1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

keskusdigiboksi kielto

Viestiketju Muuta keskustelua kotiteatterista -osiossa. Ketjun avasi penmat 24.02.2007.

  1. penmat

    penmat Member

    Liittynyt:
    24.03.2005
    Viestejä:
    1
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Keskusdigiboksi kieltoa perustellaan sillä että kuulo- ja näkövammaisilla on oltava mahdollisuus digi-tv:n palveluihin.

    Ihmettelen tuota, sillä eikö tällaisella keskussovittimella voi välittää muunnetun analogisen signaalin lisäksi alkuperäistä digisignaalia? Näinhän toimitaan tällähetkellä esimerkiksi kaapeli-tv verkoissa: ne joilla on digiboksi katselevat digisignaalia ja joilla ei katselevat analogista signaalia. Eli kulkeeko keskussovittimen jälkeen kaapelissa sekä digitaalinen että analoginen signaali?

    Tällöinhän keskussovittimen käyttäjät voisivat itse päättää milloin digiboksin hankkivat. Myöskin kerrostalot, joissa harava-antenni on katolla, voisivat hankkia vintille keskussovittimen.

    Ainoastaan omakotitaloissa digiboksi olisi pakollinen hankinta viimeistään 1.9.

    Ymmärtääkseni näin toimitaan kaikissa muissa Euroopan maissa, eli keskussovitin on sallittu. Vai olenko ymmärtänyt jotakin väärin?
     
  2.  
  3. NUIJJA

    NUIJJA Active member

    Liittynyt:
    12.01.2005
    Viestejä:
    4,410
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Suunnillen noinhan se on, ruotsissa maanpääliset on digi-pakollisia kaapeliverkkoihin ei tarvitse (jostain ohimenne kuultua).

    Tuossa mainitsemassasi vaihtoehdossa, pelkästään omakotitalot saattaisi laite tarjonta olla hiukan suppeaa. Elikkä valjastetaan kaikki, niin saadaan suomestakin kiinostava markkinaalue laitevalmistajille kiitos yle.n (liikenne ja viestintäministeriön).

    Yksi kummallisuus, pakotetaan julkiset laitokset väkisin mukaan esim. sairaalat. "Ymmärtääkseni" sairaaloiden tarkoitus on tuottaa terveydenhoitopalveluja ei digi-tv palveluja. Sanovat jotta rahallisesti pieni menoerä, tuntuu kuitenkin että sairaalaoissa se pienkin raha kuuluisi johonkin muuhun kuin digi-tv.seen.
     
    Viimeksi muokattu: 24.02.2007
  4. nuudeli

    nuudeli Member

    Liittynyt:
    11.07.2003
    Viestejä:
    54
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Vielä epäloogisemmaksi homman tekee se että netti-tv- viritelmät ovat sallittuja
    http://fin.afterdawn.com/uutiset/arkisto/8148.cfm

    Vähän toinen asia on Ylen omat suunnitelmat tuoda kaikki ohjelmat ladattaviksi netistä viikon ajaksi lähetyksestä http://fin.afterdawn.com/uutiset/arkisto/8588.cfm

    Taustalla taitaa olla se että MHP ominaisuudet halutaan pitää mukana signaalissa joten signaalia ei voi muuttaa analogiseksi. Kuitenkin ne tippuvat pois molemmissa esimerkeissä. Käytännössä juuri missään uusissa digibokseissa ei ole MHP- ominaisuuksia, joten se siitä...
     

Jaa tämä sivu