*
 
AfterDawn.com Keskustelualueet

Piiloita IP:si

Tässä viestiketjussa on 21 viestiä.

#1
P2P-foorumeilla käytäessä on suositeltavaa piiloittaa IP. IP:n piilottamiseen voi käyttää mm. web proxya, jonka kautta voi käyttää foorumeita.

http://letshide.com - on yksi hyvä web proxy, jonka kautta voi kätevästi kirjautua minne vain foorumille, kuten KM:n, suomip2p yms.

http://hidemyass.com - on toinen, tosin vähän hitaampi ja huonompi web proxy.
▼▼ Tässä viestiketjussa on 20 vastausta - vastaukset ovat mainoksen alapuolella ▼▼
AfterDawn Ilmoitus
#2
Kas kas kas.. kiitos vain. =)
#3
Miksi ihmeessä se pitäisi piilottaa? En keksi siihen yhtään järkevää syytä.


#4
kuassa Suljettu viallisen sähköpostiosoitteen vuoksi
Lainaus:
Miksi ihmeessä se pitäisi piilottaa? En keksi siihen yhtään järkevää syytä.
Joku jossain ehkä haluaa rikkoa tekijänoikeuksia anonyymisti?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.5.2007 @ 11:57

Abit UL8 Athlon 939/64/3000+ Vista Premium Home
Asus A7V8X Deluxe Athlon XP 2200+ Windows XP Home
AsRock 939 DualS Athlon 939/64/3200+ Ubuntu Feisty64bit
#5
Joo no rikkoi tai ei, sen saa tavalla tai toisella jokatapauksessa selville, joten tuo ip:n piilotus on hyödytöntä.


#6
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Quicktech:
P2P-foorumeilla käytäessä on suositeltavaa piiloittaa IP. IP:n piilottamiseen voi käyttää mm. web proxya, jonka kautta voi käyttää foorumeita.

http://letshide.com - on yksi hyvä web proxy, jonka kautta voi kätevästi kirjautua minne vain foorumille, kuten KM:n, suomip2p yms.

http://hidemyass.com - on toinen, tosin vähän hitaampi ja huonompi web proxy.
P2P foorumeilla piilottaa IP? Kuten esimerkiksi täällä Afterdawnissa puhuttaessa P2P liikenteestä?

Mikäli tarkoitat P2P verkoissa tapahtuvaa tiedostojen välitystä niin siellä liikkuu ihan laillisestikin tavara joten miksi piilottaa IP laillista materiaalia jaettaessa/ladattaessa? Itse en ainakaan laitonta materiaalia lataa/jaa P2P verkoissa.

Vai tarkoititko että vaikka uTorrentilla liiskatessa tekijänoikeuden alaista materiaalia IP:n pystyy piilottamaan noi linkeilläsi?
#7
Lainaus:
P2P-foorumeilla käytäessä on suositeltavaa piiloittaa IP. IP:n piilottamiseen voi käyttää mm. web proxya, jonka kautta voi käyttää foorumeita.

Suositeltavaa...? Miksi foorumeilla pitäisi piilottaa IP?las ballenas son el camino
#8
Uskoisin, että Quicktech tarkoittaa, että p2p-foorumeilla (foorumeilla, joissa on torrent/emule pohja kannattaa ip piiloittaa. Tästä ei kuitenkaan ole minkäänlaista hyötyä, koska vaikka ip:n piilottaisi foorumisoftalta, pystytään yhä torrent trackeri lisäosaa jäljittelemään, koska web proxyn kautta tuskin voi käyttää näitä.

Ylläolevista sivuista on ainoastaan omasta mielestäni file sharing foorumilla oman ip:n piilottamiseen, sekä työpaikalla hotmailin & gmailin avaamiseen. Kiitos kuitenkin linkeistä.
#9
Hmm, töissä pääsee gmailiin. Hyviä sivustoja, tack.
#10
Tiiätekös onko sellasia vaihtuva ip ohjelma=?=?=+? Kavereilla on joku sellanen et Ip osote ei omaa oma ja se vaihtuuu vaikka jonnekin kiinan?? Onko tietoo tälläsistä ohjelmista?==?
#11
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti konne:
Tiiätekös onko sellasia vaihtuva ip ohjelma=?=?=+? Kavereilla on joku sellanen et Ip osote ei omaa oma ja se vaihtuuu vaikka jonnekin kiinan?? Onko tietoo tälläsistä ohjelmista?==?
Muistaakseni tuommoinen teki haluamasi tempun. Tosin tuo on melko "vanha" ja vaikeasti saatava, mutta se ainakin siis tekee sen. Jos joku tietää uudemman/ilmaisen -samantapaisen ohjelman, niin kertokoot samalla minullekkin.


#12
ELikäs sellainen ip ohjelma kuin "hideip platinium" koneelle ja sen jälkeen modeemista säädöt niin että se on siltana (Bridge) ja silloin saat koneelle suoraan palvelimelta. eli jos sinulla on modeemi reititin (router) muodossa ja menet komentokehotteeseen kirjoitat ipconfig niin se heittää sinulle 192.168.x.xxx osoitteen taas jos on siltana niin sitten ilmoittaa ip osoitteen sekaisampana kuten esim 84.248.293.12 muistaakseni soneralla on aina 84 alkuinen ip osoite. noh kun olet muuttanut sen modeemin sillaksi niin niin laitat hideip ohjelman päällä niin sinun pitäisi saada joku ulkomaalainen ip osoite se näkyy ko ohjelmassa että missä päin se sinun ip:si on. Kun olet saanut uuden ip osoitteen niin sitten alkaakin mielenkiintoinen osuus johon itselläni meni hermo. Palomuuriin pitää saada jollain reikä tälle ohjelmalle mitä käytät lataukseen ja porteille noh kun joka kerta sammutat koneen niin sinulla vaihtuu ip ja saat joka kerta tehdä sen saman rumban uusiksi ja sitten vielä muistaakseni ei kovin moni suomalainen traksu hyväksy näitä ohjelmia ja se ip on jostain hevon hanurista niin sekin on yleensä estetty. Jos joku uskomaton ihme kävisi että saat sen toimiin niin sitten vielä tulee se että kun se sun poke pätkä käy vetään ympäri maata kierrosta niin se pikkaisen hidastuu eli voidaan puhua puhelin modeemi nopeuksista. ELi näin loppujen lopuksi ihan hyvä ohjelma jos haluaa polttaa hermonsa.
#13
Oma ip:si ei vaihdu tuolla ohjelmalla, eikä millään muullakaan ohjelmalla. Ohjelman avulla liikenne kiertää esimerkiksi jonkin kiinalaisen proxy-serverin kautta.

Joka tarkoittaa sitä, että surffatessasi sivustoilla nettiin päin näkyy sen kiinalaisen proxyn ip, ei sinun oma.
#14
Miten tekijänoikeuksia rikotaan P2P foorumeilla?Ei kai foorumeilla keskustelua pidä pelätä?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 30.5.2007 @ 05:41
#15
Tom222 Suljettu käyttäjän pyynnöstä
Jos käyttää proxya warettamiseen niin ei se oo kovinkaan tehokas suoja. Poliisi saa kyllä silti selville osoitteesi
#16
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti toope:
Miten tekijänoikeuksia rikotaan P2P foorumeilla?Ei kai foorumeilla keskustelua pidä pelätä?
No p2p liike on laillista. Ei tälläsen perusporisijalla pitäs mitään huolta olla. Emmehän me lataa tekijänoikeutta rikkovaaa materiaalia.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28.6.2007 @ 13:27
#17
Mielestäni p2p sanasta on tehty väärä yleiskuva, kaikki liittää sen automaattisesti laittomaan toimintaan vaikka kyseistä tekniikkaa käytetään paljon suurien tiedostojen jakeluun...

esimerkiksi linux-jakeluversiot saa nopeiten torrentilla ja on täysin laillista, uskon että p2p tekniikka yleistyy tulevaisuudessa vielä entisestään tiedostonsiirrossa.

aiheesta puhuminen ei todellakaan ole laitointa.

tosin jotkut käyttävät proxyja muuhun laittomaan toimintaan kuten hakkerointiin yms.

Jos haluaa vain selata jotain foorumia jossa on p2p aihe niin en suosittele proxyn käyttämistä välissä, useasti nuo ovat tarkoitettu vanhoille ja hitaille verkkoyhteyksille kuten modeemeille yms.
#18
ad07 Suljettu viallisen sähköpostiosoitteen vuoksi
Tästä asiasta on ollut jo puhetta. Kannattaa käyttää tiedonsalausta jos haluaa olla suojassa. Jos haluaa olla vielä paremmassa suojassa kannattaa myös sisällön lisäksi piilottaa yhteys. Esim. käyttämällä siihen suunniteltuja tekniikoita. Nuo ovat kaksi lähtökohtaa joilla homma houtuu. A) Salaaminen B) Yhteyden piilottaminen - Pelkkä yhteys kun riittää paljastamaan sinut ilman tiedon salaamista.

Itse foorumeille kirjoittamisessa ei IP:n salaamiseen ole mitään syytä. Toisaalta taas jos tekee laittomuuksia, niin sitten kannattaa salata ja siihen on olemassa kyllä tehokkaita tekniikoita.

Tosin tässä vaiheessa pitää muistaa, että henkilönpyydystäminen ei todellakaan vain rajaudu IP:n vaan aivan kaikkeen tietoon mitä olet itsestäsi antanut, myös kirjoituksien muodossa.

Henkkoht olen aivan varma että vaikka olisin miten salannut tämän IP:n josta kirjoitan, minut saataisiin kiinni. Pelkästään kirjoitusteni sisällön perusteella.

P2P:n takia ei tarvistse mennä piilottelemaan, P2P:ssä ei ole mitään pahaa.

Tuossa teille Ubuntu i386 Feisty Fawn DVD BitTorrentilla, että voidaan nyt olla P2P pahiksia. ;)

http://torrent.ubuntu.com/kubuntu/releas...386.iso.torrent

Sääli ettei Anon P2P ole yleistynyt. Sen yleistymisen puutteesta voi päätelä sen ettei suuret käyttäjämassat ole tunteneet sen käyttöä tarpeelliseksi. Edelleen pyörii Rshare ja GNUnet nodet tuossa. GNUnetissä on se hyvä puoli että koneen päällä olo hyödyttää verkkoa vaikka en lataisikaan mitään, koska siinä on caching käytössä. Esitin tätä samaista ideaa myös Rsharen kehittäjille, mutta he taas eivät pitäneet siitä. Mielestäni cachetus tehostaa olennaisesti järjestelmän toimintaa. Tosin eipä sitä ole kyllä eMulessa tai käsittääkseni yhdessäkään BitTorrent clientissä.

Ottakaas parista aiheesta vähän lukemista: P2P tekniikat, IP-tekniikat, tiedonsalaaminen, erilaiset anonyymit reititystekniikat, tietoturva ja tietoturvaliset käytännöt ja rikostutkinnan mentelmät.

Mä lähden jo siitä että palaisin melko nopeasti sen jälkeen kun profiler on analysoinut kirjoitukseni. Toisaalta tiedän myös että koneellani olevat avaindatat on salattu niin että niiden puolesta ei tarvitse kuumotella.

Kannattaa myös tutustua historiallisesti muutamaan sataan caseen joissa ihmisiä on palanut tutkinnassa. Ja keskittyä erityisesti siihen faktaan että mitkä ovat ne virheet joiden takia he ovat palaneet.

Päästään nopeasti samaan tulokseen kuin tuossa toisessa ketjussa mainitsin. Ne jotka luulee olevansa niin olevia ettei pala, ovat todennäköisesti niin epäpäteviä etteivät tiedä miksi palaisivat. Se on pienestä kiinni että kärähätää. Esimerkiksi yksi ainoa sana jonka kirjoitat persoonallisella tyylillä mahdollisesti väärin. Riittää. Onnittelut. Kehaisu kaverille. Yksi huolimaton klikkaus hiirellä. Salaavan reitityksen käyttämisen unohtaminen. Joku erikoinen betaversio selaimesta etc. Lista on loputon. Mikä tahansa asia mikä erottaa sinut massasta on todella ikävää.

Koneella on satojen tonnien edestä tietoa jota voisin väärinkäyttää. Mutta en käytä sitä väärin. Koska klassisesti käy niin että ensimmäisistä väärinkäytöksistä selviää. Sen jälkeen tulee ahneeksi, ehkä tulee epäilyksiä. Sitten käydään jo kuulustelupöydässä. Mut eihän niillä ole mitään kunnollista näyttöä että se olisin minä. Tämän jälkeen ahdeuden merkeissä sitten rötöstellään niin paljon lisää että ehdoton näyttö löytyy. Ja tämä toistuu kautta historian lukemattomia kertoja. Kun oon kerran saanut vedettyä ensimmäiset 20 tonnia ohi, voin vetää varmaan seuraavat 200 tonnia. Jos siitä vielä selviän niin sitten yritän 2 miljoonaa.

Tiedän myös omasta luonteestani sen verran, etten ole riittävän perfektionisti ollakseni rikollinen.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.6.2007 @ 18:00
#19
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti DaEagle:

esimerkiksi linux-jakeluversiot saa nopeiten torrentilla ja on täysin laillista, uskon että p2p tekniikka yleistyy tulevaisuudessa vielä entisestään tiedostonsiirrossa.

Vanha vitsi. Montako Linux distroa lataat ja asennat viikossa? Kyllä tuollainen lataus onnistuu helpoiten vain latailemalla ko. jakeluversio ftp:ltä ohjelman omilta sivuilta.

When the going gets weird, the weird turn pro..
#20
ad07 Suljettu viallisen sähköpostiosoitteen vuoksi
Kyllä, koska Funetilla nyt sattuu olemaan kunnon mirrori. Mutta kuten olet esim huomannut peliplaneetan ja afterdawnin kanssa, niin ovat molemmat pirun hitaita paikkoja imutella kamaa.

Funetista tulee sentään noin 5 megatavua sekunnissa. Mutta afterdawnista ja peliplaneetasta vain muutamia satoja kilotavuja sekunissa. Joka on todella todella säälittävää.

Eli jos distrolla ei ole kunnollista kotimaista / ruotsalaista mirroria joutuu kitkuttamaan säälittävien latausvauhtien kanssa.

Usein jopa Amsterdamista tai Lontoosta lataaminen menee jo hitaaksi. Puhumattakaan että olisi Jenkeissä joku site.

Jostain syystä jengi on nykyjään tykästynyt kyllä netistä latamiseen kovasti. Olen monesti ihmetellyt miksi jotain tiedostoa pitää ladata "netistä" esim 90 kertaa kuukaudessa, kun sen voisi ladata LANin tiedostopalvelimelle ja käyttää siitä. Mutta nykytottumuksiin ei kuulu tiedon tallentaminen, vaan sen lataaminen aina tarpeen niin vaatiessa.

Eipä ole minullakaan yhdenkään open source softan asennuspaketteja tallessa. Vain ja ainoastaan muutaman köh, muun sovelluksen asennuspaketit on tallessa. Ja nekin vain Windowssia varten. Uudessa Ubuntu koneessa kaikki on ladattu ja asennettu verkosta.

Aika hyvä tulos, testasin Ubuntu torrentin lataamista
http://torrent.ubuntu.com/kubuntu/releases/feisty/release/dvd/

Tulos näin lomaisena maanatai-aamuna 9,5 megaa sekunnissa. Yli 200 seediä. Ihan kuten pitää siis ollakkin, hyvin pelaa. Download fi / afterdawn ? Hmm... 320 kiloa sekunnissa. Tosin tuhonkin pitänee huomioida se, että mulla on high speed tweakattu TCP/IP stack joka käyttää window scalingia ja sackia.

Vielä kun sais Vegasin käyttöön.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.7.2007 @ 05:31
#21
Tom222 Suljettu käyttäjän pyynnöstä
Itelle riittää hyvin tommonen 50-80 kilon lataus. Ei se 4-5 tuntia 700 megan lataamisesta mun mielestä liikaa ole.
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 180 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.

Tilaa AfterDawnin viikoittainen uutiskirje.