneen kautta cd:lle (VCD:lle)?

Viestiketju VCD ja SVCD -formaatit -osiossa. Ketjun avasi Jomppe 25.09.2003.

  1. Jomppe

    Jomppe Member

    Liittynyt:
    25.09.2003
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tarkoituksenani on saada Sonyn digivideolta tavaraa cd:lle. Olen nyt pari iltaa pähkäillyt asian kanssa, ja ongelmia on. Kun saan poltettua VCD:n, niin kuvan laatu on heikko ja äänet eri ajassa kuvan kanssa. Käytössäni on paketti, siis tuo digivideokamera, FireWire-kaapeli ja -kortti, polttava cd-rom-asema, Windows Movie Maker, Nero6, käyttiksenä XP, koneessa riittää kyllä vääntö. Miten homma etenee oikein? Mitä asetuksia täytyy veivata, mikä kuvanlaatu valitaan jne? Olis hienoa, jos joku vois vääntää ihan rautalangasta tään kuvion. Vinkeistä kiitollisena,
    Jomppe
     
  2.  
  3. chopper

    chopper Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    01.04.2002
    Viestejä:
    2,161
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Missä muodossa saat videon koneelle ?

    Helpoin tapa tehdä avista vcd on varmaankin DVD2SVCD -niminen ohjelma, löytyy täältä afterdawnista. Hyviä ohjeita ohjelmalle löytyy osoitteesta www.doom9.org
     
  4. Agent_007

    Agent_007 Senior member

    Liittynyt:
    05.05.2003
    Viestejä:
    29,936
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    143
  5. Jomppe

    Jomppe Member

    Liittynyt:
    25.09.2003
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kiitos vinkeistä. Tuo Movie Maker tallentaa videon jollain wmv -tarkenteella, ja sitten kun Nero alkaa sitä raapia, niin siinä ilmeisesti syy ongelmiin. Mistähän osoitteesta tuon DVD2SVCD -ohjelman vois imuroida?
     
  6. ajs

    ajs Regular member

    Liittynyt:
    01.03.2002
    Viestejä:
    882
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Ensimmäiseksi täytyy ikävä kyllä todeta, että dv-kameran kuvaukset eivät tahdo millään siirtyä "hyvällä" kuvanlaadulla VCD-muotoon.. Johtunee juurikin siittä että jos kuvaat käsivaralta ja kamera heiluu hiemankin, niin se aiheuttaa pakkaukseen ongelmia. Eli käsivaralta kuvattu (ainakin omat kuvaukseni,heh..) ovat yksinkertaisesti liian raskaita pakattavaksi niin pienellä bitratella. SVCD oli jo hieman kelvollisempaa.

    Mutta, asiaan.. Ensiksi tunnustan, etten ole tuota Moviemakeria käyttänyt, joten en ole varma onko se mahdollista juuri näin. Mutta periaate kuinka homma kannattaa mielestäni tehda, varmaan selviää:

    Kaappaa kuva firewiren kautta dv-avina, editoi haluamaksesi mutta tallenna se uudestaan samanmuotoisena avina. Sen jälkeen syötät sen editoimasi avin TMPGEnc:lle ja pakkaat haluamaasi muotoon VCD/SVCD. Tuon valmiin mpegin voit sitten authoroida vaikka nerolla tai VCDEasylla..

    Kovalevytilaa tarvitaan tuossa PALJON, mutta itse useita eri pakkereita kokeiltuani totesin tuon TMPGEnc:n olevan vähiten huono tuohon dv-avi -> (S)VCD-hommaan. Siksi päädyin lopuksi polttavan DVD-aseman hankintaan, mutta TMPGEnc:lla pakkaan sillekin..
     
  7. Jomppe

    Jomppe Member

    Liittynyt:
    25.09.2003
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Jos tosiaan on niin, että kuvan ja äänen laatu ei ole tuossa VCD-formaatissa parhaimmillaankaan hyvä, niin sitten tosiaan menee polttavan DVD-romppuasenan hankintaan. Kokeilen kuitenkin kuinka hyvää "jälkeä" tuolla VCD -tallennuksella saa. Kiitos kaikille vinkeistä, autoitte asiassa eteenpäin.
    Syksynjatkoja,
    Jomppe
     

Jaa tämä sivu