AfterDawn logo

AACS:n suoja murenee entisestään

Kaarlo Räihä Kaarlo Räihä
21 kommenttia

AACS-kopiointisuojaus sai jälleen uuden iskun, kun Xboxhacker- ja Doom9-foorumeiden käyttäjät löysivät tietoturva-aukon Microsoftin Xbox 360 -pelikonsolin HD DVD -asemasta. Konsolista erillään myytävä asema on liitettävissä myös tietokoneeseen ja pienen tutkistelun jälkeen käyttäjät onnistuivat kehittämään ohjelman, joka kertoo minkä tahansa HD DVD -elokuvan käyttämän AACS-salausavaimen, kun elokuvan vain laittaa asemaan sisään.

Vaikka AACS-kopiointisuojaus on kierretty aikaisemmin, on tämä ensimmäinen kerta kun suojaus kierretään laitteella eikä ohjelmistolla. WinDVD- ja PowerDVD-ohjelmista löytyneet tietoturva-aukot on helppo korjata päivittämällä ohjelma, mutta fyysisten soittimien päivittäminen on hankalampaa. AACS LA voi taistella asiaa vastaan laittamalla kyseisen aseman mustalle listalle, jolloin uudet levyt eivät enää toimi asemassa lainkaan. Pahimmassa tapauksessa kuluttajalla on edessään asema, jolla ei ole tulevaisuudessa mitään käyttöä, koska asema ei toista uusia levyjä, eikä aseman valmistaja suostu korjaamaan tilannetta tai hyvittämään "rikkinäistä" asemaa kuluttajalle.


Blu-rayn tilanne on ainakin toistaiseksi hieman parempi, sillä vastaavaa tietoturva-aukkoa ei ole toistaiseksi löydetty Blu-ray -asemista tai -soittimista. Tilanne saattaa kuitenkin muuttua lähitulevaisuudessa, sillä vastaava toimenpide on ainakin teoriassa mahdollinen myös Blu-ray -asemilla.

Lähteet:
Engadget
Digital Trends

21 KOMMENTTIA

Ylke1/21

Lainaus:
Pahimmassa tapauksessa kuluttajalla on edessään asema, jolla ei ole tulevaisuudessa mitään käyttöä, koska asema ei toista uusia levyjä, eikä aseman valmistaja suostu korjaamaan tilannetta tai hyvittämään "rikkinäistä" asemaa kuluttajalle.
Itkettää, ei ne nyt noin voi tehdä :D

nwind2/21

Lainaus:
Itkettää, ei ne nyt noin voi tehdä :D
raha määrää ja tuo on luvassa, raha se mualmoo pyörittää. itse en pidä mitää kiirettä noiden hddvd tahi blueray laitteiden kanssa. katellaa sivusta ku muut töppää :D sit ku tilanne vakautuu niin laitetaan itelle.

Filth3/21

^

Joo, raha määrää, ja juuri siitä syystä ne ei todellakaan ala mitään soittimia mustalle listalle laittamaan. Myydyt xboxin hd-dvd-asemat lasketaan kuitenkin vähintään kymmenissä tuhansissa. Tulisi aika paljon sitä itseään niskaan... Ja sen jälkeen voitaisiin hd-hömpötykset kuopata saman tien. Eihän kukaan ostaisi hd-soittimia, jos niillä ei yhtäkkiä tekisikään enää mitään(tai voisi katsoa vain vanhoja leffoja). Jos soittimia oikeasti joutuisi mustalle listalle, niin vasta niitä yritettäisiin murtaa.

Softasoittimet ovat asia erikseen.

Nuo xboxin hd-dvd-aseman murtaneet tyypit aikovat tasapuolisuuden nimissä murtaa jonkun bluray-aseman. :)

mjk4/21

Nuo xboxin hd-dvd-aseman murtaneet tyypit aikovat tasapuolisuuden nimissä murtaa jonkun bluray-aseman. :)

Kannatan :-p

nipsy5/21

Hyvä hyvä.. kehitetään 5 vuotta suojausta joka murretaan 3 päivässä

-Rex-6/21

No riittääpähän kopiosuojausveikoilla taas seuraavaksi 5 vuodeksi työtä kehittää uusi vallankumouksellinen 1000:n sukupolven suojaustekniikka joka taas murretaan/kierretään parissa kuukaudessa. Ja laittamalla laitteistoja mustalle listalle mediamafia ampuisi kyllä sen viimeisen laukauksen, koska en edes suurimpien mediamafian opetuslasten usko olevan niin totaalisia idiootteja, että ostavat 1000€ soittimia 5 kertaa vuodessa vain sen vuoksi, että "isä aurinkoiset" näin käskevät.

Kaakatus7/21

Murtaisivat PS3sen aseman, niin ei voitaisi sen jälkeen pistää mitään mustalle listalla. Nimittäin PS3sen myynti voisi pudota melkoisesti, jos tämä kalli Blu-Ray asema ei toimisikaan ja sehän ei Sonylle sovi. Jos taas pleikkaria ei voida laittaa listalle, niin tuskin voidaan muitakaan.

LaLLi808/21

Miten voi tulla niin hyvälle tuulelle kun lukee tällaista uutista. :D
Taas kerran kiitos, kumarrus ja hatun nosto kopioitisuojauksia murtaville hakkereille. Kyllä ne mediafirmat varmaan meikäläisen elinaikana vielä ymmärtää pelin hengen.

Jumppa9/21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LaLLi80:
Miten voi tulla niin hyvälle tuulelle kun lukee tällaista uutista. :D
Taas kerran kiitos, kumarrus ja hatun nosto kopioitisuojauksia murtaville hakkereille. Kyllä ne mediafirmat varmaan meikäläisen elinaikana vielä ymmärtää pelin hengen.
Saat varmaan aika vanhaksi elää.

welmis10/21

Sillä lailla. Ei taida olla ahneudella rajoja. Pikkasen vituttaa x-doxin käyttäjiä, jos leffoja ei tuukkaan. No ei se mua haittaa oon pleikkarin tuleva ostaja.

mjk11/21

Minä en katsele dvd:tä, tai vastaavaa konsolilla minulla on dvd-soitin sitä varten ja konsoli vain pelaamista varten..

Alexisa12/21

Luulen että kuluttavirastot alkaisivat aika nopeasti puuttumaan tällaiseen toimintaan jossa soittimet tehtäisiin tahallaan toimimattomiksi. Tuohan on suoranaista kusetusta, että ostat kalliin laitteen joka lakkaisi pahimmassa tapauksessa muutaman kuukauden päästä toimimasta uusien elokuvien osalta. Kyllä nämä oikeuteen menisivät ja lasku kasvaisi entisestään.

mjk13/21

Alexisa olet oikeassa varsinkin usassa on tuo joukkokanne aika kova sana tämmöisissä tapauksissa...ja kyllä tuosta ei valmistajille hyvää seuraa.

trooper7814/21

Tällä menolla taitaa ne puheet tavallisen DVDeen "sukupuuttoon kuolemisesta" olla menneen talven lumia =)

Sanzu15/21

Siis eihän tota ole viellä murrettu?!?! eikös toi taas kierretty?
AACS vois kyllä kertoo paljos makso toi kehittäminen nii voitas nauraa taas mafian tyhmyydelle :D

Ysf16/21

- cd:llä olevat pelit suojattiin aikoja sitten... kierretty
- vhs-nauhoihin yritettiin laitella jos jonkinmoista makrovisionia tms kikkaa jolla heitettiin kopioon kuvaa huonontavaa tavaraa... kierretty
- dvd:n eri temput... kierretty
- musiikkilevyjen suojaukset... kierretty
- nyt tämä uusin aaacaassvcscacsasc.. kierretty

yleensä ihminen oppii kerrasta tai kahdesta, ehkäpä kolmesta jos on luupää.. mutta ilmeisesti näistä suojausasioista päättävät ovat tyhmiä kun saappaat.

AvenZer17/21

ihan turhaa hommata mitään blurayta tai hd dvd asemaa, koska hinnat liikkuu vieläki ihan pilvissä ja sitten on tämä kiva sota vieläkin ratkaisematta (bluray vs hd dvd). Itse seuraaan tilannetta ainaki 2-3 vuotta ennen kuin ostan mitään asemaan (jos silloinkaan)...

JBluesP18/21

Haluaisinpa nähdä sen sisällöntuottajatahon, joka laittaa MS:ää XBox'in mustalle listalle, huomioiden jo myytyjen konsolien määrän, haluaisinpa tosiaan nähdä, varsinkin koska raha tosiaan maailmaa pyörittää, ja jopa MS toisinaan miettii keneltä se raha lopultakin tulee.

En minä MS:ää puolusta, mutta luullakseni siellä osataan laskea, varsinkin kun raha on kyseeessä ;-)

Jupsu19/21

eiks ne oikeesti tajuu että ei oo mahollista tehä suojausta jota ei sais kierrettyy koska kaikki suojaukset on ihminen tehny niin ei se niin hyvä voi olla ettei joku toinen vielä vähän fiksumpi keksi jotain keinoa..

Henull20/21

Mistä vetoa ni mikrosoft alkaa pikkuhiljaa tehä itte laitteita jotka kiertää kaikenmaailman "suojaukset" ja muut, sillä helpompi laskee kanootilla koskea alaspäin ku ylöspäin.. Hattua nostan ma levyjä pilaavien "suojausten" purkajille..

Persojet21/21

taias kyllä sanoo että kehitteli ohjelman joka kertoo koodin eikä laitetta että mitähän ne sekoo
vaikka se koodi tulee aseman kautta niin ohjelma sen mun mielestä kertoo

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT